Activiteiten ANWB Café

De huidige omstandigheden en recente ontwikkelingen hebben ons doen besluiten om de deuren van onze winkels te sluiten. Het kabinet heeft met ingang van 24 maart alle  evenementen en bijeenkomsten verboden tot 1 juni.  Alle evenementen en bijeenkomsten in het ANWB cafe zijn tot 1 juni afgelast.

Activiteiten ANWB Café

 


Stadswandeling  Utrecht - VOL 

Vrijdag 3 april 13.00 - 14.30 uur


Hans Buiter, ANWB-historicus en inwoner van Utrecht, neemt je mee op een wandeling langs grachten, pleinen en door steegjes. Hij toont je stadskastelen, hofjes en de plek waar de ANWB in 1883 werd opgericht.

Deelname

Deelname € 5,- voor ANWB-leden,  niet-leden betalen € 7,50 p.p.
Het maximum aantal deelnemers is 20.

Wil je voor de wandeling gezellig lunchen in het ANWB Café? Voor € 9,75 kun je een lekkere lunch reserveren.

 

 

E-bike iets voor jou?

Woensdag 15 april 11.00 - 12.30 (VOL) en 14.00 - 15.30 uur (VOL)


De e-bike is razend populair. Het imago dat de e-bike alleen voor ouderen is, is er inmiddels wel af. De e-bike is ook zeer gewild onder jongeren. De  ontwikkelingen gaan snel en er is veel keuze.

De belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen zijn: waar ga je de e-bike voor gebruiken, welke eisen stel je aan de fiets en wat wil je besteden?

ANWB fietsexpert Hans de Looij geeft aankooptips, technische weetjes over de motor plus accu en alles wat je verder moet weten over de uitrusting van een e-bike. En natuurlijk geeft hij antwoord op alle vragen.

Deelname

De deelname is gratis.
Maximaal 35 deelnemers, graag wel even aanmelden.

Wil je na of voor de workshop gezellig lunchen in het ANWB Café? Voor € 9,75 kun je een lekkere lunch reserveren.  


Wandeltraining voor de Nijmeegse Vierdaagse

Donderdag 16 april 09.00 uur


De Nijmeegse Vierdaagse komt er weer aan! Wil je dit jaar meedoen maar kun je wel wat training en tips gebruiken? Naast je eigen trainingen, stomen we je met een gemotiveerde groep rondom Utrecht in drie donderdagen klaar voor het mooiste wandelevenement van Nederland!

Ervaren wandelaar en al jaren lang deelnemer aan de Vierdaagse Eldert Harreman vertelt je alles over wat het inhoudt om deel te nemen aan wandelprestatietochten en hoe je je het beste kunt voorbereiden. Tijdens het wandelen, geeft hij en andere vrijwilligers tips en uitleg. Onderweg wordt er gestopt voor korte pauzes. Na afloop van de trainingen krijg je informatie hoe je in de periode tussen de trainingen door het beste kunt trainen. 

Trainingsdagen

Trainingen zijn op de volgende dagen: 16 april, 14 mei en 18 juni 2020
Afstanden zijn 20, 30 en 40 km. De gemiddelde snelheid is 5 km p/h voor de hele groep. De aftrap vindt plaats op donderdag 16 april en start met een korte inleiding in het ANWB café in Utrecht om 9.00 uur. Eldert Harreman geeft uitleg en neemt tips en tops door. Nadere informatie en routes volgen t.z.t. 

Deelname

ANWB leden betalen € 45,-, niet-leden € 50, - voor 3 wandeltrainingen. 
Maximaal aantal deelnemers is 40. Aanmelden is noodzakelijk. 

*Bij over inschrijvingen zal gekeken worden naar bewijs van deelname voor de Vierdaagse.

 

 

Fotograferen met je spiegelreflex of systeemcamera - VOL - Nieuwe datum wordt snel gepland

Vrijdag 17 april 13.00 - 16.00 uur 


Tijdens een wandeling door Utrecht leert reisfotograaf Desiré Weststrate je de basisprincipes van het fotograferen met de spiegelreflex- of systeemcamera. 

