Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Twee dezelfde parkeerboetes voor één overtreding, mag dat?

Vraag gesteld door op 17 januari 2019

In oktober zijn we een week in buitenland geweest. We parkeerden de auto bij het station in de veronderstelling dat het vrij parkeren was. Dat bleek niet zo te zijn, er was een (zeer slecht zichtbare) blauwe streep. We hadden dus een parkeerschijf moeten gebruiken, zo beseften we achteraf. Terug uit Berlijn zaten er nu 2 bonnen van € 90,00 achter de ruitenwisser ( 2 verschillende data). Wij vinden dat onrechtvaardig, temeer daar het op die plek gewoon gratis parkeren is. Het enige argument zou kunnen zijn dat we nu een week een plek bezet hebben gehouden die niet door een ander gebruikt kon worden. Maar dan nog, 2 x dezelfde bon? Valt er nog iets aan te doen denkt u?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft uw auto een week lang geparkeerd op een plek - naar later bleek - een blauwe zone van toepassing was. Resultaat: 2 parkeerboetes van € 90 per stuk. U vraagt zich af of dit wel toegestaan is.

Ja, dit is wettelijk toegestaan. U mag van 'geluk' spreken dat het bij deze twee parkeerboetes is gebleven. Ze hadden u in een week tijd vele maal meer parkeerboetes kunnen opleggen.

Het zou onredelijk zijn, indien er slechts één parkeerboete zou mogen worden opgelegd. Dit zou immers anders betekenen dat men op een (betaald parkeren) plek oneindig zou kunnen parkeren tegen slechts één parkeerboete.

Bezwaar maken heeft hier dus geen enkele zin.