Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Driewielfietsroutes

Een toertochtje maken op een driewiel- of duofiets is pure vrijheid. De wind in je gezicht, voeten op de trappers en gaan. Maar bredere fietsen stellen andere eisen aan de route. De fietspaden moeten breed genoeg zijn om te fietsen en elkaar te passeren, er moeten geen hekken, paaltjes of andere obstakels in de weg staan en de route moet niet te lang zijn. Deze fietsroutes voldoen aan die eisen en zijn ook nog eens erg mooi. Bijkomend voordeel: ook voor ouders met jonge zelf fietsende kinderen zijn ze zeer geschikt. Beide routes starten bij fietshuurbedrijven waar je een driewiel- of duofiets kunt huren.

Driewielfietsroute Den Helder

26,5 km, Julianadorp, Noord-Holland

Fiets van Julianadorp naar het topje van de Kop van Noord-Holland, boven Den Helder. Je trapt langs forten, door de duinen en over een spectaculair buitendijks pad met uitzicht op zee.

Bekijk de route

Driewielfietsroute Denekamp

43 km, Beuningen, Overijssel

Deze route passeert divrse keren het idyllische riviertje de Dinkel dat hier naar hartelust kronkelt. Je passeert Landgoed Singraven en rijdt over prachtige stille landweggetjes naar natuurgebied het Lutterzand en over een echte Twentse ‘berg’ van 54 meter hoog.

Bekijk de route

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

15% korting
Veilig op de fiets 

Van fietsspiegels, reflectie en verlichting tot fietssloten en tassen.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsroutes in Nederland 

Ontdek de mooiste én gratis fietsroutes in elke provincie. Kies er één uit en maak een mooie fietstocht.