Naar artikel

Zo sluit je een topdeal

Met deze tips weet je precies wat je koopt – en hoe je daar een mooie prijs voor betaalt.

Stap 4. Proefrit en onderhandelen

Zo sluit je de beste deal

Een auto kan er op papier ideaal uitzien, maar in de praktijk tegenvallen. Bijvoorbeeld omdat je niet lekker zit, slecht zicht hebt of er toch schade blijkt te zijn. Daarom is een proefrit zo belangrijk. Met onze vier tips weet je waar je op moet letten tijdens een proefrit. Bevalt de auto en weet je zeker dat dit ‘m wordt? Dan kun je overgaan tot koop – én de onderhandeling over de prijs beginnen. Ook daar kunnen wij je bij helpen.

Proefrit

Meestal is er maar één moment waarop je de auto in het echt ziet, voordat je ‘m koopt. Dat is tijdens de proefrit. Verzamel dus alle informatie die je nodig hebt om een goede beslissing te maken. Met deze tips haal je het meeste uit je proefrit.

Checklist
Tijdens je proefrit krijg je veel indrukken te verwerken. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rij gezet in een handige checklist. Neem deze mee op je mobiel of print ‘m uit. Zo weet je zeker dat je niets vergeet tijdens je proefrit. 

Hier vind je de checklist.

Waar let je op tijdens je proefrit?

Onderhandelen

De één ziet het als een sport of leuke uitdaging, de ander krijgt er buikpijn en angstzweet van: onderhandelen over de prijs. Toch is het een belangrijk onderdeel van een auto kopen. Met deze tips en tricks sta je steviger in je schoenen terwijl je onderhandelt met de dealer of particuliere autoverkoper.


ANWB Experts staan voor je klaar

Is nog niet alles duidelijk of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze ANWB Experts kunnen je goed adviseren over jouw autozoektocht. Contact met ANWB Experts.

Wil je nog meer tips om slim te onderhandelen?