Veelgestelde vragen Rijtrainingen

De ANWB heeft de meest gestelde vragen mét antwoorden over de aangeboden rijtrainingen voor je op een rijtje gezet. 

Veelgestelde vragen

Alle weekenden t/m het einde van het jaar zijn al beschikbaar. Doordeweekse dagen worden maandelijks bijgevuld, indien beschikbaar.

Dit is zeker mogelijk! Als je een geldig rijbewijs hebt en in bezit bent van een 2toDrive kaart mag je meedoen aan de slipcursus. De begeleider op je 2toDrive kaart dient dan ook deel te nemen aan de slipcursus als bijrijder.

Een wijziging van de datum van uw training is tot 21 dagen voor de training kosteloos. Daarna worden er kosten in rekening gebracht voor het omboeken. Deze kosten kunt u zien in de Algemene Voorwaarden van Rijvaardigheidscentrum Lelystad.

In de theoriesessie gaan we in op de volgende onderwerpen: waarneming versus ontstaan van een ongeval, verkeersinzicht en voertuigkennis, gevaarherkenning.

In de theoriesessie gaan we in op de volgende onderwerpen: waarneming versus ontstaan van een ongeval, verkeersinzicht en voertuigkennis, gevaarherkenning.

1. Algemene voertuigbeheersing

Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2. Rem- en uitwijkoefeningen

Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3. Over- en onderstuurtraining

Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico's goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen op de gladde helling.

Bij alle trainingen maak je gebruik van voertuigen die beschikbaar worden gesteld, dit staat aangegeven bovenaan de boekingspagina van Rijvaardigheidscentrum Lelystad.

Alleen bij de Pro* Rijtraining is het mogelijk om de training te volgen in je eigen auto.

De training in Lelystad wordt uitgevoerd in een Mercedes A-Klasse. Je kunt alleen bij de Pro* Rijtraining met je eigen auto deelnemen aan de training. Bij de andere trainingen worden alleen auto’s van Rijvaardigheidscentrum Lelystad gebruikt.

Nee, het is niet toegestaan zonder rijbewijs B deel te nemen aan de training.

Het is toegestaan om tijdens de training toeschouwers mee te nemen, al mogen ze vanwege de veiligheidsregels niet de baan op/in de auto’s mee. De toeschouwers kunnen plaatsnemen op de eerste verdieping vanwaar de hele baan te zien is.

Bekijk de rijtrainingen