Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Je auto beschermen tegen hagel: 5 tips

Zo voorkom of beperk je hagelschade

Denk je aan vakantie, dan denk je waarschijnlijk aan zon – niet aan hagel. Toch zal je zeker niet de eerste vakantieganger zijn die doelwit wordt van een hagelbui met stenen zo groot als tennisballen. De kosten voor het herstellen van deze hagelschade kan behoorlijk oplopen. Daarom deze tips om jouw auto te beschermen tegen hagel.

Tip 1: check het weerbericht

Je bent er op vakantie waarschijnlijk helemaal niet mee bezig, zeker niet als volop de zon schijnt. Toch is het verstandig om elke dag het weerbericht te checken. Zo ben je op de hoogte als er noodweer wordt voorspeld en kun je maatregelen nemen om je auto te beschermen tegen hagel. 

Tip 2: zoek een overdekte parkeerplek

Niets verslaat de bescherming van een overdekte parkeerplek. Of het nu een garage, carport of een andere vorm van afdak is, tijdens een hagelbui is jouw auto het veiligst onder een dak. Probeer dus een overdekte parkeerplek te vinden. 

Tip 3: alternatieve beschutting

Als er geen overdekte parkeerplek voorhanden is, zoek dan naar alternatieve beschutting. Parkeer bijvoorbeeld naast een gebouw, een boom of iets anders dat de hagelstenen kan afremmen. Hoewel het geen totale bescherming biedt, kan het de schade wel beperken.

Tip 4: je auto beschermen tegen hagel met een hoes

Wordt er hagel voorspeld, pak je auto dan in met een hagelbeschermhoes. Dit biedt geen garantie, zeker niet bij hagelstenen zo groot als tennisballen, maar het kan wel de ergste schade voorkomen.

Bij gebrek aan een hagelbeschermhoes kun je ook een dekbed, luchtbed of meerdere grote handdoeken gebruiken om de motorkap, het dak en de achterklep van je auto te beschermen. Ook dit biedt geen garantie, maar kan de schade mogelijk beperken.

Tip 5: zorg dat je goed verzekerd bent

Hagelschade wordt niet standaard vergoed, dit is alleen het geval als je WA + Beperkt casco (WA+) of WA + Volledig casco (All Risk) verzekerd bent. Zorg dus voor vertrek dat je je verzekering checkt. Zo voorkom je dat je tijdens je vakantie voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Toch hagelschade?

Heeft je auto toch hagelschade opgelopen? Dan is het fijn om te weten wat je moet doen. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!