Vind een fietsaccu

Vind een fietsaccu

Selecteer jouw elektrische fiets

Fietsaccu Victoria

Fietsaccu’s voor elektrische fietsen van het merk Victoria

Het Duitse fietsmerk Victoria bestaat al sinds 1886 en heeft zich, zoals zoveel fietsmerken ook gestort op de elektrische fiets. Sinds 2011 hebben verschillende fietsaccu’s gebruikt in hun modellen. Voornamelijk Bosch fietsaccu’s.

De meest gebruikte accu’s door Victoria zijn de fietsaccu’s van Bosch: de powerpacks. Afhankelijk van het frame kan de plek van de accu verschillen. Het frametype ‘Wave’ heeft een extreem lage instap en daardoor is de fietsaccu onder de bagagedrager gemonteerd. De reguliere dames- en herenmodel heeft een accu op het frame. Het gaat hier met name om de e-Trekking en e-Manufaktur modellen.

Vervolgens versnippert de toepassing van accu’s zich naar verschillende merken en types, namelijk:

TransX accu´s

Het gebruik van Transx accu’s beperkt zich tot de meeste e-Urban modellen. Al deze fietsaccu’s hebben 36 volt, maar het formaat van de fietsaccu kan per model iets afwijken.

Impulse 2.0 accu´s

Een nog kleiner gezelschap aan Victoria e-bikes maakt gebruik van het Impulse 2.0 accusysteem, ook hier is sprake van 36 Volt. Het gaat dan om enkele modellen van e-Spezial, e-Retro en e-Urban

Shimano Steps accu´s

Op de e-Holland uitvoeringen van de Victoria e-bikes wordt gebruik gemaakt van de Shimano Steps 36 volt fietsaccu’s

Panasonic 26 volt accu´s

Tot en met 2014 werd ook het Panasonic 26 volt accusysteem toegepast om fietsen van het Duitse Victoria. Voornamelijk op modellen die gelieerd zijn aan een plaatsnaam zoals Mondeville, Frankfurt en Sevilla.

Voordelen ANWB Fietsaccu