Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gratis Wegenwacht Vakantiecheck

Kom gezellig langs op vrijdag 21 juli tussen 07:00 - 13:00!

Tijdens de jaarlijkse Wegenwacht Vakantiecheck controleert de Wegenwacht gratis je auto, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt. Ook dit jaar vindt de Vakantiecheck in Hazeldonk weer plaats. Er wordt op 23 belangrijke punten gecontroleerd.

Waar wordt op gelet?

Bij de checks wordt gelet op bandenspanning en -profiel, verlichting, oliepeil en ruitensproeier- en koelvloeistof. Kleine mankementen zullen ter plekke worden verholpen. De controles worden uitgevoerd door wegenwachten, ANWB-caravanexperts, medewerkers van ledenvoordeelpartners Autotaalglas & Kwikfit, en ANWB-vrijwilligers. Dit jaar zal ook Fastned aanwezig zijn voor eventuele vragen over oplaadstations in het buitenland. De vrijwilligers zijn speciaal voor deze taak geïnstrueerd door wegenwachten. 

De vakantiecheck in Hazeldonk

Waar?Wanneer?TijdAdresBeschikbaarheid
HazeldonkVrijdag 21 juli 202307.00 - 13.00 uurA16, bij parkeerplaats HazeldonkAanmelden niet nodig


Te zwaar beladen caravans en slechte banden

Een te zware belading van de caravan blijkt elk jaar een veelgemaakte fout. Dan kan er niet alleen schade ontstaan aan bijvoorbeeld vering en het chassis, maar je beïnvloedt ook het weggedrag van de auto-caravan-combinatie. De caravan kan bijvoorbeeld gaan slingeren. Er wordt dan ook flink gecontroleerd en bekeurd op te zwaar beladen auto's en caravans, vooral in vakantieperiodes. 

Je autobandenspanning is van invloed op de remweg en de wegligging van je auto. Door te rijden op banden met de juiste spanning heb je een optimale remweg en is de wegligging stabieler, een stuk veiliger dus. Je verbruikt daarnaast ook nog eens minder brandstof en je banden gaan langer mee. Lees hier hoe zwaar een caravan mag zijn.

Wat wordt gecontroleerd tijdens de Wegenwacht Vakantiecheck?

Tijdens de Wegenwacht Vakantiecheck wordt je auto op 23 essentiële punten gecontroleerd. Eventueel kunnen kleine mankementen ter plekke worden verholpen. Autotaalglas is aanwezig, maakt je voorruit schoon en checkt het op sterretjes. Dit kost je helemaal niks en ondertussen kun je (hopelijk) lekker in het zonnetje staan. Lukt het je toch niet om te komen? Niet getreurd, want je kunt je auto ook zelf vakantieklaar maken met handige tips van de Wegenwacht.  

Punten waarop wordt gecontroleerd: