Top 10 zuinige auto's

Als zakelijk rijder is het mooi meegenomen als u met uw auto(‘s) bij kan dragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door te rijden met een relatief zuinige auto. In samenwerking met Natuur & Milieu hebben wij de zuinigste auto’s voor u op een rij gezet. Wat opviel is dat de hybridetechniek in SUV’s oprukt. 

Toyota C-HR en Kia Niro

De Toyota C-HR en de Kia Niro zijn SUV’s die zijn uitgerust, of kunnen worden uitgerust, met hybridetechniek. In de Top 10 Middelgrote Auto’s op Benzine staan de Toyota en de Kia op plaats 5 en 6. De Toyota C-HR haalt een praktijkverbruik van 1 op 17,9, de Kia Niro scoort 1 op 17,6. Dat zijn mooie resultaten voor SUV’s. Opvallend is dat de eerste zes plekken van de lijst worden ingenomen door hybride auto's. Op plek twee komt de Hyundai IONIQ nieuw binnen (praktijkverbruik 1 op 18,8). De nummer 1 blijft de Toyota Prius (1 op 20,1).

Kleine wijzigingen in overige Top 10's

In de andere klassen is niet veel opvallends gebeurd. In de Top 10 Middelgrote Auto's op Diesel is de Citroën C4 Cactus gestegen naar de eerste plek en zakte de Volvo V40 Nordic 2.0 D2 van de derde plaats naar plek 10. Nieuw in deze Top 10 is de Fiat Tipo 1.6 MJD op plek 6.

In de Top 10 Grote Auto's op Diesel is de nieuwe Alfa Romeo Giulia 2.2D binnengekomen op plek 10. Deze auto deelt de plek met de BMW 320D. De Opel Insignia 1.6 CDTi Ecoflex Business is uit deze Top 10 verdwenen.

Bekijk de complete top 10 

Speciaal voor jou geselecteerd