Gratis juridische hulp bij verkeersongevallen

Gratis juridische hulp bij verkeersongevallen

De ANWB helpt bij vragen over een ongeluk en de afhandeling ervan. Laat ons weten wat er is gebeurd en je hoort of wij je kunnen helpen.

Doe de check

ANWB Letselhulp

Gratis juridisch advies na een verkeersongeval

Een verkeersongeluk zit soms in een klein hoekje. Jaarlijks lopen maar liefst honderdduizenden Nederlanders letselschade op door een verkeersongeval. Welke juridische stappen je als slachtoffer kunt ondernemen is niet altijd duidelijk. Daarom biedt ANWB gratis juridisch advies.

ANWB Letselhulp

Ben je gewond geraakt na een verkeersongeval gehad in Nederland? Raadpleeg bij vragen over het ongeval of de juiste afhandeling dan de ANWB Letselhulp. Onze ervaren letselschadespecialisten adviseren je kosteloos over de aansprakelijkheid en het verhalen van letselschade na een verkeersongeluk in Nederland.

Recht op schadevergoeding

Wist je dat je vaak recht hebt op schadevergoeding als je verkeersslachtoffer bent geworden en gewond bent geraakt? Zelfs als jou ook een verwijt te maken valt, kun je als voetganger of fietser recht hebben op compensatie.

Kosteloos schade verhalen voor ANWB-leden

Blijkt uit jouw situatie dat jij recht hebt op een schadevergoeding én ben je ANWB-lid? De ANWB letselschade experts zorgen er in dit geval kosteloos voor dat jij de juiste schadevergoeding krijgt. Zo kun jij je volledig richten op een spoedig herstel.

ANWB-lid worden

Ben je geen ANWB-lid en wil je kosteloos worden bijgestaan door één van de ANWB letselschade experts? Dan kun je ook na het ongeluk nog lid worden.

Verkeersletselcheck

Via de ANWB Verkeersletselcheck kun je een inschatting krijgen of onze ervaren specialisten je kunnen helpen met het verhalen van jouw schade. Zelf contact opnemen met onze Letselhulp is uiteraard ook een mogelijkheid via 088 269 77 66.

Doe de check

Meer informatie

Hoe gaan we te werk?

Hoe gaan we te werk?

Lees hier meer over ANWB Letselhulp en wat onze letselschadespecialisten voor jou kunnen betekenen als je een verkeersongeluk hebt gehad.

Liever altijd goed verzekerd?

Liever altijd goed verzekerd?

Ben je liever altijd goed verzekerd van juridische hulp bij welke situaties dan ook? ANWB biedt een betrouwbare rechtsbijstandverzekering waarbij je kunt kiezen uit verschillende modules.

Letselschadevergoeding

Letselschadevergoeding

In veel gevallen heb je recht op een schadevergoeding. Lees meer over letselschade en het verhalen van je schade.

Klantervaring Anneke

Klantervaring Anneke

Anneke werd geraakt door een auto en had geen rechtsbijstandverzekering. Gelukkig kon ze bij ANWB terecht. "Ik ben goed opgevangen. Dat was een pak van mijn hart dus ik raad het iedereen aan!”

Aanrijding en aansprakelijkheid

Aanrijding en aansprakelijkheid

Heb je een verkeersongeluk gehad in Nederland? We leggen je graag uit hoe het zit met de aansprakelijkheid na een aanrijding.

Top 5 veelgestelde vragen Letselhulp

De ANWB letselschade experts kunnen jou juridisch bijstaan wanneer je na een verkeersongeval in Nederland gewond bent geraakt en een ander hiervoor aansprakelijk kan worden gesteld. Het is goed om te weten dat aansprakelijkheid iets anders is dan schuld. Voetgangers en fietsers worden bijvoorbeeld in de wet beschouwd als zwakkere verkeersdeelnemers. Wanneer zij worden aangereden door een voertuig kunnen zij ten minste 50% van hun letselschade vergoed krijgen. Zelfs als de voetganger of fietser zelf (per ongeluk) een verkeersovertreding heeft begaan.

Ja, ook dan kun je terecht bij ANWB Letselhulp. Voetgangers en fietsers genieten extra bescherming omdat zij worden beschouwd als kwetsbare deelnemers. Een aanrijding met een motorvoertuig heeft bijna altijd letsel tot gevolg. Dus al is de aanrijding (deels) jouw schuld, dan kun je alsnog een gedeelte van je letselschade vergoed krijgen. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd.

Bij aanrijdingen waarbij het kind jonger dan 14 jaar is, geldt zelfs de 100%-regel. De motorvoertuigbestuurder is in dit geval 100% aansprakelijk voor de letselschade, ongeacht wie het ongeluk heeft veroorzaakt.

Verkeersslachtoffers kunnen zonder rechtsbijstandverzekering terecht bij ANWB Letselhulp. Onze letselschade experts voorzien je van gratis juridisch advies. Heb je recht hebt op een schadevergoeding én ben je ANWB-lid? Dan verhalen onze specialisten jouw schade kosteloos bij de tegenpartij. Een rechtsbijstandverzekering is hiervoor niet nodig. Ben je geen ANWB-lid en wil je kosteloos bijgestaan worden door onze specialisten? Dan kun je ook na het ongeluk nog lid worden.

Over het algemeen is het overigens raadzaam om een rechtsbijstandverzekering te hebben: deze verzekering verzekert je namelijk tegen hoge advocaatkosten als er moet worden geprocedeerd. Daarnaast ben je met deze verzekering ook verzekerd van deskundige rechtshulp bij andere juridische geschillen. Denk aan een onenigheid met je werkgever of een conflict over de aankoop van een huis.

Ja, dat mag. Je krijgt dan van ons advies over het ongeval. Maar voor het behandelen van jouw zaak, moet je ANWB-lid zijn. Je kunt ook na het ongeval nog lid worden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht