Zoek je een goedkope benzinepomp in de buurt?

Zo vind je snel de dichtstbijzijnde én goedkoopste tankstations

Waarschijnlijk ken je de goedkoopste tankstations in je eigen omgeving en langs routes die je vaak rijdt. Met onze hulp vind je snel de goedkoopste benzinepomp langs een voor jou onbekende route.

Brandstof tanken

Benzinepomp zoeken met de Routeplanner

Zoek vóór je vertrekt een bezinepomp via de ANWB Routeplanner. Voer je route in en klik op de optie ‘Tankstations en prijzen’. Je ziet alle tankstations langs de route en de kleur van het station geeft aan of het een ‘duur’ (rood), ‘normaal’ (oranje) of scherp geprijsd (‘groen’) station is. Wij namen als voorbeeldroute Utrecht - Leeuwarden. Bij het duurste station betaal je € 2,43* voor een liter benzine/E10 en bij het goedkoopste € 2,17*: een prijsverschil van 26 cent per liter. Dat scheelt dus € 13 op een tank van 50 liter! (*Peildatum: 1 juni 2022)

Een tankstation zoeken met de Onderweg-app

Heb je onderweg écht snel een tankstation nodig en geen tijd om te plannen? De ANWB Onderweg-app geeft accuraat het dichtstbijzijnde pompstation aan, inclusief de prijs per liter brandstof. Ook dan kun je dus het goedkoopste tankstation uitkiezen. Het werkt heel simpel: open de app en klik op het dichtstbijzijnde tankstation. Vervolgens opent je navigatie-app automatisch om je de weg te wijzen. Zo zoeken scheelt je misschien wel een tientje of meer!

ANWB Routeplannerkaart met poi's tankstations en brandstofprijzen

Tankstation in België

Ga je naar België of rijd je er doorheen op weg naar je vakantiebestemming dan loont het om uit te zoeken bij welk tankstation je daar het goedkoopst kunt tanken. Buiten de snelweg bespaar je namelijk zo’n € 0,30 op een liter benzine en tot € 0,25 op een liter diesel*. Handig om te weten: langs de Belgische snelweg betaal je bij elk tankstation dezelfde prijzen, daarbuiten variëren de prijzen enorm. Op www.carbu.com vind je actuele brandstofprijzen in België van vrijwel alle tankstations. (*Peildatum 1 juni 2022)

Benzinestation in Duitsland

Passeer je de Duitse grens, dan kun je vaak ook daar buiten de snelwegen voordeliger tanken dan in Nederland. Zeker nu de brandstofaccijns in Duitsland flink is verlaagd. Via www.clever-tanken.de vind je de prijzen van bijna alle Duitse benzinestations. Let op de datum bij de prijzen zodat je de meest actuele prijs te zien krijgt. Op de Duitse snelwegen geldt hetzelfde als in Nederland: het is er nu net zo duur of soms nóg duurder dan bij ons. Je moet dus echt een tankstation buiten de snelweg zoeken om te besparen. En dit voordeel kan al snel oplopen naar veertig cent per liter sinds de Duitse accijnsverlaging van 1 juni 2022.

Algemene tips voor goedkoop tanken

Een onbemand tankstation dat niet aan een snelweg ligt, biedt bijna altijd de goedkoopste prijzen. Net als tankstations zoals Tinq en Tango, die trouwens zelfs aan de snelweg relatief goedkopere brandstofprijzen hanteren. Bekijk ook eens de tips over goedkoop tanken en zuinig rijden.

Wat is de beste dag om te tanken?

Maandag blijkt de duurste dag te zijn om te tanken, omdat de pompstations dan minder korting geven. Zaterdag is wel een goede dag, dan stunten veel ketens met brandstofprijzen. Soms verschillen de prijzen zelfs per dagdeel: zo is tanken in de ochtend vaak duurder dan tanken in de avond.