Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto verkopen? Met deze tips levert hij meer op

Presentatie en onderhoud kunnen honderden euro's schelen

Met een paar simpele handelingen kun je de waarde van jouw auto verhogen als je hem te koop aanbiedt. Met deze tips haal jij het maximale uit de verkoop.


1. Poetsen, poetsen, poetsen

Eén van de belangrijkste tips om je auto te verkopen: poets totdat 'ie glimt. Glanzende lak, een opgeruimd interieur en een frisse motorruimte helpen om een goede eerste indruk achter te laten. Als zelf poetsen onvoldoende resultaat oplevert, overweeg dan de investering in een professionele poetsbeurt.

Maak foto’s wanneer jouw auto er gepoetst en wel bijstaat. Zorg daarbij voor een rustige achtergrond. Een ideale advertentie moet in ieder geval de volgende foto's bevatten:
•    exterieur linksvoor
•    exterieur rechtsachter
•    interieur
•    tellers met een draaiende motor
•    het gehele dashboard
•    eventuele schades

2. Prijs jezelf niet uit de markt

Oriënteer je vooraf goed op gangbare vraagprijzen in de markt. Bijvoorbeeld door andere, gelijkwaardige modellen te bekijken. Of check de waarde van je auto met behulp van de ANWB Koerslijst (let op: de koerslijst houdt geen rekening met mogelijke beschadigingen of mankementen aan je auto).

Maak gebruik van die informatie en kies voor een scherpe prijs. Ga niet te hoog zitten, want dan prijs je jezelf uit de markt. Maar ga ook niet te laag zitten, want dat kan twijfels oproepen. Bovendien is het slim om rekening te houden met een beetje onderhandelingsruimte.

3. Onderhoudshistorie

Een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is het beste bewijs om aan te tonen dat jouw auto altijd keurig zijn garagebeurten heeft gekregen. Het verlengen van een aflopende APK is ook de moeite waard en hoeft geen enorme investering te zijn.

Controleer bij het RDW of de kilometerstand van jouw auto logisch is. Bij een onlogische of onbekende kilometerstand zijn potentiele kopers toch altijd wat voorzichtiger. Begrijpelijk, want er wordt helaas nog steeds geknoeid met tellerstanden. Een garage of keurmeester kan echter ook een tikfoutje hebben gemaakt. Probeer na te gaan wat er mis is en wees hier eerlijk over.

4. Maak je auto zo aantrekkelijk mogelijk

Probeer jouw auto nét iets aantrekkelijker te maken dan vergelijkbare occasions. Heeft je auto een lage kilometerstand, speciale uitrusting of een sluitende onderhoudshistorie? Daar mag je dan best de nadruk op leggen. Goede, heldere - en vooral veel - foto's zijn ook een goede manier om op te vallen. Een schone en frisse auto en een eerlijk en compleet verhaal bevorderen het verkoopproces.

5. Eerlijkheid duurt het langst

Wees natuurlijk wel eerlijk over schades en gebreken. Technische mankementen moet je in principe altijd verhelpen, maar op het moment van verkopen moet dat natuurlijk nog wel rendabel zijn. Kies je ervoor om niet te repareren, zeg dit dan. Zorg dat de uiteindelijke koper jou geen verwijten kan maken. 

6. Spreid je kansen

Er zijn meerdere online platforms waar je kunt adverteren. Geef vooral ook aan vrienden, familie, collega's en bekenden door dat jouw auto te koop is. Een ‘te koop-bordje' achter het raam wil ook nog wel eens een helpen. Bedenk daarbij wel dat hoe meer mensen jouw auto zien, hoe meer potentiële kopers je kunt verwachten. Goed voor de prijs, maar ook een tijdrovende bezigheid. 

Makkelijk verkopen met de ANWB Verkoopservice

Zit je daar allemaal niet op te wachten, dan kun je jouw auto ook aanbieden bij de ANWB Verkoopservice. Dat scheelt je een hoop tijd en gedoe.

  • Een gratis en gegarandeerde prijs binnen één werkdag
  • Je hoeft niet zelf te onderhandelen
  • Het geld staat binnen twee dagen op je rekening
Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Auto verkopen? 

Je auto verkopen zonder ongemakkelijke onderhandelingen? Ontvang gratis een gegarandeerde prijs voor je auto.

Vanaf329,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Renault Clio.