Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Redders op zee-route Ameland

Nederland, Friesland, Nes

Al vrij snel na de oprichting van de KNRM kreeg Ameland zijn eigen reddingstation. Niet vreemd als je een korte blik op de wrakkenkaart van Ameland werpt. Tijdens deze fietsroute duik je in de geschiedenis van de KNRM op Ameland. Je start bij het reddingstation in Nes, volgt de Waddendijk naar de Ballumerbocht, waar ook historische reddingschepen op je wachten en rijdt verder naar Hollum, waar je met een beetje geluk een reddingbootdemonstratie met paarden mee kunt maken. Een mooi fietspad door de duinen brengt je vervolgens weer terug in het levendige Nes.

Deze route is gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Let op: op Ameland is geen fietsknooppuntensysteem, volg de routebeschrijving.

De leukste fietsarrangementen 

Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Gastvrij Punten in Nederland 

ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

Shop nu
Fietsnavigatie 

Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!