Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

IJzeroer en oorlog in het Bergherbos kinderroute

Nederland, Gelderland, Beek (Gem Montferland)
 • 10
 •  
  85
 •  
  76
 •  
  75
 •  
  10

Het bos tussen Beek, ’s-Heerenberg en Zeddam heeft een spannende geschiedenis. Het ligt immers dicht bij de grens met Duitsland. Vroeger hoorde een stukje van dit bos zelfs bij Duitsland, maar na de Tweede Wereldoorlog kreeg Nederland het in bezit. In het bos zijn nog allerlei sporen van de twee wereldoorlogen terug te vinden, maar ook van langer geleden. Wat dacht je van een middeleeuwse kasteelberg? Of van vroegmiddeleeuwse ijzerkuilen? En tot slot ligt bij het Peeske nog een speelbos – als je tenminste nog puf overhebt.

NB: dit is een fietsroute gecombineerd met enkele korte wandelingen naar bezienswaardigheden. Je kunt zelf met je kind bepalen of het genoeg energie heeft om alles te bekijken. Sla in elk geval de eerste wandeling niet over, daar zijn interessante restanten uit WOI en WOII te zien!

Fietsen langs landschapselementen

Deze route is onderdeel van een serie fiets- en wandelroutes langs verschillende landschapselementen. Het Nederlandse landschap is een echt cultuurlandschap. Door de eeuwen heen veranderde de mens de natuur, bedoeld en onbedoeld. Die ingrepen in het landschap vertellen veel over het verleden. Op deze website kun je meer lezen over deze zogenoemde ‘leestekens van het landschap’ en over waar je ze kunt zien.

De leukste fietsarrangementen 

Heb je zin om een weekend erop uit te trekken met de fiets? We brengen de mooiste fietsroutes en de fijnste hotels bij elkaar.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Gastvrij Punten in Nederland 

ANWB Gastvrij Plus punten zijn locaties die er alles aan doen om het jou als fietser naar de zin te maken. Je kunt er prima even uitpuffen onder het genot van iets lekkers, voordat je je tocht vervolgt.

Shop nu
Fietsnavigatie 

Ontdek onze gebruiksvriendelijke fietsnavigatieystemen en maak nog meer fietstochten!