Hij besteedt aandacht aan het in beeld brengen van mensen en gebouwen; hoe breng je een stad mooi in beeld. Daarbij draait het om compositie, belichting en gevoel. Je hebt voor deze workshop een spiegelreflexcamera of een digitale compact camera nodig, waarbij je zelf de sluitertijd, diafragma en iso waarde kunt instellen. Als je lenzen hebt, is het goed om een groothoeklens en een tele-zoomlens mee te nemen.

Deelname 

Deelname is € 30,- voor ANWB-leden en € 35,- voor niet-leden (inclusief koffie/thee).
Maximaal 15 deelnemers. 

Wil je voor de workshop gezellig lunchen in het ANWB Café? Voor € 9,75 kun je een lekkere lunch reserveren.


 

 


Stadswandeling  Utrecht - VOL 

Vrijdag 17 april 13.00 - 14.30 uur


Hans Buiter, ANWB-historicus en inwoner van Utrecht, neemt je mee op een wandeling langs grachten, pleinen en door steegjes. Hij toont je stadskastelen, hofjes en de plek waar de ANWB in 1883 werd opgericht.

Deelname

Deelname € 5,- voor ANWB-leden,  niet-leden betalen € 7,50 p.p.
Het maximum aantal deelnemers is 20.

Wil je voor de wandeling gezellig lunchen in het ANWB Café? Voor € 9,75 kun je een lekkere lunch reserveren.

 

 

 

Reiscafe

zaterdag 18 april - van 11.00 tot 15.00 uur


Koffie en onze reisexperts staan voor je klaar. Doe inspiratie op, stel je vragen, boek je reis en krijg tips. Kortom alles voor een onbezorgde reis!

Elke derde zaterdag van de maand reiscafé in het ANWB Café.

Deelname

Deelname is gratis. Graag wel even aanmelden, zodat we weten hoeveel kopjes koffie we moeten klaarzetten.

 

Lezing fietsen met GPS

Donderdag 23 april 18.00 - 20.00 uur


Vind jij fietsen ook zo heerlijk? Met een gps maak je je het zelf onderweg gemakkelijk. Wil je weten hoe je er veel plezier van kunt hebben? Kom dan naar de lezing Fietsen met GPS.

Joost Verbeek heeft vele fietstochten door Nederland en Europa gemaakt. Hij is gps-specialist en heeft vele handige gps boeken over het onderwerp op zijn naam staan. Op een enthousiaste wijze vertelt hij over de handige mogelijkheden. Tijdens deze lezing vertelt Joost hoe je op een plezierige manier met je gps kan navigeren en hoe je er uithaalt wat voor jou van belang is. Dus geen theoretische verhalen, maar praktijkgericht.

In zijn presentatie geeft hij voorbeelden van Garmin-toestellen. Heb je al een gps? Neem hem mee! 

Deelname

ANWB leden betalen € 7,50, niet-leden € 10, -. 
Aanmelden is noodzakelijk.  Maximum aantal deelnemers is 35. 

 

Workshop reisverhaal schrijven - VOL 

Vrijdag 24 april 10.30 - 13.00 uur


Miranda van der Vegt is eigenaar van Schrijftuintje. Zij inspireert in haar schrijfworkshops om intuïtief te schrijven over wat er voor jou toe doet. ‘Writing from the heart’, wordt het ook wel genoemd.

“Of je nou schrijft over tegenslag die je hebt ervaren of over die onvergetelijke reiservaring, het schrijven geeft altijd wel een glimlach, een inzicht of nieuwe inspiratie.”

In de workshop ‘Reisverhaal schrijven’ krijg je tools aangereikt om jouw reiservaringen op een pakkende manier vast te leggen. Je leert in de workshop creatieve schrijftechnieken die je helpen om jouw reisverhaal vast te leggen op een manier die bij jou past. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben.

Deelname

ANWB-leden betalen € 25,- en niet-leden € 30,- (inclusief koffie/thee en iets lekkers). Het maximum aantal deelnemers is 20.

Wil je na de workshop gezellig lunchen in het ANWB Café? Voor € 9,75 kun je een lekkere lunch reserveren.