Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hulpverlener voor personen

ANWB Alarmcentrale

Op basis van bepaalde zorg- en reispolissen organiseert de ANWB Alarmcentrale personenhulpverlening. Via deze zorg- en reispolissen wordt hulp verleend aan mensen die in het buitenland in de problemen zijn geraakt door ziekte of een ongeval. Van een gebroken duim tot een ernstig hartinfarct of een beroving.

Specialisten en contactorganisaties

Als het nodig is worden er ook specialisten bij gehaald; zoals bijvoorbeeld de Alarmcentrale-arts. Deze bepalen, in overleg met de behandelend artsen ter plekke, of het verantwoord is om iemand terug naar Nederland te halen. Ook wordt in het buitenland nauw samengewerkt met contactorganisaties.

Het netwerk van contactorganisaties is wereldwijd en geeft de ANWB Alarmcentrale de mogelijkheid in contact te komen met lokale dienstverleners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lokale ambulancefirma’s, die zowel over de weg als in de lucht patiënten kunnen vervoeren.

Naast de zogeheten contactorganisaties heeft de ANWB Alarmcentrale ook een uniek wereldwijd netwerk van ANWB contactpersonen. Het gaat hier vaak om enthousiaste landgenoten die zich in het buitenland hebben gevestigd. Dit unieke wereldwijde netwerk bestaat uit ongeveer 500 personen.  

De ANWB Alarmcentrale kan contactpersonen inzetten om lokaal ondersteuning te bieden aan onze leden. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan patiënt die langdurig is opgenomen in het buitenland.

Repatriëring van patiënten

Op basis van bepaalde zorg- en reispolissen regelt de ANWB Alarmcentrale de thuisvluchten voor vakantiegangers die door ziekte of familieomstandigheden naar huis terug moeten.

Afhankelijk van de ernst van de ziekte én de omstandigheden ter plaatse bepaalt bijvoorbeeld de Alarmcentrale- arts; in overleg met de behandelend artsen ter plekke, of het verantwoord is om iemand terug naar Nederland te halen. Als de patiënt naar huis mag zorgen de hulpverleners ervoor dat de terugreis geregeld wordt via bijvoorbeeld een ambulancevlucht of een medische vlucht.

Meer informatie ANWB Alarmcentrale:

Andere leden bekeken ook

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Ga goed voorbereid op reis met een Wegenwacht Europa pakket. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Betalen in het buitenland 

Ga je op vakantie in het buitenland? Neem dan een ANWB Creditcard mee. Overal gemakkelijk en veilig betalen.

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.