Naar artikel

Prijzen en opbrengsten

Wat kost auto delen eigenlijk en wat levert het op?

Als particuliere autoverhuurder bepaal je zelf de prijs. Voor een nieuwe cabriolet kan je meer vragen dan voor een kleine gezinsauto, maar prijzen voor vergelijkbare modellen lopen niet extreem uiteen, want alle tarieven zijn zichtbaar en niemand wil zichzelf uit de markt prijzen.

De prijzen

Op de verschillende platformen variëren de prijzen. Er zit een verschil in de dagprijs voor een kleine gezinsauto en voor een grote verhuisbus. Prijzen worden bepaald door de eigenaar van de auto of zijn meestal een combinatie van een uur- of dagprijs, een kilometerprijs en een prijs voor brandstof per kilometer. Je huurt al een auto vanaf  25 euro per dag. Gebruikers van een deelauto betalen de afgesproken prijs, brandstof, en afhankelijk van de aanbieder een bedrag per gereden kilometer. Daarnaast wordt er soms ook een bedrag aan borg ingehouden. 

Kosten voor de verhuurder

De kosten voor de auto-eigenaar bestaan uit een bijdrage voor transactie of administratiekosten en de autodeel verzekering. Een verhuurder moet rekening houden met het betalen van servicekosten aan het platform. Deze kosten liggen tussen de €2,50 en €15,- per keer dat de auto wordt verhuurd.

Inkomsten en belasting

Afhankelijk van je eigen situatie, kan het uitlenen van je auto gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting. Zolang er sprake is van incidentele verhuur ziet de belastingdienst je echter als consument en niet als ondernemer. Raadpleeg je belastingadviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Vanaf359,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Ford Puma.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Ook bij jouw ANWB kun je een auto huren. In binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.