Voorbereiding kamperen Italië

Goed voorbereid naar Italië

Sapere vivere', is Italiaans voor 'weten hoe te leven'. Er is geen land ter wereld waar de mensen het genieten van goede dingen zo serieus nemen. Van de Alpen en Apennijnen tot de Adriatische kust, van wereldstad Rome tot het schilderachtige Toscaanse dorp San Gimignano: Italië heeft alles te bieden wat de kampeerder zich kan wensen.

Bereid je kampeervakantie naar Italië goed voor

Tol in Italië

Tol in Italië

Hier vind je alles over tol in Italië. Bekijk bijvoorbeeld de tariefklassen en verschillende trajecten.

Maximumsnelheden in Italië

Maximumsnelheden in Italië

Hoe hard mag je rijden als je een caravan of vouwwagen achter de auto hebt hangen?

Ook handig voor je voorbereiding

Praktische info Italië

Praktische info Italië

Als je in Italië gaat kamperen, is het handig om onze praktische informatie te bekijken. Weet jij bijvoorbeeld wat te doen als je je paspoort kwijtraakt?

Campings langs de route

Campings langs de route

Wil je lekker uitgerust aankomen op je vakantiebestemming? Wij hebben een overzicht gemaakt van campings langs populaire vakantieroutes, maximaal 20 kilometer van de snelweg af.

Inpakken

Inpakken

Kamperen is heerlijk, maar je moet veel spullen zelf meenemen. Steuntje in de rug nodig bij het inpakken? Print onze paklijst en vink aan wat je wil meenemen. Zo vergeet je niets meer!

Wet- en regelgeving

Wet- en regelgeving

Houd er rekening mee dat er veel regels en wetten van kracht zijn voor kampeerders. Denk bijvoorbeeld aan gestelde eisen aan trekhaken, maximumsnelheden en kentekenbewijzen voor vouwwagens.