Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasiongarantie door derde partij en garantieverzekering

Deze garantie lijkt op de BOVAG Garantie maar wordt aangeboden door een derde partij en dus niet door de verkoper zelf. Overigens zijn dat dikwijls dezelfde gespecialiseerde bedrijven die ook voor autofabrikanten of leasemaatschappijen de garantieafhandling van hun eigen garantielabels doen. En dan zijn er nog zogenaamde garantieverzekeringen.

Soms wordt zo'n derde-partij-garantie aangeboden door een garagebedrijf, bijvoorbeeld omdat deze niet is aangesloten bij BOVAG. Daarnaast zijn zogenaamde garantieverzekeringen die je als consument zelf kunt afsluiten, bijvoorbeeld als je een tweedehands auto bij een particulier koopt. Bij deze garantieconstructies behandelt de maatschappij waarbij de garantieverzekering is afgesloten ook de garantieclaim.  

De exacte voorwaarden en de duur van de garantie kunnen per aanbieder verschillen, neem dus goed de voorwaarden van de aangeboden garantie door. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bepaalde onderdelen van de auto zijn uitgesloten van garantie of dat er een maximum is aan het te vergoeden reparatiebedrag. 

De plus- en minpunten op rij:

+ Extra dekking ten opzichte van wettelijke garantie
+ Onafhankelijk van het autobedrijf, voor afhandeling niet gebonden aan de verkopende partij
- Weinig aanbod
- Vaak beperkte dekking

Welke garanties op een tweedehands auto zijn er nog meer?

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.

Verkoopservice 

Verkoop je auto gegarandeerd via de ANWB. Snel en zonder te onderhandelen met kopers.