Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Vanaf89,50p.p.

ANWB Rijtrainingen

  • Veel ervaring met verkeersveiligheid
  • Simulatie extreme verkeerssituaties
  • Kwaliteit

Rijvaardigheidstrainingen

De ANWB verstrekt niet alleen informatie over (duurzame) mobiliteit en verkeersveiligheid, maar biedt ook trainingen aan waardoor leden & niet-leden leren zélf veiliger te rijden.

De rijvaardigheidstrainingen variëren van auto slipcursussen tot caravantrainingen. Heb je al een tijd je rijbewijs, maar voel je je onzeker op de weg? Dan is een Opfristraining of een RijZekertraining wat voor jou.

Op verschillende locaties in het land wordt het educatieve gecombineerd met spektakel en fun.

Auto Slipcursussen

Stel: je wordt overvallen door zware regenbuien en de auto raakt plotseling in een slip. Wat moet je doen? Leer en ervaar om te gaan met noodsituaties tijdens een slipcursus.

Caravantraining en aanhangwagentraining 

Ga je op pad met je caravan of aanhangwagen? Dan is een vlakke weg vaak geen probleem. Maar rij je met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreer je je caravan moeiteloos op je campingplaats?

Rijtrainingen

Autoslipcursus basis (3 uur) 

Ervaar in 3 uur de belangrijkste vaardigheden voor veilig remmen en slippen (ongevalspreventie en brandstofreductie). 

RijZekertraining 

“Ik heb mijn rijbewijs en daarmee de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Helaas wordt het verkeer steeds drukker en er wordt harder gereden. Soms zie ik er wel eens tegenop. Bijvoorbeeld in het donker, bij slecht weer of als ik een onbekende route rijdt.” Herkenbaar? Volg dan onze RijZekertraining.

Beoordelingsrit 

Vele automobilisten hebben zich door de jaren heen een rijstijl aangeleerd. Deze hoeft niet slecht te zijn, maar met een aantal tips kunnen zij vaak een stuk beter aan het verkeer gaan deelnemen.

Opfristraining Senioren 

De opfristraining is geschikt voor senioren die bijvoorbeeld al een tijdje niet hebben gereden, moeite hebben met parkeren of de snelweg niet op durven. ANWB Rijopleiding helpt je zelfstandig, veilig en vol vertrouwen de weg op! 

Motortrainingen 

De ANWB Motortrainingen zijn voor motorrijders van elk niveau een echte aanrader. In het dagelijks verkeer liggen veel gevaren op de loer, die je met de juiste kennis en ervaring echter uitstekend kunt voorkomen of omzeilen.

Trialschool 

Voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke rijvaardigheidstraining. De ervaring die je opdoet tijdens een trialtraining zal je motorcontrole aanzienlijk verbeteren. Verbaas jezelf over wat je allemaal leert op een trialmotor van slechts 80 kg. Een echte boost voor je vaardigheden en zelfvertrouwen.

Service & contact

Trainingen voor bedrijven 

Voor meer informatie over bedrijfsuitjes, rijstijlanalyses en Code 95 trainingen.

Missie en visie

"Het gedrag van mensen is het best te veranderen door betere rijvaardigheid en bewustwording van het eigen rijgedrag in het verkeer"

Speiaal voor jou geselecteerd

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.

ANWB Slipcursus 

Leer tijdens onze bekende slipcursussen hoe je een slip voorkomt, corrigeert en obstakels ontwijkt.