Wat koop je voor € 5000

Welke auto's zijn er beschikbaar tot € 5000?

In de videoserie ´Wat koop je voor…? behandelen we gebruikte auto’s in de prijsklassen van 2.500, 5.000, 7.500 en 10.000 euro. We kiezen steeds een zeer gangbaar model, een bijzonder model en een elektrisch aangedreven auto. In deze aflevering: Wat koop je voor 5.000 euro?


Vanaf 4.500 euro is er BOVAG garantie

Wanneer je 5 mille te besteden hebt, worden auto’s vaak aangeboden met BOVAG-garantie. Eventuele gebreken die bij de koop niet zichtbaar waren, worden dan de eerste zes maanden kosteloos voor je verholpen. In de meeste zoekmachines kun je heel eenvoudig aanvinken dat je alleen auto’s wilt bekijken, die van deze garantie zijn voorzien. Altijd doen!

Zeer gewild: de MINI

MINI’s zijn zeer gewild en tegenwoordig al verkrijgbaar vanaf zo’n twee mille. Geeft je vijf mille uit dan vind je met wat speurwerk goede exemplaren, zoals de cabrioletversie die wij hier laten zien. Maar juist omdat ze zo gewild zijn worden er soms ook te hoge prijzen gevraagd voor zeer matige exemplaren. Juist daarom is die garantie zo belangrijk. Het tweedehands aanbod is overweldigend, dus daar zit er altijd wel eentje naar jouw zin tussen. Bijkomend voordeel, dat je geen enorme afstanden hoeft af te leggen om een geschikt exemplaar te vinden. Navraag bij de Wegenwacht leert, dat je goed moet opletten of alle kabels wel vastzitten. Die van de versnellingsbak kan losschieten, of van de centrale computer. En dat merk je pas wanneer de auto het niet meer doet, of het complete dashboard uitvalt.

Think City: elektrisch witte raaf

Een elektrische auto vinden voor vijf mille is vrijwel onmogelijk. De enige die wij vonden was de Think City, die net zo zeldzaam is als een witte raaf. Het batterijpakket was 24 kWh groot en daarmee kwam je op een volle lading stroom zo’n 160 kilometer ver. Je mag er mee de snelweg op -dat zou je niet zeggen als je hem zo ziet staan - want hij heeft een topsnelheid van 110 kilometer per uur. Daarnaast zit er ABS op, airbags en zelfs elektrische ramen en een airconditioning! De laadtijd bedraagt 8 uur. Later kwam er een tweede, sterker accupakket maar dan stond je 11 (!) uur aan de laadpaal!

Dat kan ook: een dikke Amerikaan!

Ben je wat minder milieubewust dan is er een ruime keuze aan dikke Amerikaanse auto’s. Pontiacs, Chevrolets, Lincolns, Buicks en Oldsmobiles liggen spreekwoordelijk voor het oprapen. De Cadillac Seville die wij vonden is technisch perfect in orde en heeft de zogeheten ‘rat look’! Hij is bewust lelijk gemaakt als een soort tegenbeweging tegen overgerestaureerde klassieke auto’s. Oké, hij lust een aardige slok benzine, maar hij geeft er veel plezier en een geweldig geluid voor terug. Uitstekend geschikt als hobbyauto, zullen we maar zeggen.

Conclusie

Voor 5 mille is er ruime keuze uit goede auto’s – tenzij je een elektrisch aangedreven auto zoekt. Hybrides komen dan wel in beeld, zoals de Toyota Prius, zij het dan met hoge kilometerstanden. Maar daar leidt de hybride techniek die deze gezinsauto’s zo zuinig maakt, tot nog toe niet onder.

Op zoek naar een occasion?
Op ANWB.nl vind je een actueel occasionaanbod verrijkt met een richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, een autokostenberekening incl. afschrijving en de ANWB Autotest met de bevindingen van de Wegenwacht. Zo ook van de MINI.

Bekijk ons aanbod van alle auto's onder de € 5000.

Of bekijk wat Frank en Gert vinden onder de gebruikte auto’s in de prijsklassen van 2500, 7500 en 10.000 euro.

Wat koop je voor € 2500?

Wat koop je voor € 7500?

Wat koop je voor € 10.000?

Speciaal voor jou geselecteerd