Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over diverse onderwerpen omtrent de Wegenwacht.

Top 5 veelgestelde vragen

Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin of op elke motor waarop je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt, bij zowel Instap, Standaard als Compleet voor Nederland en Europa, is Wegenwacht Service persoonsgebonden. Uitzondering is de ANWB Partnerpas en ANWB Jongerenpas. Deze pas is bedoeld voor je partner of kind als die alleen in de gezinsauto rijden. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is.

Rijd je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede oplossing.

Een lidmaatschap van de ANWB is geldig vanaf twee dagen na aanmelding. Bij Wegenwacht is er binnen de eerste twee werkdagen na afsluiten recht op sleutelhulp en recht op transport, mocht de Wegenwacht dit nodig achten. Als je onze hulp inroept binnen twee dagen na afsluiten, is dit tegen betaling van € 150,-. Sleutelhulp is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om je auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is.

Ben je zelf al lid? Regel dan heel eenvoudig voor ieder gezinslid een extra pas.

Partner
Voor je partner bieden we twee oplossingen: de ANWB Partnerpas of Wegenwacht Service met Partnervoordeel. Rijdt je partner in jouw auto? Bestel dan voor hem of haar de ANWB Partnerpas. Dan krijgt je partner dezelfde Wegenwacht Service als jij, in jullie auto, waarvan je aan ons het kenteken hebt doorgegeven. Voor de ANWB Partnerpas betaal je €5,- per jaar.

Rijd je partner ook in een eigen auto of in andere auto’s? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede oplossing. Je partner hoeft dan niet hetzelfde pakket te kiezen als jij hebt en krijgt een hoge korting, van maar liefst 35%. De korting geldt op het goedkoopste pakket.

Jongeren
Voor jongeren vanaf 18 jaar bieden we ook twee oplossingen: de ANWB Jongerenpas of Wegenwacht Service met Jongerenkorting. De ANWB Jongerenpas geeft jongeren van 18 tot en met 25 jaar recht op pechhulp in de gezinsauto. De ANWB Jongerenpas is gratis. Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel is bedoeld voor jongeren onder de 25 jaar die in meerdere auto’s rijden. Je kunt tot maximaal twee jaar gebruik maken van Jongerenvoordeel.

Naast deze twee oplossingen heb je ook nog de gratis Rijbewijsbox. Je krijgt een jaar lang gratis Wegenwacht Nederland Instap en in de box vind je lekkernijen, flyers met tips en weetjes, maar ook handige items voor onderweg. Heb je net je rijbewijs gehaald en ben je tussen de 18 en 25 jaar? Dan kun je je de Rijbewijsbox claimen.

Je kunt kiezen uit 2 betaalwijzen voor Wegenwacht Service: automatische incasso en betaling via nota . Bij automatische incasso heb je na 2 werkdagen recht op volledige pechhulp. Bij betaling via nota krijg je deze binnen 14 dagen thuisgestuurd. Je hebt recht op volledige pechhulp 2 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is.

Bij een nieuw lidmaatschap kun je de pas binnen twee weken verwachten. Het lidmaatschap is twee dagen na aanmelding al geldig. Bij Wegenwacht heb je de eerste twee werkdagen alleen recht op sleutelhulp. Dit is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om uw auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is.


ANWB lidmaatschap

Het ANWB-lidmaatschap kunt direct online afsluiten.

Inschrijfformulier voor het ANWB-lidmaatschap

Je kunt het ANWB-lidmaatschap ook afsluiten door te bellen naar het Contact Center (088 2692 222), of door langs te gaan bij een ANWB-winkel.

Naar de dichtstbijzijnde ANWB-winkel

Bekijk een overzicht van de prijzen van de Wegenwacht Services, het ANWB-lidmaatschap en andere abonnementen. Je vindt hier ook de prijzen van de services van de Wegenwacht met Partnerkorting en met Jongerenkorting.

Uw lidmaatschapsnummer vindt u op de lidmaatschapskaart en in de rechterbovenhoek van de welkomstbrief die u ontvangt bij uw lidmaatschap.

