Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Vakantie en eropuit

Reisovereenkomsten

Er maken zes reisorganisaties onderdeel uit van de ANWB. Dit zijn: ANWB Ledenreizen, Pharos Reizen (autovakanties), Travelhome (campervakanties), FOX (verre reizen), Kampeerreizen.

Ten behoeve van de totstandkoming en uitvoering van de reisovereenkomst verwerken wij de volgende persoonsgegevens van jou en je medereizigers: naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Afhankelijk van de reis die je boekt, kunnen wij je nog andere persoonsgegevens vragen zoals verzekeringsgegevens, medische gegevens die relevant zijn voor je reis, dieetwensen, je ANWB-lidmaatschapsnummer, paspoortgegevens, kentekengegevens en het merk en type vervoersmiddel.

Om in geval van nood een thuisblijver te informeren, kunnen wij om gegevens van die persoon vragen. Wij verwerken in dat geval naam, woonplaats en telefoonnummer van deze persoon.

Voor de uitvoering van de reisovereenkomst kan het voorkomen dat wij de persoonsgegevens verstrekken aan verschillende ontvangers zoals reisagenten, reisleiders, lokale leveranciers van diensten, visum adviesbureaus, accommodaties, vervoersmaatschappijen en verhuurmaatschappijen.

ANWB Kampeerkaart CKE

De ANWB Kampeerkaart CKE is een kampeerkaart met verschillende functionaliteiten en wordt uitgegeven in abonnementsvorm. De kaart is een vervangend legitimatiebewijs en biedt voordeel op campings. Daarnaast biedt de kaart een gratis WA-verzekering.

De ANWB Kampeerkaart CKE is een internationaal concept en wordt in meerdere landen in Europa uitgegeven. Voor de kaarten die zijn uitgegeven door de ANWB is de ANWB verantwoordelijk, als het gaat om je persoonsgegevens ten behoeve van dit product. Deze persoonsgegevens worden in een beveiligde omgeving bij ANWB en centraal opgeslagen. Deze database wordt door aangesloten campings binnen het Camping Key Europe netwerk gebruikt om uw gegevens te verifiëren. Deze persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden.

De persoonsgegevens die we verwerken bestaan uit: naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en gegevens van uw paspoort of ID-kaart.

anwbcamping.nl

Anwbcamping is een informatie en adviesomgeving om je te helpen een camping te zoeken en te selecteren. Via anwbcamping kan je ook een reservering(saanvraag) rechtstreeks bij de camping plaatsen. Je geeft daarvoor op anwbcamping.nl je NAW-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres door. Deze gegevens gaan direct naar de camping voor de registratie en afhandeling van de reservering. Als de camping de boeking definitief heeft gemaakt ontvangt ANWB de gegevens om contact met je op te kunnen nemen naar aanleiding van je boeking. Wij kunnen je bijvoorbeeld een reisvoorbereidingsbericht sturen of een uitnodiging om je campingbezoek te reviewen. 

ANWB Golf

Met het ANWB Golf lidmaatschap ontvang je een 'NGF Pas'. Hiermee krijg je korting op greenfees bij circa 100 aangesloten golfbanen in binnen- en buitenland. Naast korting op veel golfbanen kun je gemakkelijk je NGF-handicapregistratie bijhouden in ons ledensysteem. Om de juiste gegevens op je (digitale) NGF Pas te kunnen krijgen, wisselen we gegevens uit met de Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Wanneer je lid wordt van ANWB Golf vragen we om je naam, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer. Deze persoonsgegevens hebben wij nodig om je als lid te registreren en ervoor te zorgen dat je gebruik kunt maken van alle voordelen van het lidmaatschap. We gebruiken deze persoonsgegevens ook om je een ‘NGF Pas’ toe te sturen.

Met jouw e-mailadres en wachtwoord kun je inloggen in ons digitale ledensysteem. In dit ledensysteem kun je je persoonsgegevens inzien en wijzigingen indien nodig.

Eropuit

Je kunt bij ANWB terecht voor tickets voor een dagje weg of een avondje uit. Koop je een ticket, dan vragen we je om je lidmaatschapsnummer, naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om je een bevestiging te
sturen en om service te verlenen naar aanleiding van je boeking. In sommige gevallen sturen we je contactgegevens door naar onze partner die het dagje weg of avondje uit verzorgt (bijvoorbeeld het museum, theater of pretpark). Dit doen we zodat zij je ter plekke optimaal van dienst kunnen zijn of vanwege een belang van onze partner om over jouw gegevens te beschikken. Ook is het mogelijk dat we je gegevens delen met onze partner Eventim die ons in sommige gevallen helpt bij de ticketverkoop en klantenservice. Met onze partners hebben we de afspraak gemaakt dat ze jouw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken.

KampeerKampioen

De ANWB geeft de KampeerKampioen uit. Je kunt hierop een abonnement nemen. Ten behoeve van de aanvraag en de bezorging van het abonnement verwerkt de ANWB je naam, geslacht, adres, postcode en woonplaats. Om je goed te kunnen bereiken verwerken wij ook je e-mailadres en telefoonnummer. Als je een tijdschrift aan iemand cadeau geeft, vragen wij naast jouw eigen gegevens ook dezelfde gegevens van de persoon die het tijdschriftabonnement cadeau krijgt.