Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De leukste rondvaarten in Nederland

Het kan zo ontspannend zijn om te varen op het water. Zin in een heerlijke rondvaart of een iets stoerdere boottocht in Nederland? Wij hebben de leukste uitjes op het water, zonder dat je nat wordt!

Rondvaart in Amsterdam

Als je toerist in eigen land wilt spelen kun je niet om een rondvaart door Amsterdam heen. De rondvaart van Blue Boat City Canal Cruise neemt je mee door de grachten van de hoofdstad, die benoemd zijn tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de 75 minuten durende tocht vaar je langs alle bekende en bijzondere plekken. Benieuwd hoe de stad er in de avond uitziet? Kies dan voor de Evening Cruise, met een drankje.

Rederij Lovers

In een comfortabele rondvaartboot van rederij Lovers ontdek je onder meer de Amstel, de Magere Brug en het wereldberoemde Anne Frank huis. En vanaf het water zul je merken dat de Westerkerk nóg fotogenieker is.

Historische rondvaart Rotterdam 

Deze rondvaart in Rotterdam brengt je ook naar de beroemde molens van Kinderdijk. Varend over de Nieuwe Maas geniet je van de beroemde skyline van Rotterdam. Via de Nieuwe Maas en de Lek vaar je naar Kinderdijk. De 19 molens van Kinderdijk zijn uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Excursie en rondvaart Volendam-Marken

Vaar tijdens deze rondvaart binnen 30 minuten van Volendam naar Marken. Daar aangekomen geniet je van een heerlijke lunch. Zodra je weer terug in Volendam komt, maak je nog een foto in traditioneel kostuum. Zo heb je een tastbare herinnering aan je rondvaart Volendam!

Driemasterzeilen met Hollands Glorie

Ga een hele dag varen over het IJsselmeer op een zeilschip uit 1886. Geniet op het ruime dek of help de bemanning met het hijsen van de zeilen. Je hebt de keuze uit twee routes: Vanuit Muiden naar het IJsselmeer, langs Muiderberg, IJburg en Durgerdam. Of van Muiden richting Volendam.

Varen door de Biesbosch

Bewonder twee uur lang de unieke natuur tijdens een rondvaart in de Biesbosch. In dit wetland leven grote groepen vogels. Onderweg vertelt de schipper over wat je ziet, terwijl jij bij de bar nog een lekker drankje bestelt.

Canal cruise Haarlem

Ook Haarlem leent zich bij uitstek voor een ontdekking vanaf het water. Tijdens een rondvaart Haarlem vaar je in 50 minuten langs diverse bezienswaardigheden. Je kunt er ook voor kiezen om onderweg op- en af te stappen om de stad in jouw eigen tempo te bezichtigen.

Amersfoort per boot

Een andere stad die fotogeniek is vanaf het water is Amersfoort. Stap in een bootje en vaar over de idyllische Heiligenbergerbeek en door de binnenstad. Ontdek het zelf, boek een rondvaart Amersfoort en kies uit één van de vier routes .

Varen over de Kagerplassen

Vaar mee over de Kagerplassen. De Kagerplassen staan bekend om de vele kleine eilanden. Tijdens een rondvaart meer je bij zo'n eiland aan om het te ontdekken.


Ook leuk: