Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Paleis Het Loo

Tot € 2,- korting

Er valt van alles te beleven op Paleis het Loo zoals leuke optredens, activiteiten, tentoonstellingen en spelletjes!

Tentoonstelling Bloom – vanaf 20 april

In de nieuwe tentoonstelling Bloom spelen de bloemen van Paleis Het Loo de hoofdrol: vers en gedroogd, geschilderd en geborduurd, van suiker en van afval, verstild en tot leven gebracht. Een ontmoeting tussen stillevens uit de 17e eeuw en hedendaagse kunst!

Geef geschiedenis de ruimte

Er is heel veel te doen en zien op Paleis Het Loo. Onder het meest authentieke 17e-eeuwse paleis van het Huis van Oranje, heeft geschiedenis de ruimte gekregen in de vaste presentatie over De Oranjes. De huidige koning noemt zich niet Willem IV. Er waren ooit wel Willem I, II en III en Wilhelmina. Wie waren zij? Waarom worden de Nederlandse koningen en koninginnen ingehuldigd en niet gekroond? En wat betekent van Oranje’? Bezoek Paleis Het Loo en vind antwoorden op deze en nog veel meer vragen over de Nederlandse monarchie.

Een heerlijk dagje uit

Er valt nu nog meer te ontdekken op deze historische plek voor het Huis Oranje-Nassau. Een belangrijke plek voor het Nederland zoals wij het nu kennen. Een plek die je gezien moet hebben. Ervaar de rust en ruimte. En net als in de 17e eeuw; gebruik Paleis Het Loo om bij te komen van de drukte en om te ontspannen.

Zomerpaleis Het Loo

In de zomer is de tuin één grote speeltuin en zijn er extra veel activiteiten. Met uiteraard de Prinsen- en prinsessendagen, het Juniorpaleis, Zomerconcerten en tentoonstellingen. Het kan allemaal op Paleis Het Loo. Kijk voor meer informatie op de website van Paleis Het Loo

Wat kun je zien en doen?

 • Het grootste collectiestuk is het 17e-eeuwse paleis (met audiotours). Het paleis van Willem en Mary. En het Huis van Wilhelmina.
 • Een vaste tentoonstelling over De Oranjes: van Willem van Oranje tot Willem-Alexander.
 • In het Juniorpaleis vind je een bijzonder hof voor kinderen van 3 t/m 12 jaar.
 • Vergeet de tuinen, stallen, koetshuizen, restaurants en nieuwe winkel niet!

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets vlak voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar hier dien je wel een 0 euro ticket voor aan te schaffen.
 • In de maand juni bezoeken alle kinderen t/m 12 jaar Paleis het Loo gratis i.v.m. het 40 jaar bestaan als museum. Er is wel een 0 euro ticket nodig, die kan aangeschaft worden via https://tickets.paleishetloo.nl/nl/tickets. 
 • In het bezit van een Museumkaart, Vriendenloterij VIP-KAART/ICOM kaart/Rembrandtkaart/GVON/Vriendenpas/Ambassadeurspas? Dan ontvang je op vertoon van je fysieke kaart gratis toegang tot Paleis Het Loo. Je dient wel voorafgaand aan jouw bezoek een reservering te plaatsen voor een specifieke bezoekdatum op de website van het museum.
 • Een gezinsticket is geldig voor 2 volwassenen en max. 4 kinderen t/m 17 jaar.
 • Paleis Het Loo is toegankelijk voor mindervaliden.
 • Hulphonden zijn welkom op Paleis Het Loo. Overige huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Paleis Het Loo heeft een eigen parkeergelegenheid. Je kunt voor € 8,- een parkeerticket aanschaffen op de website van Paleis Het Loo. Het is ook mogelijk om ter plekke een parkeerticket aan te schaffen.
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.