Naar artikel

Kasteeltuinen Arcen

Tot € 5,- korting

Kasteeltuinen Arcen is benoemd tot leukste uitje van provincie Limburg 2023!

Kasteeltuinen Arcen is benoemd tot leukste uitje van provincie Limburg 2023!

Kasteeltuinen Arcen, een park om lief te hebben.

Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is één van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat je zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de vele unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel. Een uniek dagje uit voor jong en oud!

Geuren, kleuren, smaken

Ontdek de tuinen en natuurlijke pracht van de seizoenen. Tijdens een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen en van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring! Maak je dag uit compleet met een heerlijke lunch of kop koffie in een van de restaurants met prachtig uitzicht op de tuinen.

Kinderen gaan op ontdekkingstocht met de speurtocht. Ze ontdekken op een speelse manier alle bijzondere plekken met leuke weetjes over het kasteel en de tuinen. Bij de Bergtuin kunnen kinderen een balletje slaan op de avontuurlijke minigolfbaan of ze leven zich uit op het speelstrand met speeltorens en trekvlot.

Gedurende het seizoen vinden er met regelmaat extra activiteiten plaats in het park. Denk aan exposities, bloemenfestivals en veel meer. Kijk hier voor de extra activiteiten en evenementen.

Enchanted Gardens

Bijzondere lichtkunstwerken betoveren de tuinen en Kasteel Arcen in de avonduren. Stap de magische wereld in van Enchanted Gardens, volg de sfeervol uitgelichte route en ontdek de mooiste plekken van het park en de lumineuze creaties van internationale lichtkunstenaars.

Wij bieden momenteel drie verschillende tickets aan voor Kasteeltuinen Arcen:

 • Reguliere tickets: tot € 2,- korting - geldig voor een bezoek t/m 29 oktober 2023. Deze tickets zijn niet geldig tijdens Enchanted Gardens (13 t/m 29 oktober van 19:00 tot 23:00 uur)
 • Combinatietickets Enchanted Gardens: tot € 4,- korting - geldig voor een bezoek in de periode van 13 t/m 29 oktober 2023. Deze tickets zijn zowel overdag als in de avond tijdens Enchanted Gardens (19:00 - 23:00 uur) geldig
 • Dinsdag deal tickets: tot € 5,- korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 24 oktober 2023. Deze tickets zijn niet geldig tijdens Enchanted Gardens (13 t/m 29 oktober van 19:00 tot 23:00 uur). Klik hier voor meer uitjes met een dinsdag deal

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 24 uur voor jouw verwachte aankomsttijd. Je ticket(s) zijn de gehele dag geldig.
 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen.
 • Je kunt de ANWB tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • De meeste paden zijn bij Kasteeltuinen Arcen toegankelijk voor mindervaliden.
 • Honden zijn welkom bij Kasteeltuinen Arcen, mits aangelijnd aan een korte lijn. Deze is eventueel te leen bij de receptie. 
 • Kasteeltuinen Arcen beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Dit kost € 6,- per dag.
 • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Kasteeltuinen Arcen te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Specifieke informatie combinatietickets Enchanted Gardens

 • Bij aankomst ontvang je een polsbandje zodat je tussentijds eventueel het park kunt verlaten (om een hapje in het dorp te gaan eten).
 • Goed om te weten: Het park is overdag geopend van 10:00 tot 18:00 en in de avond voor Enchanted Gardens van 19:00 tot 23:00 uur. Het Koetshuys blijft tussen 18:00 en 19:00 geopend - keuken geopend tot 18:30 uur.
 • Honden zijn niet toegestaan tijdens Enchanted Gardens.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.