Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over diverse onderwerpen omtrent de Wegenwacht.

Top 5 veelgestelde vragen

Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dit betekent dat je recht hebt op pechhulp in elke auto waarin of op elke motor waarop je rijdt. Het maakt niet uit welk pakket je hebt, bij zowel Instap, Standaard als Compleet voor Nederland en Europa, is Wegenwacht Service persoonsgebonden. Uitzondering is de ANWB Partnerpas en ANWB Jongerenpas. Deze pas is bedoeld voor je partner of kind als die alleen in de gezinsauto rijden. De pas geeft recht op pechhulp in de gezinsauto waarvan het kenteken bij ons bekend is.

Rijd je partner of kind ook in andere auto’s dan de gezinsauto? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel of Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede oplossing.

Als je vandaag online bestelt heb je over twee werkdagen al recht op pechhulp. Bij Wegenwacht is er binnen de eerste twee werkdagen na afsluiten recht op sleutelhulp en recht op transport, mocht de Wegenwacht dit nodig achten. Als je onze hulp inroept binnen twee dagen na afsluiten, is dit tegen betaling van € 90,-. Als je al een regulier lidmaatschap hebt voor de ANWB, dan betaal je €85,- voor de Wegenwacht Service. Sleutelhulp is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om je auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is.

Ben je zelf al lid? Regel dan heel eenvoudig voor ieder gezinslid een extra pas.

Partner
Voor je partner bieden we twee oplossingen: de ANWB Partnerpas of Wegenwacht Service met Partnervoordeel. Rijdt je partner in jouw auto? Bestel dan voor hem of haar de ANWB Partnerpas. Dan krijgt je partner dezelfde Wegenwacht Service als jij, in jullie auto, waarvan je aan ons het kenteken hebt doorgegeven. Voor de ANWB Partnerpas betaal je €5,- per jaar.

Rijd je partner ook in een eigen auto of in andere auto’s? Dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede oplossing. Je partner hoeft dan niet hetzelfde pakket te kiezen als jij hebt en krijgt een hoge korting, van maar liefst 35%. De korting geldt op het goedkoopste pakket.

Jongeren
Voor jongeren vanaf 18 jaar bieden we ook twee oplossingen: de ANWB Jongerenpas of Wegenwacht Service met Jongerenkorting. De ANWB Jongerenpas geeft jongeren jonger dan 25 jaar recht op pechhulp in de gezinsauto. De ANWB Jongerenpas is gratis. Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel is bedoeld voor jongeren onder de 25 jaar die in meerdere auto’s rijden. Je kunt tot maximaal twee jaar gebruik maken van Jongerenvoordeel.

Naast deze twee oplossingen heb je ook nog de gratis Rijbewijsbox. Je krijgt een jaar lang gratis Wegenwacht Nederland Instap en in de box vind je lekkernijen, flyers met tips en weetjes, maar ook handige items voor onderweg. Heb je net je rijbewijs gehaald en ben je jonger dan 25 jaar? Dan kun je je de Rijbewijsbox claimen.

Je kunt kiezen uit 2 betaalwijzen voor Wegenwacht Service: automatische incasso en betaling via nota. Bij automatische incasso heb je na 2 werkdagen recht op volledige pechhulp. Bij betaling via nota krijg je deze binnen 14 dagen thuisgestuurd. Je hebt recht op volledige pechhulp 2 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is.

Bij een nieuw lidmaatschap kun je de pas binnen twee weken verwachten. Het lidmaatschap is twee dagen na aanmelding al geldig. Bij Wegenwacht heb je de eerste twee werkdagen alleen recht op sleutelhulp. Dit is het ter plekke verrichten van een (nood)reparatie om je auto weer aan het rijden te krijgen of ervoor zorgen dat rijden weer verantwoord is. Je hebt recht op volledige pechhulp 2 werkdagen nadat de betaling bij ons binnen is.


ANWB-lidmaatschap

Het ANWB-lidmaatschap kun je direct online afsluiten.

Inschrijfformulier voor het ANWB-lidmaatschap

Je kunt het ANWB-lidmaatschap ook afsluiten door te bellen naar het Leden Service Center (088 2692 222), of door langs te gaan bij een ANWB-winkel.

Naar de dichtstbijzijnde ANWB-winkel

Het losse ANWB-lidmaatschap kost €15,50 per jaar. 

Bekijk een overzicht van de prijzen van de Wegenwacht Services. Je vindt hier ook de prijzen van de services van de Wegenwacht met Partnerkorting en met Jongerenkorting. 

