Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goedkoop auto huren?

Dit zijn de verborgen kosten van een goedkope huurauto

Wil je als particulier goedkoop een auto huren? Houd dan rekening met de verleidelijke lage huurtarieven die worden aangeboden. Vaak zijn er toch nog extra kostenposten die erbij komen. We vertellen je welke dit zijn.

1. Het aantal kilometers

Verhuurbedrijven die zich richten op ‘goedkoop huren’ hanteren vaak een beperkt aantal kilometers per dag. Je betaalt voor de extra kilometers wanneer je meer rijdt dan dat (soms lage) aantal. De kans is groot dat je juist een auto huurt om grotere afstanden te rijden, bijvoorbeeld voor vakantie. Bereken dus goed de meerkosten voor jouw reis of zoek naar zogenaamde kilometervrije huurauto's.

Bekijk ook: Auto huren kilometervrij

2. Meerdere bestuurders

Ook voor een extra bestuurder moet je bijbetalen. Als je een langere rit maakt met anderen is het wel zo lekker om na enkele uren het stuur uit handen te geven aan een tweede bestuurder. Het schroeft alleen wel het huurtarief verder op. 

3. Verzekeringen

Bij ‘aanbiedingen’ moet je vaak nog apart een schade- en diefstalverzekering afsluiten om niet geconfronteerd te worden met een hoog eigen risico per schade. Bij sommige verhuurmaatschappijen loopt dat eigen risico zelfs op tot meer dan € 1000 per niet verhaalbare schade. Met geld regel je veel, dus kun je tegen extra kosten het eigen risico afkopen. Dat gaat al snel over enkele tientjes, afhankelijk van de keuze tussen deels of volledig afkopen.

Dit eigen risico staat meestal los van ruit- of bandenschade. Maar ook die kun je apart verzekeren. Bijbetalen voor een zogenaamde ruiten- en bandenverzekering kost vaak zo’n € 5 per huurdag. Hierbij gaat het dan om bijvoorbeeld schade door een opspattend steentje op je voorruit of een schroef of spijker in een band.

4. Pechhulp

Pechhulp wanneer je huurauto kapot gaat, is niet vanzelfsprekend. En dat terwijl je niet eens zelf verantwoordelijk bent voor de staat van het onderhoud van de huurauto! Bij sommige aanbieders kun je pechhulp als optie aanvinken, uiteraard... tegen betaling. 

5. Inleverlocatie

Soms zou het fijn zijn als je een huurauto op elke gewenste locatie weer kunt inleveren en niet vast zit aan de plaats waar je hem hebt opgehaald. Bij de meeste verhuurbedrijven kan dit weliswaar, maar daar moet je wel voor bijbetalen.

Laat je niet verrassen

Ook bij autohuur kan goedkoop dus duurkoop zijn. Staar je vooral niet blind op de lage huurtarieven waarmee de prijsvechters auto’s te huur aanbieden, maar kijk goed naar de huurvoorwaarden en de mogelijke extra kosten die daar nog bij kunnen komen. Tegenover deze stuntprijzen zijn er ook concepten waarmee je all-in een auto kunt huren, zonder dat je nog voor onverwachte kosten komt te staan.

Een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB kun je vertrouwd en zonder verrassingen een auto huren, zowel in Nederland als in het buitenland. Als ANWB-lid krijg je ledenvoordeel en kun je altijd kosteloos wijzigen. Huur je een auto via de ANWB dan is dat inclusief de benodigde verzekeringen. Geen gedoe met bijkomende kosten dus!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Telefoonhouders 

Rij altijd veilig en MONO. Shop hier je nieuwe telefoonhouder voor in de auto.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!