Naar artikel

Nxt Museum

10% korting

Ontdek hoe grensverleggende kunstenaars met behulp van moderne technologie de klassiekers van morgen creëren.

Nxt Museum

Nxt Museum, de thuisbasis van nieuwe mediakunst, is het eerste museum in Nederland dat zich richt op kunst gemaakt door middel van technologie. Ze richten zich  op kunst die nieuwe technologieën gebruikt om de moderne tijd te belichamen. Ze exposeren en geven opdrachten voor ambitieuze, grootschalige installaties die het resultaat zijn van interdisciplinaire samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, geluidsbouwers en wetenschappers.

Van het presenteren van baanbrekende nieuwe-mediakunstenaars, die al tientallen jaren bestaan, tot het tonen van aanstormend talent van 'nu', Nxt Museum presenteert het werk van makers wiens praktijk wordt gevoed door een zoektocht naar ‘what’s next'. 

Nu te zien in Nxt Museum: ‘Realtime’: 

Deze expositie, gepresenteerd in de grootste ruimte van Nxt Museum, toont een selectie van drie digitale kunstwerken over een gekozen thema en verkent actueel onderzoek, baanbrekende experimenten en de sociale impact van toekomstige technologieën. Terwijl de technologie zich sneller ontwikkelt dan onze hersenen kunnen bevatten, gebruiken deze kunstenaars grensverleggende technologieën en visualiseren ze de context waarin de makers van vandaag de kunstbewegingen van morgen ontketenen.

Vanaf 27 september te zien in Nxt Museum:

 ‘Life in a Different Resolution' is een solotentoonstelling van de baanbrekende kunstgroep Random International en toont twee decennia van hun opmerkelijke creaties. De tentoonstelling, samengesteld door de Servische curator Bogomir Doringer, roept ons op om na te denken over wat het vandaag de dag betekent om mens te zijn. Reis door een fascinerend oeuvre met onder andere de allereerste Europese presentatie van de installatie 'Living Room' (die in première ging op Miami Beach) en andere recentelijk voltooide werken die nog niet eerder te zien waren. 

De kunstgroep heeft eerder internationaal geëxposeerd in onder andere het MoMa, de Londense V&A, LACMA, Pace Gallery New York en Zweedse Lunds Konsthall. Verwacht een ontzagwekkend avontuur door wervelende algoritmen, weelderige lichtpunten en betoverende digitale reflecties. 

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele uren voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen. Gehandicapten begeleiders hebben ook gratis toegang, bezoek de pagina van Nxt Museum voor meer informatie.
  • Nxt Museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden/rolstoelgebruikers.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogel wel mee naar binnen.
  • Check de ANWB Routeplanner om je route naar Nxt Museum te plannen met de auto, het OV, de fiets of te voet. 

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.