Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsaccu Gazelle

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Gazelle

Gazelle is een Nederlands fietsenmerk, dat zelfs het predicaat ‘Koninklijk’ mag dragen. Het bedrijf is marktleider in Nederland, ook op het gebied van elektrische fietsen. We lichten van de meeste verkochte elektrische fietsen van Gazelle de fietsaccu’s voor je uit.

Als aanduiding gebruikt Gazelle kleuren voor de ‘eigen’ fietsaccu’s: brons, zilver, goud en/of platina. Het belangrijkste verschil is de actieradius. De verschillende types (lees: kleuren) van de Gazelle fietsaccu’s zijn per model met elkaar uitwisselbaar. Heb je nu brons, functioneert je ebike ook nog steeds als je nu voor platina zou gaan. Je komt er alleen dus wel verder mee.

Gazelle Innergy accu´s

Het Gazelle Innergy accusysteem 36 volt werd tussen 2008 en 2015 op een groot aantal elektrische fietsen van Gazelle gebruikt. Voor de Gazelle Innergy is een vervangende accu beschikbaar in de ANWB Webwinkel. Belangrijk om te weten is dat ongeveer 40% van de Gazelle Innergy e-bikes een accu hebben die niet zelfstandig vervangen kan worden. Deze accu’s moeten worden gekoppeld door gespecialiseerde fietsspeciaalzaak. Zonder koppeling zal de accu na 40 kilometer fietsen uitvallen. Gazelle Innergy modellen die een accu hebben die bij vervanging gekoppeld moet worden kun je herkennen aan het display. Indien de display vast op het stuur is gemonteerd dan kun je de accu zelf vervangen. 

Gazelle Impulse accu´s

Er zijn twee varianten van de Impulse fietsaccu. De Gazelle Impulse accu 36 volt werd in de periode 2014-2017 verkocht op de C-modellen met een middenmotor. De modellen C7 Orange, C8 Grenoble en C7+ Valencia met deze fietsaccu onder de bagagedrager zijn in grote hoeveelheden aan de man gebracht.

Er is in 2014 ook nog een andere 36 volts Impulse fietsaccu (zonder toevoeging van de merknaam Gazelle) gebruikt op de modellen met Impulse verwerkt in de typenaam. Het belangrijkste verschil met de Gazelle Impulse accu is dat deze fietsaccu op het frame was gemonteerd. Deze ebikes hadden ook een middenmotor.

Gazelle Panasonic accu´s

Het Gazelle Panasonic accusysteem wordt gebruikt op modellen van het fietsmerk na 2015. De 36 volts fietaccu is bevestigd onder de bagagedrager van de populaire Gazelle C-modellen. Ook hier zijn er veel van de Orange en Grenoble uitvoering op de markt gebracht, maar het belangrijkste verschil met de Gazelle Impulse is dat hier gaat om een voorwielmotor.

Bosch Powerpacks accu´s

Gazelle maakt vanaf 2014 ook veel gebruik van de Bosch Powerpacks. Voor het overgrote deel van de Gazelle ebikes met een Bosch fietsaccu wordt er gebruik gemaakt van het Powerpack onder de bagagedrager. Een kleiner deel heeft de fietsaccu op het frame zitten.

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Verzeker je tegen diefstal en schade met de ANWB Fietsverzekering en voorkom vervelende verrassingen.

Alles voor de fiets 

Bekijk hier het volledige aanbod fietsverlichting, sloten, fietstassen, helmen en nog veel meer!

E-bike vergelijker 

Vergelijk e-bikes en vind met handige zoekcriteria de elektrische fiets die bij jou past.