Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Winnaars ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2024

Dit zijn de winnaars

De titel ANWB Camper van het Jaar 2024 gaat naar de Pilote Atlas A696 G, een compacte halfintegraal camper met veel ruimte en een hoog uitrustingsniveau. De ANWB Caravan van het Jaar 2024 is de Knaus Yaseo, die speciaal is ontworpen voor elektrische auto’s.

Ga snel naar 
Camper van het Jaar
Caravan van het Jaar

ANWB Camper van het Jaar 2024: Pilote Atlas A686 G

Prijs vanaf € 105.900

De Pilote Atlas A696 G maakt deel uit van een nieuwe camperserie ter gelegenheid van het zestigjarige jubileum van Pilote. De halfintegraal is zeer compleet uitgerust. Er zijn vier officiële zitplaatsen en met een breedte van 220 cm bij een lengte van zeven meter is hij lekker compact voor campers met deze specifieke indeling.

Dit vindt de jury

'De Pilote Atlas heeft een krachtige 170 pk zestrapsautomaat, sperdifferentieel en een avontuurlijke uitstraling. Van binnen is de camper zeer ruimtelijk, met een lang dwarsbed en een breed hefbed. Rond de opklapbare tafel zijn de twee comfortabele langsbanken goed bereikbaar. Opvallend is de uitgebreide standaarduitrusting en de brede, aparte douche- en toiletruimte, die je met elkaar kunt verbinden tot één grote ruimte. Dat is uniek op deze voertuiglengte. Met vier dakluiken en het panoramavenster boven de cabine is er veel daglichtinval en goede ventilatie. Daarnaast is er een grote bergruimte in de garage en de aparte schuiflade aan de linker buitenzijde.'


Heb je een camper of ga je er een kopen?

Dan ben je daar natuurlijk zuinig op! Ga zorgeloos op pad met pechhulp voor je camper en vergeet hem niet te verzekeren.

Sluit een camperverzekering af 

ANWB Caravan van het Jaar 2024: Knaus Yaseo 340 PX/500DK

Prijs vanaf € 24.230 / € 28.990

De Yaseo serie, vooralsnog bestaande uit de 340 PX en de 500 DK, is ontworpen voor elektrische auto’s. De nadruk ligt op een laag gewicht en goede aerodynamica, om onderweg zoveel mogelijk energie te besparen. Dankzij een opklapbaar bed bij de zitgroep en een uitschuifbare toiletruimte (500 DK) bieden beide modellen veel leefruimte op een relatief klein oppervlak.

Dit vindt de jury

'De Yaseo is met een rijklaar gewicht vanaf 905 kg (340 PX) zeer geschikt voor elektrische trekauto’s, waarbij niets wordt ingeleverd aan luxe, ruimte en comfort. De kleurstelling is traditioneel met houtdecor, moderne interieurpanelen en aardse tinten, in combinatie met sfeervolle ledverlichting. Een groot serviceluik (optie) is handig om in de caravan fietsen of grote bagagestukken te laden door de banken in te schuiven en de tafel op te klappen. Variabele meubelmodules, zoals de uitschuifbare douchecel, zijn inventief en bieden de gebruiker de mogelijkheid de ruimte maximaal te benutten. Alle basisuitrusting werkt op elektriciteit, waarbij de elektrische auto dienst kan doen als stroomleverancier. Onderweg koken is zo geen probleem meer. Knaus biedt een gasinstallatie optioneel aan in deze nieuwe caravanserie.'


Heb je een caravan of ga je er een kopen?

Dan ben je daar natuurlijk zuinig op! Ga zorgeloos op pad gaat met pechhulp voor je caravan en vergeet hem niet te verzekeren.

Sluit een caravanverzekering af 

Jury

De onderscheidingen voor de Camper van het Jaar (per model) en de Caravan van het Jaar (per serie) is een jaarlijks terugkerend evenement. De onderscheiding is een initiatief van ANWB Kamperen en het ANWB kampeermagazine KampeerKampioen. De nieuwe of sterk vernieuwde modellen van 2024 worden beoordeeld door een vakjury van vakjournalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt, ondersteund door een publieksjury. De jury let onder andere op innovatie, bouwwijze, ontwerp van het in- en exterieur, afwerking, uitrusting, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Caravan of camper kopen?

ANWB helpt je bij de aankoop van je eerste caravan of camper. Lees alles over de kosten, verzekeringen, stallen en tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

Jouw eerste caravan of camper


Ook interessant voor jou: