Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kilometervrij auto huren

Geen beperking in het aantal te rijden kilometers met een huurauto

Een huurauto is vaak gebonden aan een beperkt aantal kilometers, maar er worden ook auto’s te huur aangeboden waarmee je onbeperkt kilometers op de teller kunt zetten. Kilometervrij huren wordt dat in verhuurbranche genoemd. Voor beide varianten valt wat te zeggen.

Beperkt aantal kilometers

Een beperkt aantal kilometer wordt vaak gebruikt om de huurprijs laag te houden en daar is op zich niks mis mee. Tenminste, als je bestemming (inclusief de terugreis) binnen dat bereik valt. Voor langere autoritten is dit waarschijnlijk niet de voordeligste optie. Meestal is het aantal kilometer beperkt tot 100 per dag en per extra kilometer worden kosten in rekening gebracht. Je betaalt dan gemiddeld € 0,30 per extra kilometer en dat kan afhankelijk van je rit behoorlijk oplopen. 

Rekenvoorbeeld

Ga je bijvoorbeeld veertien dagen met een huurauto op vakantie naar Zuid-Frankrijk waarbij er een beperkt aantal kilometers in het huurcontract staat? Dan heb je aan die 1.400 vrije kilometers bij lange na niet genoeg. Stel dat je met de heen- en terugreis en nog wat kilometers op de vakantiestemming zelf op 2.500 kilometer uitkomt, dan kom je toch 1.100 kilometer te kort. Dit betekent het volgende: 1.100 km x € 0,30 = € 330 bijbetalen.

Bekijk ook: Verborgen kosten bij autohuur

Kilometervrij autohuur

De vanafprijzen voor het kilometervrij huren van een auto liggen aanvankelijk hoger dan wanneer je een beperkt aantal kilometers kunt rijden voor de huurprijs, maar per saldo zul je hiermee voordeliger uit zijn. Zeker als je met de huurauto naar het buitenland gaat of vanaf het lokale vliegveld nog een flink stuk moet rijden naar je vakantiestemming. Voor die langere afstanden in het buitenland is het bovendien fijn dat, in tegenstelling tot in Nederland, er regelmatig auto’s op diesel worden ingezet als huurauto. Naast het kilometervrije voordeel, tank je dan ook nog eens voordelig(er).

Kilometervrij autohuren is één van de onderdelen die verhuurbedrijven aanbieden in de All-in huurconcepten, net zoals de afkoop van eigen risico en goede verzekeringen tegen schade en diefstal. Je betaalt hierbij één prijs en er zijn geen verborgen kosten.

All-in autohuur in binnen- of buitenland via de ANWB

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Telefoonhouders 

Rij altijd veilig en MONO. Shop hier je nieuwe telefoonhouder voor in de auto.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!