Je lidmaatschapsnummer vind je op de lidmaatschapskaart en in de rechterbovenhoek van de welkomstbrief die je ontvangt bij je lidmaatschap.

Als je je aanmeldt voor een service van de Wegenwacht, dan wordt je automatisch ook lid van de ANWB. Als lid van de ANWB kun je profiteren van allerlei voordelen, zoals kortingen bij aankoop in de ANWB-winkels, korting op entreebewijzen van diverse pretparken en dierentuinen, gratis juridisch advies op het gebied van vakantie - recreatie - toerisme, en je ontvangt tien keer per jaar de Kampioen.

Indien je echter niet een service van de Wegenwacht wilt, bijvoorbeeld omdat je geen auto hebt, dan kun je ook lid worden van de ANWB zonder gebruik te maken van de Wegenwacht Services. Je profiteert dan van dezelfde voordelen, maar dan dus zonder de sleutelhulp van de Wegenwacht.

Klik hier voor het aanvragen van een ANWB-lidmaatschap.

Klik hier voor het aanvragen van een service van de Wegenwacht.

Lees meer over pechhulp on demand

Meer informatie over het opzeggen van je ANWB-lidmaatschap, of je service van de Wegenwacht vind je hier.

Mocht je recht hebben op restitutie van het lidmaatschapsgeld, dan kun je dit binnen een termijn van maximaal drie weken tegemoet zien.

Je kunt dit online opzeggen via onze site.
Andere mogelijkheden zijn er ook. Je kunt het telefonisch doorgeven via ons Leden Service Center op 088 2692 222 of je kunt langsgaan bij een van onze ANWB Winkels.

Wil je het schriftelijk doorgeven, dan kan dit via het volgende adres:

ANWB Leden Service Center
Postzone H1C
Postbus 93200
2509 BA Den Haag


Lidmaatschapspas

Je kunt een nieuwe lidmaatschapspas aanvragen via ons Leden Service Center 088 2692 222. De kosten hiervoor zijn €5,-. Na de aanvraag zal het ca. 2 weken duren voordat je de pas ontvangt. Je kunt ook de digitale pas gebruiken in onze Wegenwacht-, Ledenvoordeel-, en Fietsen-app.

Op de lidmaatschapskaart staan geen diensten vermeld. Bekijk het overzicht op mijn ANWB.


ANWB Extra Pas voor gezinsleden (Partnerpas / Jongerenpas)

Met deze extra pas krijgen je partner en/of kind(eren) tot en met 25 jaar dezelfde pechhulp als jou, wanneer zij in jouw auto rijden. Bovendien profiteren zij dan meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap. De extra pas is voor je kinderen gratis, de Partnerpas kost 5,-.

Meer informatie

Als je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar regelmatig in je auto rijden, dan is deze extra pas nodig om verzekerd te zijn van hulp bij pech. Het betekent ook dat je geen gedoe meer hebt met het meegeven van je eigen pas en dat je je niet hoeft af te vragen of je gezin wel of niet geholpen wordt bij pech met je auto. Bovendien profiteren je gezinsleden meteen van de voordelen van het ANWB-lidmaatschap.

Rijden je partner en/of kinderen ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel en Jongerenvoordeel een goede keuze.

Voor je partner en/of kinderen tot en met 25 jaar die rijden in de gezinsauto. Kinderen hoeven niet op hetzelfde adres te wonen als het hoofdlid, de partner wel.

Je kunt als hoofdlid een ANWB Partnerpas of ANWB Jongerenpas aanvragen voor je partner en/of kinderen. Hiervoor vragen wij je het kenteken van de gezinsauto aan ons door te geven

De extra pas kost  5,- per pas per jaar. Voor kinderen t/m 25 jaar is deze extra pas gratis.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat je altijd wordt geholpen, in welke auto je ook rijdt. Voor je partner ligt dat anders. Wanneer jullie beiden in dezelfde auto rijdt, dan is je partner met de ANWB Partnerpas verzekerd van dezelfde pechhulp als jij. Je dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijd je partner ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Partnervoordeel een goede keuze.

Het ANWB-lidmaatschap met Wegenwacht Service is persoonsgebonden. Dat betekent dat je altijd wordt geholpen, in welke auto je ook rijdt. Voor je kind(eren) ligt dit anders. Rijden zij in jouw auto, dan zijn kinderen tot en met 25 jaar met de ANWB Jongerenpas verzekerd van dezelfde pechhulp als jij. Je dient hiertoe wel het kenteken van dit voertuig aan ons door te geven. Rijden zij ook in andere auto’s, dan is Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel een goede keuze.