Veelgestelde vragen Rijtrainingen

De ANWB heeft de meest gestelde vragen mét antwoorden over de aangeboden rijtrainingen voor je op een rijtje gezet. 

Veelgestelde vragen

Iedere week zetten wij nieuwe dagen en starttijden open, kijk gerust volgende week nog eens voor een dag en tijd die u uitkomt.

Je mag met een begeleider deelnemen. De begeleider dient ook de betaalde cursus te volgen.

Je kunt tot 7 dagen voor de training annuleren, daarna berekenen wij €30,- per deelnemer. Je kunt je annulering mailen naar info@sec-rosmalen.nl .

De training duurt in totaal 3 uur en is opgebouwd uit twee onderdelen: theorie (45 minuten) en praktijk (2 uur en 15 minuten).

In de theoriesessie gaan we in op de volgende onderwerpen: waarneming versus ontstaan van een ongeval, verkeersinzicht en voertuigkennis, gevaarherkenning.

1. Algemene voertuigbeheersing
Veelzijdige oefeningen met bijzondere aandacht voor het (preventieve) belang van een goede stuurhouding en goed ontwikkelde kijktechniek.

2. Rem- en uitwijkoefeningen
Cursisten ervaren wat er met een voertuig gebeurt in rem- en uitwijksituaties en leren zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de remcapaciteit van het voertuig. Zij leren de auto te corrigeren en de controle over het voertuig te behouden of te hernemen.

3. Over- en onderstuurtraining
Een confrontatie met over- en onderstuursituaties. De cursisten leren de risico's goed in te schatten en leren technieken aan om controleverlies te voorkomen.

Bij alle trainingen maak je gebruik van voertuigen die beschikbaar worden gesteld, dit betreffen handgeschakelde voertuigen (inclusief verzekering).

Helaas is het niet mogelijk deze training te volgen in je eigen auto.

De training in Rosmalen wordt uitgevoerd in een Mercedes A-Klasse. In Lelystad wordt gebruik gemaakt van verschillende modellen en type personenvoertuigen. Je kunt niet met je eigen auto deelnemen aan de training.

Nee, het is niet toegestaan zonder rijbewijs B deel te nemen aan de training.

Het is toegestaan om tijdens de training toeschouwers mee te nemen, zij mogen de theorieles bijwonen en naast de trainingsbanen op het voetpad naar de training kijken.

Bekijk de rijtrainingen