Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

AquaZoo Leeuwarden

Tot 33% korting

Ontdek AquaZoo Leeuwarden en beleef een spetterend dagje uit!

Jouw ontdekkingstocht begint bij AquaZoo Leeuwarden! 

Wandelschoenen aan, backpack om en ontdekken maar! Ga samen op zoek naar bijzondere dieren, zoals nijlkrokodillen, ringstaartmaki's, pinguïns en tijgers. In AquaZoo kom je van alles te weten over deze bijzondere dieren tijdens de verschillende leerzame presentaties die dagelijks worden gegeven. Wandel eens via de avonturenroutes langs de dieren. Loop via boomstammen over de slootjes, steek via een trekvlot het moeras bij de kangoeroes over en spring van de ene steen naar de andere. Hou jij je voeten droog? Ook is er een roeivijver en zijn er speeltuinen. Er is zelfs een gigantische air trampoline om je helemaal uit te leven. Ouders kunnen ondertussen lekker genieten op het terras met een hapje en een drankje. 

Ga je mee op ijsbereninspectie?  

Dit is uniek in Nederland. Tijdens de ijsbereninspectie maak je de medische controles die de dierenverzorgers dagelijks bij de ijsberen doen van wel heel dichtbij mee. Leuk en leerzaam tegelijk. 

Nieuwe gebieden!  

Kom langs en ontdek de nieuwste bewoners van AquaZoo. Bewonder de in het wild uitgestorven Pater Davidsherten en sta oog in oog met de Amoertijgers. In het voorjaar van 2024 opent daarnaast het nieuwe Churchill gebied haar deuren! 

Buiten én binnen!  

Ook binnen is er een heleboel te ontdekken in AquaZoo. Zo kun je bijvoorbeeld allerlei vissen en kikkers bewonderen. Er zwemmen zelfs zeepaardjes rond. Ook andere dieren houden zich binnen schuil. Zoals de luiaard en het gordeldier. En wat dacht je bijvoorbeeld van gigantische nijlkrokodillen... Durf jij deze bewoners van AquaZoo te begroeten? 

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor AquaZoo Leeuwarden:

  • Reguliere tickets: 25% korting - geldig voor een bezoek t/m 5 januari 2025
  • Dinsdag Deal tickets: 33% korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 5 januari 2025, uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties. Klik hier voor meer uitjes met een dinsdag deal.

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 2 jaar ontvangen gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
  • Dinsdag deal tickets niet geldig op dinsdagen in de schoolvakanties.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • AquaZoo Leeuwarden is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt enkele poortjes tegen komen waar je hulp bij nodig hebt. Medewerkers van het park zijn altijd bereid je te helpen. Enkel de Zeehondensafari en de roeibootjes zijn helaas niet toegankelijk met een rolstoel. Er is een rolstoeltoilet aanwezig in het park en er zijn rolstoelen om te lenen. Het is aan te raden deze vooraf te reserveren via info@aquazoofriesland.nl.
  • Huisdieren niet toegelaten. Blindegeleidehonden en hulphonden worden alleen toegelaten als ze ingeënt zijn. De kinderboerderij en andere doorloopverblijven, zoals bij de kangoeroe’s, ringstaartmaki’s en pinguïns, kunnen niet bezocht worden. Medewerkers zijn altijd bereid te helpen om een aangepaste route aan te geven.De honden dienen altijd kort aangelijnd te zijn. Begeleiders van hulphonden kan gevraagd worden hun legitimatiebewijs te laten zien.
  • Aquazoo Leeuwarden beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 6,- en zijn verkrijgbaar bij de kassa's.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: tickets zijn uitsluitend via deze website verkrijgbaar en niet in de ANWB-winkels.