Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Bosch

Bosch fietsaccu’s voor elektrische fietsen

Bosch maakt zelf geen elektrische fietsen, maar levert wel voor veel ebikes de fietsaccu. De meest gebruikte Bosch fietsaccu’s zijn de Bosch Powerpack en Bosch Classic. Van de Powerpack van Bosch zijn weer meerdere varianten in de omloop.

Terwijl de complete wildgroei aan verschillende fietsaccu’s uit de markt aan het verdwijnen is, blijft er een beperkte groep accuproducenten over. De fietsaccu’s van Bosch worden op diverse merken elektrische fietsen gebruikt. De meest bekende fietsmerken zijn Batavus, Gazelle en Sparta, maar ook relatief kleine merken (bijv. Haibike en Victoria) weten hun gang naar Bosch met enige regelmaat te vinden.

Bosch Powerpack Classic accu´s

De Bosch Powerpack Classic (36 Volt) fietsaccu  (ook wel Bosch Powerpack Classic genoemd) gaat altijd gepaard met een middenmotor en zit onder de bagagedrager. De fietsaccu werd gebruikt op modellen van 2010 t/m 2013 en op enkele modellen uit 2014.

Bosch Powerpack Active en Performance accu´s

De meest gebruikte fietsaccu in Nederland is de Bosch Powerpack. De Bosch Powerpack fietsaccu’s zijn verkrijgbaar als frameaccu en als accu voor onder de bagagedrager. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt door Bosch in het type-uitvoering: 300, 400 en 500. Het verschil zit hem in de capaciteit. De Active en Performance zijn in principe met elkaar uitwisselbaar. De Powerpack 300 is een zuinige fietsaccu, terwijl je met de Powerpack 400 en de PowerPack 500 een grotere actieradius hebt.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.