Een dagje uit in Friesland

De provincie Friesland staat garant voor een écht dagje uit. Met een eigen taal en cultuur en de vele natuurgebieden die de provincie rijk is, valt er in Friesland altijd iets te beleven. Stap de wereld van Friesland binnen!

Hieronder vind je een overzicht met verschillende uitjes in Friesland. Veel van deze uitjes zijn met voordeel te bestellen bij het Land van ANWB. Wat ga jij doen in Friesland?

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo is hét familiepark van Friesland. Ontdek samen de bijzondere dieren, zoals krokodillen, ijsberen, flamingo’s, zeeleeuwen, zeehondenen en rode panda's. Leef je uit in de speeltuinen en neem plaats op de tribune om van het uitzicht op één van de grootste zeeleeuwenverblijven te genieten.

Kom naar AquaZoo Leeuwarden

Puur Terschelling

Terschelling is een fenomeen, je raakt er nooit uitgekeken op de dynamiek van de natuur: bos, duinen, wad, strand en cranberryvelden. Het eilandgevoel verveelt niet! Ontdek al het moois van het eilan op de rug van een Fries paard bijvoorbeeld, of in een huifkar. Ga er wandelen met een ezel aan je zij en geniet van een knisperend kampvuur.

Bezoek Puur Terschelling

Maak de spannendste tijdreis met boot en stoomtram. De reis begint met een boottocht over het IJsselmeer met het grote museumschip de Friesland. Vervolgens stap je over op de stoomtram. Je maakt een reis langs de mooie oude stations van Opperdoes, Twisk en Wognum.

Reis mee met de Museumstoomtram