Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe gaat de ANWB Letselhulp te werk?

De Letselhulp wordt bemand door ANWB letselschadespecialisten. Zij hebben jarenlange juridische ervaring en adviseren leden gratis over de aansprakelijkheid en het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk in Nederland. Ook voor een persoonlijk gesprek over de gang van zaken rond het ongeval kunnen leden bij de letselschade experts terecht.

Als verkeersslachtoffer kun je bij ons terecht met vragen over de juridische gang van zaken rond een verkeersongeluk in Nederland. Is een tegenpartij aansprakelijk en ben je gewond geraakt én ben je ANWB-lid? Dan kunnen onze letselschade experts je kosteloos helpen met het verhalen van de juiste schadevergoeding. Dit doen zij door jouw belangen bij de behandeling en afwikkeling van je letselschade te behartigen.

Ben je nog geen ANWB-lid? Dan kun je ook na het ongeluk nog lid worden zodat je kosteloos bijgestaan kunt worden door de ANWB. De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

1. Aansprakelijkheid en verhaalbaarheid

Als het verkeersongeval bij ons is gemeld, bekijken wij of een andere partij aansprakelijk is voor jouw verwondingen. Is dat zo? Dan stellen wij de andere partij of de verzekeraar aansprakelijk.

2. Het in kaart brengen van jouw schade

Het is belangrijk om een overzicht te hebben van de geleden schade om je zo goed mogelijk te helpen. Het kan daarom zijn dat we bij je op bezoek komen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw verwondingen en alle gevolgen daarvan.

3. Behandeling van de letselschadezaak

De duur van de schadebehandeling hangt af van de ernst van jouw letsel. Ben je zwaargewond geraakt dan vraagt dit meer tijd. Wellicht kan je een tijd lang niet werken of het huishouden niet doen. De letselschadebehandeling hangt samen met jouw herstel. De zaak wordt afgerond zodra je medische situatie stabiel is. Bij de afronding wordt de hoogte van jouw schadevergoeding definitief vastgesteld.

Waarom de ANWB Letselhulp?

Een letselschadejurist inschakelen is een weloverwogen keuze. Je legt namelijk de kans op schadevergoeding in zijn of haar handen. Daarnaast is het belangrijk dat je je prettig voelt bij je belangenbehartiger. De afwikkeling van een letselschadezaak kan ten slotte enkele maanden of jaren duren. De ANWB letselschadespecialisten hebben jarenlange ervaring en kunnen je hierbij helpen.

De Letselhulp is gratis en exclusief voor ANWB-leden. Treedt de ANWB op als je belangenbehartiger, dan worden de kosten verhaald op de verantwoordelijke partij. Zo kom je als lid achteraf niet voor onverwachte kosten te staan. En heb je recht op een schadevergoeding? Dan wordt deze altijd volledig uitgekeerd aan jou.

De ANWB Letselhulp kan niet worden geraadpleegd bij vragen over o.a. boetes of klachten na reparatie of aankoop van een voertuig. Meer informatie hierover vind je op Juridisch advies.