Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over diverse onderwerpen omtrent de Wegenwacht.

Top 5 veelgestelde vragen

Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin of op elke motor waarop je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt, bij zowel Instap, Standaard als Compleet voor Nederland en Europa, is Wegenwacht Service persoonsgebonden. Uitzondering is de ANWB Partnerpas en ANWB Jongerenpas. Deze pas is bedoeld voor je partner of kind als die alleen in de gezinsauto rijden. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is.

Rijd je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede oplossing.

Als je vandaag online bestelt heb je over twee werkdagen al recht op pechhulp. Bij Wegenwacht is er binnen de eerste twee werkdagen na afsluiten recht op sleutelhulp en recht op transport, mocht de Wegenwacht dit nodig achten. Als je onze hulp inroept binnen twee dagen na afsluiten, is dit tegen betaling van € 90,-. Als je al een regulier lidmaatschap hebt voor de ANWB, dan betaal je €85,- voor de Wegenwacht Service. Sleutelhulp is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om je auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is.

Ben je zelf al lid? Regel dan heel eenvoudig voor ieder gezinslid een extra pas.

Partner
Voor je partner bieden we twee oplossingen: de ANWB Partnerpas of Wegenwacht Service met Partnervoordeel. Rijdt je partner in jouw auto? Bestel dan voor hem of haar de ANWB Partnerpas. Dan krijgt je partner dezelfde Wegenwacht Service als jij, in jullie auto, waarvan je aan ons het kenteken hebt doorgegeven. Voor de ANWB Partnerpas betaal je €8,50 per jaar.

Rijd je partner ook in een eigen auto of in andere auto’s? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede oplossing. Je partner hoeft dan niet hetzelfde pakket te kiezen als jij hebt en krijgt een hoge korting, van maar liefst 35%. De korting geldt op het goedkoopste pakket.

Jongeren
Voor jongeren vanaf 18 jaar bieden we ook twee oplossingen: de ANWB Jongerenpas of Wegenwacht Service met Jongerenkorting. De ANWB Jongerenpas geeft jongeren t/m 25 jaar recht op pechhulp in de gezinsauto. Voor de ANWB Jongerenpas betaal je €3,50 per jaar. Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel is bedoeld voor jongeren t/m 24  jaar die in meerdere auto’s rijden. Je kunt tot maximaal twee jaar gebruik maken van Jongerenvoordeel.

Je kunt kiezen uit 2 betaalwijzen voor Wegenwacht Service: automatische incasso en betaling via nota. Bij automatische incasso heb je na 2 werkdagen recht op volledige pechhulp. Bij betaling via nota krijg je deze binnen 14 dagen thuisgestuurd. Je hebt recht op volledige pechhulp 2 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is.

Bij een nieuw lidmaatschap kun je de pas binnen twee weken verwachten. Het lidmaatschap is twee dagen na aanmelding al geldig. Bij Wegenwacht heb je de eerste twee werkdagen alleen recht op sleutelhulp tegen betaling van € 90,-. Dit is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om je auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is. Je hebt recht op volledige pechhulp 2 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is.


ANWB-lidmaatschap

Het ANWB-lidmaatschap kun je direct online afsluiten.

Inschrijfformulier voor het ANWB-lidmaatschap

Je kunt het ANWB-lidmaatschap ook afsluiten door te bellen naar het Leden Service Center (088 2692 222), of door langs te gaan bij een ANWB-winkel.

Naar de dichtstbijzijnde ANWB-winkel

Het losse ANWB-lidmaatschap kost €15,50 per jaar. 

Bekijk een overzicht van de prijzen van de Wegenwacht Services. Je vindt hier ook de prijzen van de services van de Wegenwacht met Partnerkorting en met Jongerenkorting. 

Je lidmaatschapsnummer vind je op de lidmaatschapskaart en in de rechterbovenhoek van de welkomstbrief die je ontvangt bij je lidmaatschap.

Je kunt ook inloggen op Mijn ANWB. Daar vind je jouw digitale lidmaatschapskaart. Nog geen inlogaccount? Maak er dan een aan.

Als je je aanmeldt voor een service van de Wegenwacht, dan wordt je automatisch ook lid van de ANWB. Als lid van de ANWB kun je profiteren van allerlei voordelen, zoals kortingen bij aankoop in de ANWB-winkels, korting op entreebewijzen van diverse pretparken en dierentuinen, gratis juridisch advies op het gebied van vakantie - recreatie - toerisme, en je ontvangt tien keer per jaar de Kampioen.

