Prijzen en opbrengsten

Wat kost auto delen eigenlijk en wat levert het op?

Als particuliere autoverhuurder bepaal je zelf de prijs. Voor een nieuwe cabriolet kan je meer vragen dan voor een kleine gezinsauto, maar prijzen voor vergelijkbare modellen lopen niet extreem uiteen, want alle tarieven zijn zichtbaar en niemand wil zichzelf uit de markt prijzen.

De prijzen

Op de verschillende platformen variëren de prijzen. Er zit een verschil in de huurprijs voor een kleine gezinsauto en voor een grote verhuisbus. Prijzen zijn meestal een combinatie van een uur- of dagprijs, een kilometerprijs en een prijs voor brandstof per kilometer. Gemiddeld moet een huurder rekening houden met een huurprijs tussen de €2,50 en €25,- per uur. Huurders betalen de afgesproken prijs en daarnaast soms een bedrag aan borg. 

Kosten voor de verhuurder

De kosten voor verhuurder bestaan uit een bijdrage voor transactie of administratiekosten en de autodeel verzekering. Een verhuurder moet rekening houden met het betalen van servicekosten aan het platform. Deze kosten liggen tussen de €2,50 en €15,- per keer dat de auto wordt verhuurd.

Inkomsten en belasting

Afhankelijk van je eigen situatie, kan het uitlenen van je auto gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting. Zolang er sprake is van incidentele verhuur ziet de belastingdienst je echter als consument en niet als ondernemer. Raadpleeg je belastingadviseur voor meer informatie.