Vakantiecheck 2017

Gratis Wegenwacht Accucheck

Goed voorbereid de winter in; Laat je accu controleren tijdens onze accucheck dagen!

In de winter is de kans het grootst dat je problemen krijgt met de accu. De wegenwacht krijgt dan ook de meeste meldingen binnen over auto’s die niet willen starten vanwege de accu. Maar waarom laten  accu’s ons in de winter zo vaak in de steek?

De accu neemt in onze auto’s een steeds belangrijkere rol voor zijn rekening. Vroeger, zeg 15 jaar geleden, was de voornaamste functie van een accu om een auto te starten. Tegenwoordig zitten auto’s vol elektronica. Airconditioning, elektrische ramen, navigatie en ook de 12V- uitgang voor de DVD speler van de kinderen. Al deze toevoegingen vergen meer van de accu dan vroeger.

Direct aanmelden accucheck

Slijtage van je accu

Een accu slijt. Vanaf het moment dat een accu in de auto wordt geïnstalleerd, begint het slijtageproces. Als een accu het hele jaar door slijt, waarom laten ze ons dan juist in de winter in steek? In de winter eisen we meer van een accu en de kou heeft een negatief effect op de capaciteit van het apparaat. Dus, heb je een oude, versleten accu dan is de winter hét moment waarop hij de handdoek in ring gooit. Lees meer over de accu

Laat je accu gratis controleren

Wil je zeker weten dat de accu de winter doorkomt, laat hem dan controleren door de wegenwacht. Op 3 zaterdagen (7, 14 en 21 oktober) organiseert de Wegenwacht de accucheckdagen. De wegenwacht controleert de accu’s preventief en geeft advies wanneer het echt nodig is. Is de accu defect? Dan kan de wegenwacht hem direct vervangen. Je betaalt alleen voor de kosten voor de nieuwe accu en je krijgt drie jaar garantie. Daarnaast hergebruiken wij 98 % van de oude accu. Een fijne gedachte.

Kom ook naar de accucheck dagen!

  • Zaterdag 14 Oktober In Enschede van 10:00 - 16:00
  • Zaterdag 21 Oktober in Lelystad van 10:00- 16:00

Wij raden je aan om je aan te melden voor de accucheck zodat je zeker bent dat de Wegenwacht jouw accu controleert.

Meld je hier aan en ontvang ook een kortingsvoucher voor onze ANWB Winkels!