Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nxt Museum

10% korting

Ontdek hoe grensverleggende kunstenaars met behulp van moderne technologie de klassiekers van morgen creëren.

Nxt Museum

Nxt Museum, de thuisbasis van nieuwe mediakunst, is het eerste museum in Nederland dat zich richt op kunst gemaakt door middel van technologie. Ze richten zich  op kunst die nieuwe technologieën gebruikt om de moderne tijd te belichamen. Ze exposeren en geven opdrachten voor ambitieuze, grootschalige installaties die het resultaat zijn van interdisciplinaire samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, geluidsbouwers en wetenschappers.

Van het presenteren van baanbrekende nieuwe-mediakunstenaars, die al tientallen jaren bestaan, tot het tonen van aanstormend talent van 'nu', Nxt Museum presenteert het werk van makers wiens praktijk wordt gevoed door een zoektocht naar ‘what’s next'. 

Nu te zien in Nxt Museum: Life in a Different Resolution

‘Life in a Different Resolution' is een solotentoonstelling van de baanbrekende kunstgroep Random International en toont twee decennia van hun opmerkelijke creaties. De tentoonstelling roept ons op om na te denken over wat het vandaag de dag betekent om mens te zijn. Reis door een fascinerend oeuvre met onder andere de allereerste Europese presentatie van de installatie 'Living Room' (die in première ging op Miami Beach) en andere recentelijk voltooide werken die nog niet eerder te zien waren. 

‘Creation’ en ‘Heaven’s Gate’ door Marco Brambilla - De werken van Marco Brambilla nemen je mee in een filmisch landschap dat Hollywood - en zijn overdreven glamour - op zowel een feestelijke als een satirische manier belicht.

Aanvullende ticketinformatie

  • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele uren voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
  • Kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen via de website van Nxt Museum. Gehandicapten begeleiders hebben ook gratis toegang, bezoek de pagina van Nxt Museum voor meer informatie.
  • Bij je ticket zit ook een AI-audiogids inbegrepen, waarmee je meer ontdekt over de tentoonstelling en de kunstenaars. Daarnaast is er een kinderquiz beschikbaar voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar, verkend de tentoonstelling, leer meer over de kunstwerken en voltooi leuke uitdagingen. 
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
  • Nxt Museum is volledig toegankelijk voor mindervaliden/rolstoelgebruikers.
  • Honden zijn niet toegestaan, hulphonden mogen wel mee naar binnen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.