Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

6 redenen waarom je Wegenwacht niet moet vergeten

De koffers zijn gepakt en de auto is volgeladen. De vakantie kan beginnen! Vrolijk rijd je de grens over. En dan ineens doet je auto raar. Je zet 'm aan de kant. Verhip, lekke band. Maar gelukkig weet jij waarom je Wegenwacht niet moet vergeten.

1. Als je in de Alpen of ergens anders in 'the middle of nowhere' strandt, heb je niet alleen pech, maar ook een probleem

Met een Wegenwacht Europa pakket word je bij pech in ruim 40 landen geholpen. De ANWB heeft daar namelijk zusterclubs. Dit zijn net zulke organisaties als de ANWB. En zij hebben ook een pechhulpservice, vergelijkbaar met de Wegenwacht. Hierdoor staan er zo'n 7000 pechhulpverleners door heel Europa voor jou klaar.

2. In een geleende auto wil je ook hulp bij pech

Stel je rijdt, om wat voor reden dan ook, in de auto van een ander. En die auto krijgt pech, bijvoorbeeld een lekke band. Als je geen eigen wegenwachtpakket hebt, dan kan de Wegenwacht je niet helpen. Ook niet als de eigenaar van de auto wel Wegenwacht heeft afgesloten. Je lidmaatschap is namelijk persoonsgebonden. Wij helpen je dus ook als je een auto (of motor) van iemand hebt geleend. Op 2 verschillende kentekens per jaar zonder extra kosten.

3. Verkeerd getankt door al die vreemde benamingen? Niet doorrijden, dan gaat je motor stuk!

Gazole, Verde Plus, Blyfri 95... Met al die andere namen voor jouw brandstof bestaat de kans dat je het verkeerde tankt. Is jou dit overkomen? Rijd dan niet verder en meld het zo snel mogelijk bij de Alarmcentrale. Dan komt een van onze (collega) pechhulpverleners je helpen. Let op, je betaalt hier wel een toeslag voor. Gelukkig kunnen we je ook vertellen hoe brandstoffen in het buitenland heten.

4. Je auto moet naar de garage, maar je bent nog onderweg

Als bij pech de monteur je auto of motor niet ter plekke kan repareren, wordt deze naar een garage gebracht. Is je auto niet binnen 2 werkdagen gerepareerd, kun je vervangend vervoer krijgen. Met het Europa Standaard heb je recht op 21 dagen vervangend vervoer, en met een Compleet pakket heb je recht op 35 dagen.

Zorg wel dat je een creditcard bij je hebt, je bent in het buitenland namelijk bijna altijd verplicht om, als borg voor de vervangende huurauto, een creditcard te gebruiken. De huurkosten worden uiteraard door de ANWB betaald.

5. Sta je bij de garage, versta je helemaal niks van wat ze zeggen

Als je bij de garage staat en je spreekt de taal niet, dan zijn wij jouw persoonlijke tolk. Onze medewerkers bij de Alarmcentrale spreken een heleboel talen. Zij vertalen dan voor je wat de garagist tegen jou zegt en andersom.

6. Jij en je auto komen altijd thuis

Soms moet je auto naar de garage en kan deze niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden. Met vervangend vervoer kunnen jij en je gezelschap de reis vervolgen. En kun je jouw gerepareerde auto op de terugweg weer ophalen. Maar als je al onderweg naar huis bent, dan ligt dat natuurlijk anders. In dat geval kan de ANWB voor repatriëring zorgen. Dat is het terugbrengen van je voertuig en eventuele bagage vanuit het buitenland naar Nederland.

Pechhulp in het buitenland

Wil je goed voorbereid op vakantie? Met Wegenwacht Europa kun je dag en nacht op ons rekenen.

Nu 10% korting op Europa Standaard 

Heb je al Wegenwacht? Check of je al het juiste Europa pakket hebt.