Naar artikel

Gratis Wegenwacht Vakantiecheck

De check van 2022 is geweest. Tot volgend jaar!

Tijdens de jaarlijkse Wegenwacht Vakantiecheck controleert de Wegenwacht gratis je auto, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt. Ook dit jaar vindt de Vakantiecheck in Hazeldonk weer plaats. Er wordt op 23 belangrijke punten gecontroleerd.

Waar wordt op gelet?

Bij de checks wordt gelet op bandenspanning en -profiel, verlichting, oliepeil en ruitensproeier- en koelvloeistof. Kleine mankementen zullen ter plekke worden verholpen. De controles worden uitgevoerd door wegenwachten, ANWB-caravanexperts, medewerkers van ledenvoordeelpartners Autotaalglas & Kwikfit, en ANWB-vrijwilligers. De vrijwilligers zijn speciaal voor deze taak geïnstrueerd door wegenwachten. 

De vakantiecheck in Hazeldonk

Waar?Wanneer?TijdAdresBeschikbaarheid
HazeldonkZaterdag 23 juli 202207.00 - 12.00 uurA16, bij parkeerplaats HazeldonkAanmelden niet nodig


Te zwaar beladen caravans en slechte banden

Een te zware belading van de caravan blijkt elk jaar een veelgemaakte fout. Dan kan er niet alleen schade ontstaan aan bijvoorbeeld vering en het chassis, maar je beïnvloedt ook het weggedrag van de auto-caravan-combinatie. De caravan kan bijvoorbeeld gaan slingeren. Er wordt dan ook flink gecontroleerd en bekeurd op te zwaar beladen auto's en caravans, vooral in vakantieperiodes. Lees hier hoe zwaar een caravan mag zijn.

Wat wordt gecontroleerd tijdens de Wegenwacht Vakantiecheck?

Tijdens de Wegenwacht Vakantiecheck wordt je auto op 23 essentiële punten gecontroleerd. Eventueel kunnen kleine mankementen ter plekke worden verholpen. Autotaalglas is aanwezig, maakt je voorruit schoon en checkt het op sterretjes. 

Tolbadge check

Gemiddeld gaat de batterij van een tolbadge 7 jaar mee. Er zijn tijdens de Vakantiecheck collega's aanwezig die de tolbadge kunnen testen.

Punten waarop wordt gecontroleerd: