ANWB Mobiliteitsproducten

 

Auto

ANWB biedt haar leden in samenwerking met Hertz Automobielen Nederland B.V. (Hertz) de mogelijkheid om een auto te huren. Ten behoeve van de huuraanvraag verzamelen wij op onze website de volgende persoonsgegevens: naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. Ook verwerken we de ophaal- en inleverlocatie van je huurauto en de huurperiode. Deze gegevens delen we vervolgens met Hertz die vervolgens de huurovereenkomst met jou sluit. 

ANWB en Hertz zijn beide verantwoordelijk voor hun eigen verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door Hertz kun je vinden in haar privacy statement

In samenwerking met BCA Autoveiling (BCA) wordt ANWB leden de mogelijkheid geboden om hun auto of motor snel en gemakkelijk te verkopen aan BCA voor een gegarandeerde verkoopprijs. Ten behoeve van de aanvraag van een vrijblijvend bod verzamelt ANWB je NAW- en contactgegevens, kenteken en een aantal kenmerken van de auto. Deze gegevens worden gedeeld met BCA.

Ga je akkoord met het bod dat BCA vervolgens uitbrengt op je auto, dan kun je via onze website een afspraak maken met BCA. Voor de persoonsgegevens die BCA van jou verwerkt ten behoeve van de verkoop van je auto is BCA verwerkingsverantwoordelijke. Informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens door BCA kun je vinden in haar privacy statement

Bij bepaalde autodealers kun je een tweedehands auto kopen met ANWB Garantie. Dit is een product dat wordt aangeboden door ANWB in samenwerking met Autotrust. Koop je een auto met ANWB Garantie dan worden je NAW-gegevens, contactgegevens en kenteken door de dealer gedeeld met Autorust. Autotrust gebruikt de gegevens om je te kunnen helpen bij de afhandeling van een eventuele claim vanwege gebreken aan de auto. Informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Autotrust kun je vinden in haar privacy statement. Autotrust deelt jouw gegevens ook met ANWB voor analysedoeleinden. 
 

In samenwerking met  Eneco eMobility wordt ANWB-leden die elektrisch rijden de mogelijkheid van laadfaciliteiten geboden. Je kunt een laadpaal of een laadpas aanvragen. Om je een laadpaal aan te kunnen bieden, verzamelt Eneco eMobility je NAW-gegevens, contactgegevens en autogegevens. De koopovereenkomst voor de laadpaal komt vervolgens tot stand tussen jou en Eneco eMobility.

Vraag je een laadpas aan dan verzamelt  Eneco eMobility je NAW-gegevens, contactgegevens en eventueel facturatiegegevens om je de laadpas toe te kunnen sturen.  

Eneco eMobility deelt jouw persoonsgegevens met ANWB, zodat wij je klantenservice kunnen verlenen. ANWB en  Eneco eMobility zijn beide verantwoordelijk voor hun eigen verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door Eneco eMobility kun je vinden in haar privacy statement

De ANWB biedt haar zakelijke klanten, in samenwerking met Shuttel, een mobiliteitskaart inclusief mobiliteitsapp voor hun werknemers (bedrijfsleden) aan. Met de mobiliteitskaart krijgen de bedrijfsleden drempelloos toegang tot alle vormen van vervoer, ongeacht de aanbieder. Bovendien betalen ze geen transactiekosten en kunnen ze afhankelijk van de gekozen deelaanbieder hun reizen na een paar dagen of zelfs al direct online inzien. Zowel werkgevers met personeel als ZZP’ers kunnen de mobiliteitskaart gebruiken. 

Bij afname van de ANWB mobiliteitskaart, verwerken ANWB en Shuttel de volgende gegevens van jou als bedrijfslid: NAW-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, geboortedatum en relatienummer. Dit om de overeenkomst, die jij (en je werkgever) sluit(en) met Shuttel, te kunnen uitvoeren. Zelf verstrek je Shuttel nog aanvullende gegevens voor bijvoorbeeld de facturatie en maak je gebruik van bepaalde mobiliteitsdiensten dan verwerkt Shuttel jouw reisgedrag. Indien van toepassing ontvangt Shuttel gegevens van andere aanbieders van mobiliteitsdiensten die je kunt gebruiken met de ANWB mobiliteitskaart. 

ANWB, Shuttel en de mobiliteitsaanbieders zijn allen verwerkingsverantwoordelijke met betrekking tot de persoonsgegevens die zij verwerken. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door Shuttel kun je vinden in haar Privacy Statement. Informatie over de verwerking van persoonsgegevens door de mobiliteitsaanbieders waar jij gebruik van maakt, kun je vinden in hun Privacy Statement
 

De ANWB biedt haar leden, in samenwerking met Yellowbrick, de mobiel parkeren-dienst ANWB Parkeren aan. Om je de mobiel parkeren-dienst te kunnen aanbieden, verzamelt Yellowbrick van jou je lidnummer, NAW- en contactgegevens, geslacht, geboortedatum en kenteken. De overeenkomst met betrekking tot de mobiel parkeren-dienst komt vervolgens tot stand tussen jou en Yellowbrick. Yellowbrick deelt jouw persoonsgegevens met ANWB, zodat je de ANWB Onderweg app kunt gebruiken voor parkeren en wij je bij vragen kunnen helpen.

Maak je gebruik van de ANWB Onderweg app voor parkeren, dan worden je parkeertransacties aan Yellowbrick verstrekt ten behoeve van de afhandeling hiervan. Je parkeertransacties zijn voor jou ook zichtbaar in de app. ANWB en Yellowbrick zijn beiden verwerkingsverantwoordelijke voor hun eigen verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door Yellowbrick kun je vinden in haar privacy statement

ANWB biedt haar leden in samenwerking met LeasePlan de mogelijkheid om een auto als particulier te leasen. Je gaat in dat verband een overeenkomst aan met Leaseplan. Ten behoeve van de aanvraag van de leaseauto vragen wij op onze website je naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en geboortedatum. We delen deze gegevens vervolgens met Leaseplan zodat zij een overeenkomst met jou kunnen sluiten voor het leasen van de auto. 

Zodra je je leaseauto in ontvangst hebt genomen, ontvangen wij hiervan via LeasePlan een bericht. Omdat Wegenwacht Europa Standaard onderdeel is van ANWB Private Lease, gebruiken wij je persoonsgegevens om dit pechhulppakket aan te bieden dan wel korting te verlenen wanneer je al een Wegenwacht Europa Standaard hebt afgesloten. 

ANWB en LeasePlan zijn beide verantwoordelijk voor hun eigen verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens door Leasplan kun je vinden in haar privacy statement

ANWB Rijopleiding is een dochteronderneming van de ANWB met vestigingen gerund door franchisenemers. Het doel van de ANWB Rijopleiding is cursisten in een korte, flexibele periode hun bromfiets-, auto-, motor- of aanhangwagenrijbewijs te laten halen conform de eisen die de wet (CBR) daaraan verbindt. Daarnaast worden er theorietrainingen gegeven en zijn er een aantal rijvaardigheidstrainingen. Dit zijn de RijZekertraining voor mensen met rijangst, de Beoordelingsrit en een Opfristraining voor Senioren. Voor het uitvoeren van deze dienstverlening verwerken wij je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht en geboortedatum. De aangesloten franchisenemers ontvangen jouw persoonsgegevens ook. Zij zijn met betrekking tot deze gegevens zelf verwerkingsverantwoordelijke.

Naast rijopleidingen leveren wij een breed pakket aan (online) leer- en lesmiddelen voor rijscholen. Voor het gebruik van de online-leeromgeving sluiten we een overeenkomst met jou. Daarvoor verwerken we je naam, adres, postcode, woonplaats en e-mail adres.

Met ANWB Smart Driver weet je altijd hoe je auto ervoor staat. Smart Driver waarschuwt je via een app voor dreigende accupech. Dus nog voordat er een waarschuwingslampje op je dashboard gaat branden. Bovendien vertelt Smart Driver je dan meteen hoe je onnodig stilstaan en onverwachte reparaties kunt voorkomen. En dat doet Smart Driver ook als er een waarschuwingslampje gaat branden.

Ten behoeve van de aanvraag en uitvoering van de overeenkomst tussen jou en ANWB Smart Driver verwerken wij je naam, geslacht, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer en kentekengegevens. Daarnaast verwerken wij de persoonsgegevens die afkomstig zijn uit de connector van je auto en die noodzakelijk zijn om ANWB Smart Driver te kunnen aanbieden, waaronder:

  •  (technische) voertuiggegevens om je inzicht te geven in de status van bepaalde onderdelen van je voertuig, zoals de accustatus. Ook het Voertuig Identificatie Nummer / Vehicle Identification Number (VIN) ofwel chassisnummer, wordt vastgelegd voor zover je boordcomputer dit uitgeeft;
  •  locatiegegevens van het voertuig, zodat de Wegenwacht weet waar je voertuig is bij pech of om door te geven aan hulpdiensten bij een ongeluk, en om de laatste locatie van het voertuig te tonen in de app;
  • gegevens die duiden op storingen (storingscodes), om je in geval van storingen te kunnen voorzien van diagnose en advies; 
  • de ondersteuning bij eventuele pechhulpverlening door de ANWB, indien je een Wegenwacht product hebt afgenomen. Je gegevens worden dan doorgegeven aan de ANWB Alarmcentrale.

