Naar artikel

De Wegenwacht klaart een klus

De Wegenwachten maken onderweg van alles mee. Wil je een idee krijgen van wat er allemaal kan gebeuren? Lees hier hoe een Wegenwacht een klus klaart.

Een pechgeval

We maken een 'gewoon' pechgeval mee. De Wegenwacht ziet op het scherm in zijn auto waar hij naar toe moet. Ook ziet hij wat voor soort auto er pech heeft en wat het probleem is. Hij laat via het scherm weten dat hij op weg gaat. Het navigatiesysteem in de auto wijst de Wegenwacht de weg. Als hij bij de klant aankomt, laat hij dat ook via het scherm weten.

Hij kijkt meteen of de auto op een veilige plaats staat. Anders sleept hij de auto naar een veilige plek. Dan kan hij rustig aan het werk gaan. In dit geval doen de remlichten van de auto het niet meer. Andere bestuurders hadden naar de pechklant geseind. Zo was de bestuurder van de auto erachter gekomen. Het is maar goed dat deze man de Wegenwacht heeft gebeld. Zonder remlichten rijden is namelijk heel gevaarlijk.

De oorzaak van de storing

De Wegenwacht gaat op zoek naar de oorzaak van de storing. Hij bekijkt alle mogelijkheden één voor één. De lampjes zijn goed en de zekeringen zijn in orde. Dus moet het aan de remlichtschakelaar liggen. Normaal kun je die niet repareren, omdat die in plastic gegoten is. Maar zeg nooit 'nooit' tegen een Wegenwacht! Hij snijdt het plastic omhulsel open. Hij verstelt wat aan het binnenwerk. Dan sluit hij de boel weer af. Daarna monteert hij de schakelaar op zijn plaats. Even de rem intrappen… en ja hoor, het is hem wéér gelukt. De pech is verholpen en de auto kan verder rijden.

Advies

De Wegenwacht geeft de bestuurder wel een dringend advies. Hij moet namelijk zo snel mogelijk naar zijn garage. Daar moet de schakelaar worden vervangen. De Wegenwacht is klaar met deze klus. Hij geeft dit met een code aan op het scherm. De planning weet dan dat hij weer naar de volgende pechklant kan.

 

Tot slot nog een ander goed advies. Neem altijd een fles water en warme kleding of een deken mee in de auto. Zeker in de winter! Je weet namelijk nooit waar je met pech komt te staan en ook al doet de Wegenwacht zijn best zo snel mogelijk te helpen, je weet nooit precies hoe lang het duurt.