Indien je echter niet een service van de Wegenwacht wilt, bijvoorbeeld omdat je geen auto hebt, dan kun je ook lid worden van de ANWB zonder gebruik te maken van de Wegenwacht Services. Je profiteert dan van dezelfde voordelen, maar dan dus zonder de hulp van de Wegenwacht.

Klik hier voor het aanvragen van een ANWB-lidmaatschap.

Klik hier voor het aanvragen van een service van de Wegenwacht.

Meer informatie over het opzeggen van je ANWB-lidmaatschap, of je service van de Wegenwacht vind je hier.

Mocht je recht hebben op restitutie van het lidmaatschapsgeld, dan kun je dit binnen een termijn van maximaal drie weken tegemoet zien.

Je kunt dit online opzeggen via onze site.
Andere mogelijkheden zijn er ook. Je kunt het telefonisch doorgeven via ons Leden Service Center op 088 2692 222 of je kunt langsgaan bij een van onze ANWB Winkels.

Wil je het schriftelijk doorgeven, dan kan dit via het volgende adres:

ANWB Leden Service Center
Postzone H1C
Postbus 93200
2509 BA Den Haag


Lidmaatschapspas

Wist je dat je geen plastic lidmaatschapspas nodig hebt om je te kunnen identificeren of ledenvoordeel te ontvangen? Je kunt ook je digitale lidmaatschapspas gebruiken. Zo kun je altijd en overal makkelijk en snel je pas laten zien voor korting, ledenvoordeel en pechmelden bij de Wegenwacht. Bovendien heb je met de digitale pas ook altijd je lidmaatschapsnummer bij de hand! 

Je digitale ANWB lidmaatschapspas vind je in de Onderweg app en de Eropuit app van de ANWB:
•    Onderweg app
•    Eropuit app

Wil je toch liever een nieuwe plastic pas ontvangen? Dan vragen we je om contact op te nemen met het Leden Service Center. Bel 088 – 2692222, we zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. De kosten hiervoor zijn €5,-. Na de aanvraag zal het ca. 2 weken duren voordat je de pas ontvangt.

Op de lidmaatschapskaart staan geen diensten vermeld. Bekijk het overzicht op mijn ANWB.


ANWB Extra Pas voor gezinsleden (Partnerpas / Jongerenpas)

Met deze extra pas krijgen je partner en/of kind(eren) tot en met 25 jaar dezelfde pechhulp als jij, wanneer zij in jouw auto rijden. Bovendien profiteren zij dan meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap. De extra pas voor je kinderen kost 3,50 en de Partnerpas kost 8,50.

Meer informatie

Als je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar regelmatig in jouw auto rijden, dan is deze extra pas nodig om verzekerd te zijn van hulp bij pech. Dan hoeft jij je niet meer af te vragen of je gezin wel of niet geholpen wordt bij pech met je auto. Bovendien profiteren je gezinsleden meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap.

Rijden je partner en/of kinderen ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel en Jongerenvoordeel een goede keuze.

Voor je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar die rijden in de gezinsauto. Kinderen hoeven niet op hetzelfde adres te wonen als het hoofdlid, de partner wel.

Je kunt als hoofdlid een ANWB Partnerpas of ANWB Jongerenpas aanvragen voor je partner en/of kinderen. Hiervoor vragen wij je het kenteken van de gezinsauto aan ons door te geven

De Partnerpas kost 8,50 per pas per jaar. Voor kinderen t/m 25 jaar betaal je 3,50 per jaar.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat je altijd wordt geholpen, in welke auto je ook rijdt. Voor je partner ligt dat anders. Wanneer jullie beiden in dezelfde auto rijdt, dan is je partner met de ANWB Partnerpas verzekerd van dezelfde pechhulp als jij. Je dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijd je partner ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede keuze.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat je altijd wordt geholpen, in welke auto je ook rijdt. Voor je kind(eren) ligt dit anders. Rijden zij in jouw auto, dan zijn kinderen tot en met 25 jaar met de ANWB Jongerenpas verzekerd van dezelfde pechhulp als jij. Je dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijden zij ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede keuze.