Als u zich aanmeldt voor een service van de Wegenwacht, dan wordt u automatisch ook lid van de ANWB. Als lid van de ANWB kunt u profiteren van allerlei voordelen, zoals kortingen bij aankoop in de ANWB-winkels, korting op entreebewijzen van diverse pretparken en dierentuinen, gratis juridisch advies op het gebied van vakantie - recreatie - toerisme, en u ontvangt tien keer per jaar de Kampioen.

Indien u echter niet een service van de Wegenwacht wilt, bijvoorbeeld omdat u geen auto heeft, dan kunt u ook lid worden van de ANWB zonder gebruik te maken van de Wegenwacht Services. U profiteert dan van dezelfde voordelen, maar dan dus zonder de sleutelhulp van de Wegenwacht.

Klik hier voor het aanvragen van een ANWB-lidmaatschap.

Klik hier voor het aanvragen van een service van de Wegenwacht.

Lees meer over pechhulp on demand

Meer informatie over het opzeggen van uw ANWB-lidmaatschap, of uw service van de Wegenwacht vindt u hier.

Mocht u recht hebben op restitutie van het lidmaatschapsgeld, dan kunt u dit binnen een termijn van maximaal drie weken tegemoet zien.

U kunt dit telefonisch doorgeven via ons Contact Center op 088 2692 222 of u kunt langsgaan bij een van onze ANWB Winkels.

Wilt u het schriftelijk doorgeven, dan kan dit via het volgende adres:

ANWB Contact Center
Postzone H1C
Postbus 93200
2509 BA Den Haag


Lidmaatschapspas

U kunt een nieuwe lidmaatschapspas aanvragen door € 5,- over te maken op bankrekening NL73 RABO 0333 0033 30 t.n.v. ANWB contributies en abonnementen te Den Haag.

Wilt u bij de overschrijving uw naam, adres en 'aanvraag duplicaat lidmaatschapspas' vermelden? Dan verzenden wij binnen 2 weken na het ontvangen van uw betaling uw nieuwe lidmaatschapspas.

Op de lidmaatschapskaart staan geen diensten vermeld. Bekijk het overzicht op mijn ANWB.

 


ANWB Extra Pas voor gezinsleden (Partnerpas / Jongerenpas)

Met deze extra pas krijgen je partner en/of kind(eren) tot en met 25 jaar dezelfde pechhulp als jou, wanneer zij in jouw auto rijden. Bovendien profiteren zij dan meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap. De extra pas is voor je kinderen gratis, de Partnerpas kost 5,-.

Meer informatie

Als uw partner en/of kinderen tot en met 25 jaar regelmatig in uw auto rijden, dan is deze extra pas nodig om verzekerd te zijn van hulp bij pech. Het betekent ook dat u geen gedoe meer heeft met het meegeven van uw eigen pas, en dat u zich niet hoeft af te vragen of uw gezin wel of niet geholpen wordt bij pech met uw auto. Bovendien profiteren uw gezinsleden meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap.

Rijden uw partner en/of kinderen ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel en Jongerenvoordeel  een goede keuze.

Voor je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar die rijden in de gezinsauto. Kinderen hoeven niet op hetzelfde adres te wonen als het hoofdlid, de partner wel.

U kunt als hoofdlid een ANWB Partnerpas of ANWB Jongerenpas aanvragen voor uw partner en/of kinderen. Hiervoor vragen wij u het kenteken van de gezinsauto aan ons door te geven. Ga hiervoor naar anwb.nl/extrapas.

De extra pas kost  5,- per pas per jaar. Voor kinderen t/m 25 jaar is deze extra pas gratis.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat u altijd wordt geholpen, in welke auto u ook rijdt. Voor uw partner ligt dat anders. Wanneer u beiden in dezelfde auto rijdt, dan is uw partner met de ANWB Partnerpas verzekerd van dezelfde pechhulp als u. U dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijdt uw partner ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede keuze.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat u altijd wordt geholpen, in welke auto u ook rijdt. Voor uw kind(eren) ligt dit anders. Rijden zij in uw auto, dan zijn kinderen tot en met 25 jaar met de ANWB Jongerenpas verzekerd van dezelfde pechhulp als u. U dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijden zij ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede keuze.