Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

GaiaZOO

Tot € 3,50 korting

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Maak een complete wereldreis in één dag.

In 2018, 2020 en in 2023 is GaiaZOO verkozen tot ANWB’s Leukste uitje van Nederland!

Ervaar in GaiaZOO hoe bijzonder onze aarde is

In het zuidelijkste puntje van Nederland ligt één van de mooiste dierentuinen van Europa: GaiaZOO. Ervaar er met ál je zintuigen hoe bijzonder onze aarde is. Het park ligt in een uitgestrekt landschap, midden in een prachtig bosrijk en heuvelachtig gebied in Zuid-Limburg, en zal je ongetwijfeld verwonderen. Je maakt een complete wereldreis in één dag verdeeld over 4 themagebieden en staat oog in oog met ’s werelds mooiste dieren zoals neushoorns, leeuwen, giraffen, gorilla’s en flamingo’s. 

Via het prachtige, nieuwe entreegebouw betreed je het park en bewonder je vanaf grote hoogte de mooie omgeving vanaf de nieuwe, 17 meter hoge, Toren van Gaia. Het wandelpad voert je daarna vanaf de ingang van de dierentuin naar de vier verschillende leefgebieden in GaiaZOO. Allereerst wacht het Hoge Noorden van de Taiga. Hier leven dieren die houden van de winterse kou, zoals de indrukwekkende gieren, speelse veelvraten en wolli­ge rode panda’s. Vervolgens bereik je Limburg­, waar de otter leeft en je in en rondom limburgHUIS kennis maakt met bijzondere Limburgse diersoorten zoals vuursalamanders, eikelmuizen en de met uitsterven bedreigde korenwolf. In het parkrestaurant Acacia voel je de zuidelijke gastvrijheid van mijlenver onder het genot van een (h)eerlijke cappuccino, koffie of warme chocomel samen met een lekker stuk echte Limburgse vlaai.

Nieuw in 2024: Bezoek vanaf dit jaar de boshonden, zwarte brulapen en ernstig bedreigde manteltamarins in het vernieuwde Rainforest-gebied. Ook keren de bongo's terug in een nieuw verblijf!

Reis verder naar Savanna in Afrika voor een bezoek aan de witte neushoorns, de Afrikaanse leeuwen en de giraffen en leer meer over de kwetsbare positie van hun soortgenoten in het wild. De unieke Flamingo|Volière, waar een gigantische groep flamingo’s samenleeft met verschillende andere bijzondere Afrikaanse vogels, is bij uitstek een bezoekje waard. Proost op het goede leven met een goed glas Afrikaanse wijn vanuit de sfeervolle SavannaLodge.

Vervolg je weg richting Rainforest, waar je gorilla’s en grootoorvossen uit Centraal-Afrika tegenkomt. Beleef verder de magie van Zuid-Amerika in het Argentijnse Pampa-gebied waar vicuňa's, tapirs en nandoes samen leven in één groot verblijf. Zie je de slingerapen en de geelborst capucijnapen tussen de boomtoppen van het Amazone-regenwoud vanaf het dakterras? Kom even tot rust bij de Argentijnse PampaLodge en geniet van verschillende lekkernijen, terwijl de kids de TreeTopTour ontdekken: het nieuwste klim-en klauterpad.

De kleinste bezoekers zullen zich zeker niet vervelen tijdens een bezoek aan GaiaZOO. Ieder gebied heeft een eigen speelgelegenheid met spannende touwbruggen en hoge torens waar kids zich uren zullen vermaken. De kers op de taart is de overdekte DinoDome: het grootste indoor dino-speelparadijs van Europa. En vergeet bij de uitgang zeker niet een bezoek te brengen aan de gloednieuwe GaiaSHOP waar je de mooiste cadeau’s en souvenirs koopt.

Let op: we bieden momenteel twee verschillende soorten tickets aan voor GaiaZOO

 • Zomer ticket: geldig voor een bezoek vanaf 1 juli t/m 31 augustus 2024.
 • Reguliere ticket: geldig voor een bezoek vanaf 1 september t/m 3 november 2024. 

Aanvullende ticketinformatie

 • Je bestelt een ticket voor een specifieke datum en tijd. Bestel jouw ticket(s) uiterlijk 1 uur van tevoren. Wij raden af om je tickets enkele minuten voordat het tijdslot van start gaat aan te schaffen.
 • Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar hiervoor dien je wel een 0 euro ticket aan te schaffen. 
 • Ook mindervaliden kunnen genieten van de avontuurlijke natuur in GaiaZOO. Bij de kassa van GaiaZOO is een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar, die tegen € 1,- borg gebruikt kunnen worden (winkelwagentjessysteem). Het vooraf reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk. Het gebruik van scootmobiels in de ZOO is ook toegestaan. 
 • Houd als rolstoelgebruiker rekening met de heuvelachtige omgeving en de vaak natuurlijk aangelegde paden, wat het vooruitduwen van een rolstoel zwaarder maakt. Je kunt aan het kassapersoneel een gratis beschrijving van de rolstoelroute vragen. Deze route leidt je over de meer begaanbare paden en ontwijkt de ietwat steilere hellingen in de ZOO.
 • Begeleiders van mindervaliden die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken ontvangen gratis entree. Dit geldt voor maximaal één begeleider per keer.
 • Honden zijn niet toegestaan. Assistentiehonden zijn onder bepaalde voorwaarden wel toegestaan. 
 • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet of neem de tickets geprint mee.
 • GaiaZOO beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kun je betaald parkeren. Een parkeerkaart kost € 8,50. Tijdens het bestellen van de tickets voor GaiaZOO is het mogelijk om een parkeerkaart aan te schaffen.
 • Het is mogelijk om samen met jouw gezin een privérondleiding door GaiaZOO te boeken: een Gaiagids neemt jullie een uur lang mee over de Savanna of door het Regenwoud. Ontdek alles over de gezinssamenstelling van de dieren die daar leven en wat GaiaZOO doet om deze dieren in de natuur te helpen beschermen. Jouw bijdrage voor deze rondleiding komt volledig ten goede aan het Gaia Nature Fund, de natuurbehoudstichting van GaiaZOO. Klik hier voor meer informatie.
 • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.