ANWB Blijven Fietsen Verzekering
leden 5% korting

ANWB Blijven Fietsen Verzekering

Altijd fietsen zonder zorgen met de ANWB Blijven Fietsenverzekering. Inclusief track&trace en hulp bij pech onderweg.

Lees meer

ANWB Blijven Fietsen Verzekering

Inclusief track&trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je je fiets zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Verzekering. Een complete fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. En dat tegen een verrassend lage prijs, met 5% korting voor leden.

Inclusief track&trace

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender en een preventiesticker. Je downloadt de ANWB Fietsen App en je fiets is verbonden. Wanneer de fiets wordt gestolen is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets.

ANWB Fietspas

De ANWB Fietspas is een onderdeel van de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. De ANWB Fietspas bevat naast de Wegenwacht Fiets Service, veel voordelige en nuttige extra’s. En via de ANWB Fietsen App zijn al deze extra’s eenvoudig beschikbaar:

 • 24/7 pechhulp
 • Gratis Fietscheck: in de maanden maart en november 15% korting op onderdelen bij reparatie
 • Juridisch advies bij een ongeval
 • Korting bij Gastvrij Pluspunten
 • 10% korting op fietshuur bij BimBimbikes

Premie

Wil je weten wat de Blijven Fietsen Verzekering voor jou kost? Jouw fietsenwinkel kan je hier alles over vertellen. 

Waar sluit je de Blijven Fietsen Verzekering af?

Zoek hieronder de dichtstbijzijnde dealer:

Dekking

Met de ANWB Blijven Fietsen Verzekering kun je altijd blijven fietsen zonder zorgen. Onze uitgebreide dekking maakt dit voor je mogelijk.

Wordt jouw fiets gestolen? Je moet er niet aan denken. Met onze fietsverzekering komt alles weer goed. Bij diefstal sporen wij uw fiets op met Track&Trace. En is jouw fiets na 48 uur niet teruggevonden? De eerste 5 jaar ontvang je een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type, ook bij prijsstijgingen. Je gaat er dus nooit op achteruit.

Wanneer de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of door een aanrijding, dan vergoedt ANWB de schade. Ook wanneer wij de fiets terugvinden en de fiets is beschadigd.

Heb je pech onderweg? Met de Wegenwacht Fiets Service (onderdeel van de ANWB Fietspas) is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met de fiets naar jouw fietsenwinkel of naar huis gebracht. Wij helpen je 24/7 hulp in Nederland en België.

Je moet er niet aan denken, maar stel dat je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je fiets, dan krijg jij of je nabestaanden een vergoeding.

ANWB maakt fietsen nog leuker. In de ANWB Blijven Fietsen Verzekering zit de ANWB Fietspas. Deze Fietspas geeft je recht op:

 • 24/7 pechhulp
 • Gratis Fietscheck
 • Korting bij Gastvrij Pluspunten
 • Juridisch advies bij een ongeval
 • 10% korting op fietshuur via BimBimbikes

Krijg je tijdens het fietsen schade door schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Uitgelicht

Pechhulp voor je fiets

Pechhulp voor je fiets

De ANWB biedt ook hulp voor je fiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Wat kun je doen om fietsendiefstal te voorkomen?

Wat kun je doen om fietsendiefstal te voorkomen?

‘Hier stond ’ie toch?’, denk je verbouwereerd, staand naast een leeg fietsenrek. Helaas is fietsdiefstal nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het de dieven wel zo lastig mogelijk maken.

Jouw Privacy

Jouw Privacy

Wij begrijpen dat je wilt dat de ANWB zorgvuldig met jouw gegevens omgaat. Je blijft zelf eigenaar van de data. Wij gebruiken jouw persoonlijke gegevens alleen voor het opsporen van je fiets wanneer deze gestolen is.

Veelgestelde vragen Blijven Fietsen Verzekering

De ANWB Blijven Fietsen Verzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden dan ontvang je de eerste 5 jaar een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type, inclusief eventuele prijsstijgingen.
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • ANWB Fietspas inclusief de Wegenwacht Fietsservice (24/7 pechhulp), in Nederland en België

Nee, alleen ANWB-leden kunnen dit product afsluiten. Voor € 15,00 per jaar ben je lid van de ANWB, de kosten van een partnerlidmaatschap zijn € 5,00 per jaar.

Ja, alleen de focus ligt op elektrische fietsen.

Ga naar je tweewielerspecialist om de track&trace-zender te laten vervangen. Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Wacht na de melding op berichtgeving van ANWB.

Contact & service

Vragen?

Bel 088 - 269 2222
Whatsapp 06 - 52 79 89 11
(ma t/m vrij van 09:30 tot 18:00 uur, za - 10:00-16:00 uur)
Leden 5% korting

Waar sluit je de Blijven Fietsen Verzekering af?

Altijd fietsen zonder zorgen met de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. Inclusief track&trace en hulp bij pech onderweg.