Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Retail

Winkelen bij de ANWB

In de ANWB-winkels en in onze webwinkel kun je terecht voor ons uitgebreide assortiment producten. Bij aankoop van een product in de winkel vragen we naar je lidmaatschapspas. Op basis daarvan betaal je ledenprijzen. Wanneer je een bestelling doet in onze webwinkel, vragen we naast je lidmaatschapsnummer ook om je naam en adresgegevens. Deze gegevens hebben we nodig om je aankopen naar je op te kunnen sturen. Daarnaast vragen we je e-mailadres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van het leveringsproces. Indien nodig verstrekken wij je persoonsgegevens aan externe dienstverleners, zoals een postbezorgingsbedrijf die je bestelling komt afleveren.

Heb je je lidmaatschapsnummer en/of naam- en adresgegevens aan ons doorgegeven dan koppelen we jouw aankoop daaraan. Daardoor kunnen wij in ons ledensysteem en in de kassa terugvinden welke aankopen je op welk moment in onze winkel en webwinkel hebt
gedaan. Bijvoorbeeld om eventuele vragen over de garantie te kunnen beantwoorden of klachten over het product in behandeling te kunnen nemen. Als je een ANWB-lidmaatschap en een Mijn ANWB account hebt, kun je via de digitale omgeving zelf ook terugzien welke producten je in de webwinkel hebt gekocht.

Ook gebruiken we jouw aankoopgegevens om je aanbiedingen te doen waarvan wij denken dat die interessant voor jou zijn. Wil je niet dat we jouw aankopen aan jouw lidmaatschapsnummer koppelen? Dan heb je natuurlijk altijd de vrijheid om producten voor de volledige prijs te kopen zonder je lidmaatschapsnummer met ons te delen.

Voor sommige producten die je in de (web)winkel kunt kopen hebben wij extra gegevens nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor milieustickers en tolbadges. Dit zijn producten van buitenlandse aanbieders en voor de werking hiervan is het noodzakelijk dat we jouw gegevens met deze partijen delen. De buitenlandse aanbieders zijn verwerkingsverantwoordelijk met betrekking tot jouw gegevens. ANWB Retail is verwerker. Nadat we jouw gegevens aan de betreffende aanbieder hebben verstrekt, verwijderen wij deze direct. Als je vragen hebt over dergelijke producten die je bij ons gekocht hebt, kunnen wij die dan ook in de meeste gevallen niet beantwoorden. We zullen je dan doorverwijzen naar de buitenlandse aanbieder.

Kom je in de winkel met een vraag over een ANWB dienst waar je gebruik van maakt, dan zoeken we jouw gegevens op in het systeem aan de hand van je lidmaatschapsnummer, polisnummer of postcode en huisnummer. Wil je een ANWB-dienst afsluiten dan registreren we de gegevens van jou die nodig zijn om je de dienst aan te kunnen bieden. Heb je een ANWB lidmaatschap? Dan wordt de dienst daaraan gekoppeld zodat we je altijd optimaal kunnen helpen.

Ter bescherming van onze werknemers, klanten en eigendommen hebben wij onze winkels beveiligd met videocamera's. Deze camera's zijn duidelijk zichtbaar geplaatst en daarnaast word je bij betreding van onze winkels geattendeerd op de aanwezigheid van videocameratoezicht. Door middel van de camera’s wordt er videobeeld van jou tijdens het winkelen vastgelegd en opgeslagen. Wij bewaren de camerabeelden 28 dagen, tenzij er bijvoorbeeld een strafrechtelijk onderzoek nodig is waardoor de beelden langer bewaard moeten worden.