Romantisch dagje uit

Ga er eens lekker een dagje met je geliefde tussenuit. Hier vind je de leukste romantische en gezellige uitjes, vaak ook nog met voordeel. Heerlijk samen naar de wellness of naar een mooie voorstelling. Samen struinen door een stad of ergens langs de zee. Verras je lief met een romantisch dagje uit in Nederland.

1. Wellness voor twee

Er met z’n tweetjes een dagje helemaal tussenuit: in de sauna, het zoutwaterbad, de whirlpool, het thermaalbad, de stoomkamer enzovoort. Waar je helemaal niets hoeft te doen, behalve samen genieten. Plons, float, bubbel, zweet, ontspan en geniet. Is dat niet heerlijk? Bekijk de wellness uitjes.

2. Ons land vanaf het water

Een rondvaart laat je moeiteloos genieten van een prachtige omgeving. En dat kan echt niet alleen op de prachtige grachten van Amsterdam, maar ook in en rond Rotterdam, door de jungle van de Biesbosch, over de Waal bij Nijmegen en… nou ja, er zijn rondvaarten in heel Nederland. Kruip lekker tegen elkaar aan en geniet samen van het vele moois dat ons land te bieden heeft. Waar gaan jullie een rondvaart maken?

3. Samen in het reuzenrad

We geven het toe: op het eerste gezicht lijkt een dagje naar een attractiepark als De Efteling, Toverland of Walibi Holland misschien eerder iets voor het hele gezin dan iets voor een romantisch uitje voor twee. Maar denk even langer na: zo’n dag enkel z’n tweetjes in de achtbanen, de windwaterbaan en het reuzenrad, met een ijsje of pannenkoek toe, dat is toch allesbehalve vervelend? Bekijk de leukste pretparken met korting voor ANWB-leden

4. Lach, zing of huiver in het theater

Geniet samen van een magnifieke musical, een buitengewone balletvoorstelling, een sensationele circusact of een nagelbijtend spannend toneelstuk. Als ANWB-lid krijg je korting op vele theatervoorstellingen. Zowel het nieuwste van het nieuwste en het allerleukste is hier te vinden, en je kunt meteen twee kaartjes bestellen, goed voor een onvergetelijke avond.

5. Kastelen gaan nooit vervelen

Een romantische wandeling maken, is dat een idee?  Hier vind je meer dan 200 ANWB-wandelingen, verspreid over Nederland. Door bos en heide, langs de zee of juist in een levendige stad. En wat ook kan: samen slenteren door een stokoud vestingstadje of hand in hand kuieren naar een sprookjesachtig kasteel, met slotgracht en ophaalbrug. Hier vind je acht wandeltips voor een kastelenroute én tien wandelingen bij de mooiste vestingsteden van Nederland.  

6. Met je lief naar een Waddeneiland

Voor een romantische dag is dit zowel erg goede als een erg slechte tip. Waarom goed? Wat is er nu romantischer dat je lief meenemen naar een eiland. Welgelegen tussen de Noordzee en de fonkelende Waddenzee, die werelderfgoed is. Waar je buiten vakantietijd rust en ruimte vindt. Om samen te struinen door de historische dorpjes en de duinen, en langs de vuurtorens en de zee. Waarom slecht? Voor het ware eilandgevoel raden we je aan om minimaal 1 nacht te blijven, dus is dit eigenlijk een tip voor meer dan 1 romantische dag. Kijk hier voor meer info over de Wadden

Speciaal voor jou geselecteerd