Aan de gegevens die via de connector van je auto verzameld worden, voegt ANWB nog een aantal gegevens toe om je nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit zijn technische kenmerken, specifiek voor het merk, model en type van jouw auto. Deze gegevens zijn afkomstig uit de database van het RDW en ontvangen wij van leverancier Haynes Pro. 

Zeg je ANWB Smart Driver op? Dan blokkeren wij de simkaart van de connector in je auto en verzendt de connector geen gegevens meer. Na twee maanden worden de gegevens geanonimiseerd, zodat ze niet meer tot jou te herleiden zijn.

In samenwerking met ANWB-Unigarant Schade Service Netwerk, bestaande uit Coöperatie Allround Automotive Solutions (A.A.S.), Schadenet B.V. en ABS Autoherstel B.V., wordt ANWB leden de mogelijkheid geboden om tegen een zeer scherp tarief autoschade vakkundig te laten herstellen.

Ten behoeve van de herstelaanvraag verzamelt ANWB-Unigarant Schade Service Netwerk contactgegevens, kenteken en lidmaatschapsnummer. Deze gegevens worden gedeeld met de ANWB geselecteerde schadehersteller. Ga je akkoord met de schadecalculatie, dan kun je via de website een afspraak maken met een ANWB geselecteerde schadehersteller.

Voor de persoonsgegevens die de ANWB geselecteerde schadehersteller van jou verwerkt ten behoeve van het herstel van je auto is de ANWB geselecteerde schadehersteller, de verwerkingsverantwoordelijke. 


Informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens bij de door jou gekozen schadehersteller uit het ANWB-Unigarant Schade Service Netwerk, kun je als volgt vinden:

 

Fiets

In samenwerking met Volkswagen Pon Financial Services (PON) biedt ANWB haar leden een regeling voor leasefietsen aan. Via onze website geef je aan interesse te hebben in een leasefiets.

Ten behoeve van de aanvraag van de leasefiets, vragen we op onze website of via de dealer, je NAW- en contactgegevens en geboortedatum. We delen deze gegevens vervolgens met PON zodat zij een overeenkomst met jou kunnen sluiten voor het leasen van de fiets. Als je een leaseovereenkomst bent aangegaan, krijgen wij hiervan bericht van PON. Omdat Wegenwacht Fiets Service standaard onderdeel is van ANWB Fiets Lease, gebruiken wij jouw persoonsgegevens om dit pechhulppakket aan te bieden. PON verzekert jouw leasefiets bij Unigarant, 100% dochter van ANWB. Daarvoor geeft PON jouw postcode en framenummer door.

Lease je een connected Urban Arrow fiets? Dan zit er in de fiets een track&trace-zender die een speciaal radiosignaal uitzendt. Via de track&trace-zender kan Urban Arrow de locatie van jouw fiets bepalen als je daarvoor toestemming hebt gegeven via de Urban Arrow app. Je kunt de app dan gebruiken voor het bijhouden van fietsritten en diefstalbeveiliging. Doe je een melding van diefstal, dan stuurt Urban Arrow recente locatiegegevens en fietsgegevens door naar FRIS. Dit is een gespecialiseerd bedrijf dat beschikt over buitengewoon opsporingsambtenaren. FRIS start een zoektocht naar de fiets en informeert PON na afloop of de fiets is teruggevonden. FRIS heeft geen toegang tot persoonsgegevens van jou.

ANWB, PON en Urban Arrow zijn verantwoordelijk voor hun eigen verwerkingen van jouw persoonsgegevens. Informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens door PON kun je vinden in haar privacy statement. Het privacy statement van Urban Arrow vind je hier.

De ANWB e-bike vergelijker helpt je de beste e-bike te vinden. Je kunt ook zien welke bij ons aangesloten fietsendealers de door jou gekozen e-bike op voorraad hebben. Wil je bij de dealer langsgaan voor een proefrit, aankoop of leaseaanvraag? Dan kun je een aanvraag doen voor een afspraak. We vragen je dan om je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens delen we met de dealer die contact met jou opneemt om de afspraak te plannen. Wij sturen je een bevestiging van je aanvraag en gebruiken je gegevens met jouw toestemming ook om je te vragen naar je ervaringen met de e-bikevergelijker. Je aanvraag bewaren we 6 maanden zodat we je indien nodig nog extra hulp kunnen bieden.