Naar artikel

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Tot 32% korting

De tijd vliegt bij Luchtvaartmuseum Aviodrome!

Luchtvaartmuseum Aviodrome: een wereld vol vliegtuigavontuur!

Bij Luchtvaartmuseum Aviodrome vliegt de tijd! In de expositie ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ word je meegenomen langs bijzondere vliegtuigen en helikopters uit de geschiedenis. Je ziet er de eerste vliegtuigen van de gebroeders Wright en Anthony Fokker, ontmoet Connie (Lockheed Constellation) en tante Ju (Junkers) en vele andere vliegende legendes. Je stapt aan boord van een Boeing 747 en verlaat zelfs de aarde om als astronaut een kijkje te nemen in de ruimte. Wil je nog meer vliegtuigavontuur? Bezoek dan de 4D-film Skymania. Dé plek om jouw Spykerharde zenuwen op de proef te stellen!

Veel te zien, nog meer te doen!

Natuurlijk mag je bij Aviodrome ook zelf vliegen. In de flight simulators bijvoorbeeld. Daarmee vlieg je de hele wereld over. En door middel van leuke proeven weet jij al precies hoe een vliegtuig werkt. Tijd om een even te zitten is er bijna niet, want ook in de binnen- en buitenspeeltuinen ben je uren zoet! Voor wie echt de smaak te pakken heeft is er ook een piloten- en stewardessenopleiding. Je wordt getoetst tijdens een vlieg-, sein-, kennis-, ogen- en een stuurtest. Voer alle opdrachten succesvol uit en ga naar huis met een piloten of stewardessen diploma.

Meer dan 100 vliegtuigen

In het luchtvaartmuseum Aviodrome vind je meer dan 100 vliegtuigen en helikopters. Oude, houten vliegtuigen, helikopters, straaljagers en zelfs ruimtecapsules. Een aantal vliegtuigen mag je zelfs van binnen bewonderen. En vergeet je niet omhoog te kijken? Ook daar is van alles te zien. 

Ook leuk zonder kinderen

Luchtvaartmuseum Aviodrome is ook bijzonder interessant en leerzaam voor volwassenen. Je vind hier de vliegtuigen die je misschien wel in je kinderjaren voorbij zag vliegen of waar je jouw eerste vlucht in beleefde. Wil je met je partner, vrienden en/of vriendinnen in alle rust de geschiedenis van de luchtvaart beleven? Ga dan buiten de schoolvakanties

Let op: ticket is pas geldig na reservering

Bestel eerst het ticket op deze pagina door op de knop 'bestel tickets' te klikken. Maak vervolgens een reservering bij Luchtvaartmuseum Aviodrome voor een specifieke bezoekdatum. Klik op de volgende link om een reservering te maken: reserveren. Op het ticket staat stap voor stap uitgelegd hoe je een reservering kunt maken. Plaats jouw reservering zo spoedig mogelijk na aanschaf van het ticket, want de beschikbaarheid kan hard gaan.
Let op! Voor een Dinsdag Deal ticket hoeft er GEEN reservering geplaatst te worden.

Wij bieden momenteel twee verschillende tickets aan voor het Luchtvaartmuseum Aviodrome

  • Reguliere tickets: 25% korting - geldig voor een bezoek t/m 7 januari 2024
  • Dinsdag deal tickets: tot 32% korting - geldig voor een bezoek op een dinsdag in de periode t/m 7 januari 2024, uitgezonderd de dinsdagen in de schoolvakanties. Klik hier voor meer uitjes met een dinsdag deal

Aanvullende ticketinformatie

  • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Hier hoef je geen ticket voor aan te schaffen, maar dit moet je wel aangeven tijdens het plaatsen van de reservering op de website van Aviodrome.
  • Dinsdag deal tickets niet geldig op dinsdagen in de schoolvakanties.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Museumkaarthouders ontvangen gratis toegang tot Luchtvaartmuseum Aviodrome. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
  • Je kunt bij Aviodrome voor de deur parkeren op de 500 parkeerplaatsen op parkeerterrein P2. Er zijn tevens invalidenparkeerplaatsen aanwezig. Het parkeerterrein wordt beheerd door Lelystad Airport. Het parkeertarief bedraagt € 7,50 per dag.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar het Luchtvaartmuseum Aviodrome te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend via deze website te verkrijgen en niet in de ANWB-winkels.