Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De ANWB bezoekt groot internationaal netwerk event ‘ITIC’ in Athene

1 december 2022 Belangrijke contractafspraken gemaakt met scherpe prijsafspraken

In oktober van dit jaar vond, na 2 jaar afwezigheid, het belangrijke netwerkevent ITIC plaats. ITIC vond dit jaar plaats in Athene. Hier ontmoeten alle belangrijke partijen uit het personenhulpverleningsnetwerk van over de hele wereld elkaar: contact organisaties, cost-controllers, ziekenhuizen, air ambulanciers en andere zorgverleners. Ook de ANWB was hier aanwezig. Belangrijkste taak? Gesprekken voeren met onze providers, waarmee we de zorg organiseren voor gestrande verzekerden in het buitenland.

Er zijn ruim 60 gesprekken gevoerd met diverse providers uit diverse landen. Deze gesprekken werden gevoerd vanuit ons Europees netwerk ARC, waarbij onze Duitse zusterclub ADAC de belangrijkste partner is. Voor ons zijn gesprekken met providers uit USA, Turkije en Thailand belangrijk, omdat daar de aantallen groot of de ziektekosten hoog zijn.

Afspraken met providers van drie continenten

Griekenland is een populaire vakantiebestemming. Daarom hebben wij hier met ongeveer 15 partijen gesproken om betere kortingsafspraken te maken en dat is in een aantal gevallen gelukt. Daarnaast zijn er contracten met twee Thaise ziekenhuizen gemaakt voor heel de ARC groep. Er is een nieuwe service provider geselecteerd voor Zuid Oost Azië. Daarbij hebben we met twee service providers uit die regio nieuwe afspraken gemaakt om de service verlening te verbeteren, omdat zij het afgelopen jaar bedroevend presteerden. Met onze voorkeursleverancier voor USA zijn we, na een jaar onderhandelen, tot een akkoord gekomen en op de ITIC hebben we elkaar de hand gedrukt.

Door het maken van scherpe prijsafspraken in combinatie met goede voorwaarden, borgen we dat, verzekerden, die medische zorg nodig hebben in het buitenland met een goede kwaliteit worden geholpen tegen gezonde tarieven.