Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

7 redenen om een auto te huren

In de meeste gevallen kun je prima uit de voeten met je eigen auto of het openbaar vervoer, maar er zijn van die gelegenheden dat een huurauto uitkomst kan bieden. Wij helpen je op weg.

1. Op vakantie

Staat er een oud beestje voor de deur waarmee je de wekelijkse rit naar de supermarkt nog net durft te maken? Heb je een elektrische auto waarmee je elke tweehonderd kilometer een laadpaal moet opzoeken? Dan wil je met die auto waarschijnlijk niet een lange rit naar het buitenland maken. Gelukkig zijn er ruime, comfortabele gezinsauto’s te huur. 

2. Verhuizen

Misschien wel de bekendste vorm van autohuur: een busje huren om te verhuizen. Zeker als het gaat om een studenten- of starterswoning is een busje vaak toereikend om de hele inboedel mee over te krijgen. Verhuizen is al stressvol genoeg, dus maak het jezelf makkelijk met een ruime bus.

3. Je hebt een OV-jaarkaart, maar geen auto

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal geen auto voor de deur hebt staan, simpelweg, omdat je ook gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Toch kun je soms dingen beter met een auto doen dan met bijvoorbeeld de trein. Voor die paar keer per jaar dat zo'n situatie zich voordoet, kun je vaak prima uit de voeten met een huurauto.

4. Een weekendje weg met vrienden

Met vier vrienden een weekendje op stap, maar niemand heeft een grotere auto waar iedereen in kan? Maak je weekend een stukje comfortabeler met een ruime huurauto. 

5. Lange zomerse rit

De zomers in ons land lijken wel steeds heter te worden, elk jaar sneuvelen er weer warmterecords. Leuk als je op het strand kunt liggen, maar wanneer je een lange rit voor de boeg hebt en je auto geen airco heeft, verlang je al weer snel naar iets lagere temperaturen. Of naar een auto met airco natuurlijk. Gelukkig zijn tegenwoordig bijna alle huurauto's standaard voorzien van airco. Cool!

6. Kinderfeestje

Met acht koters naar een indoor speelparadijs, maar heeft je eigen auto slechts ruimte voor vier? Je kunt twee keer rijden, maar je kunt ook met twee auto's tegelijk op stap. Ietsjes duurder, maar logistiek wel velen malen handiger én leuker voor de kinderen.

7. Even langs een woonwarenhuis

Net een nieuw huis gekocht of gewoon tijd voor een nieuwe inrichting? Voor velen begint dat avontuur bij een woonwarenhuis en eindigt het met een kar vol bouwpakketten en andere dingen waarvan je vooraf niet eens wist dat je ze nodig had. Die nog in elkaar te zetten boekenkast lijkt in het magazijn ook steevast een stuk kleiner dan wanneer je op het parkeerdek naast je auto staat. Voorkom die ellende en huur een stationwagen of, als je echt grootse plannen hebt, een busje.

Een auto huren via de ANWB

Bij de ANWB kun je vertrouwd en zonder verrassingen een auto huren, zowel in Nederland als in het buitenland. Als ANWB-lid krijg je ledenvoordeel en kun je altijd kosteloos wijzigen. Huur je een auto via de ANWB dan is dat inclusief de benodigde verzekeringen.

Autohuur in Nederland 

In Nederland huren leden via de ANWB een auto zonder verrassingen en tegen vaste prijzen. Ook om mee op vakantie te gaan in het buitenland. Geen gedoe met bijkomende kosten. Verzekering, pechhulp, onbeperkte kilometers, geen eigen risico en een tweede bestuurder zijn altijd bij de huurprijs inbegrepen.

Huur een auto in Nederland 

Autohuur in het buitenland

Allemaal garanties die je niet alleen krijgt als je in Nederland een auto huurt. Vlieg je en wil je op je vakantieplek een huurauto, dan kun je onder dezelfde voorwaarden een huurauto reserveren. Wij werken hierbij ook samen met Sunny Cars. Onze leden krijgen bovendien korting als je kiest voor de fastlane optie. Extra fijn: wijzigen is altijd gratis. 

Huur een auto in het buitenland 

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Telefoonhouders 

Rij altijd veilig en MONO. Shop hier je nieuwe telefoonhouder voor in de auto.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!