Blijven Fietsen Verzekering
5% leden- korting

Blijven Fietsen Verzekering

 • Verkrijgbaar bij ruim 1000 verkooppunten
 • Geen eigen risico na diefstal
 • Een nieuwe fiets bij diefstal of total loss
Lees meer

ANWB Blijven Fietsen Verzekering

Inclusief track&trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je je fiets zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Verzekering. Een complete fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. En dat tegen een verrassend lage prijs, met 5% korting voor leden.

Fietsverzekering inclusief track&trace

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender en een preventiesticker. Je downloadt de ANWB Fietsen app en je fiets is verbonden. Wanneer de fiets wordt gestolen is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets.

ANWB Fietspas

De ANWB Fietspas is een onderdeel van de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. De ANWB Fietspas bevat naast de Wegenwacht Fiets Service, veel voordelige en nuttige extra’s. Je ontvangt de Fietspas in de ANWB Fietsen App. Via deze app zijn al deze extra’s eenvoudig beschikbaar:

 • 24/7 pechhulp
 • Gratis Fietscheck: in de maanden maart en november 15% korting op onderdelen bij reparatie
 • Juridisch advies bij een ongeval
 • Korting bij Gastvrij Plus-punten

Wat zijn de kosten?

Dit is afhankelijk van onder andere het merk en type fiets en je woonplaats. Wil je weten wat jouw premie is voor de Blijven Fietsen Verzekering? Jouw fietsenwinkel kan je hier alles over vertellen. 

Waar sluit je de Blijven Fietsen Verzekering af?

Afsluiten is alleen mogelijk bij een fietsenwinkel die met de ANWB samenwerkt. Via onze website afsluiten kan dus niet. Zoek hieronder de dichtstbijzijnde dealer bij jou in de buurt:

Dekking

Met de ANWB Blijven Fietsen Verzekering kun je altijd blijven fietsen zonder zorgen. Onze uitgebreide dekking maakt dit voor je mogelijk.

Wordt jouw fiets gestolen? Je moet er niet aan denken. Met onze fietsverzekering komt alles weer goed. Bij diefstal sporen wij uw fiets op met Track&Trace. En is jouw fiets na 48 uur niet teruggevonden? De eerste 5 jaar ontvang je een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type, ook bij prijsstijgingen. Je gaat er dus nooit op achteruit.

Wanneer de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of door een aanrijding, dan vergoedt ANWB de schade. Ook wanneer wij de fiets terugvinden en de fiets is beschadigd.

Heb je pech onderweg? Met de Wegenwacht Fiets Service (onderdeel van de ANWB Fietspas) is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met de fiets naar jouw fietsenwinkel of naar huis gebracht. Wij helpen je 24/7 hulp in Nederland en België.

Je moet er niet aan denken, maar stel dat je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je fiets, dan krijg jij of je nabestaanden een vergoeding.

ANWB maakt fietsen nog leuker. In de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering zit de ANWB Fietspas. Deze Fietspas geeft je recht op:

 • 24/7 pechhulp
 • Gratis Fietscheck
 • Korting bij Gastvrij Plus-punten
 • Juridisch advies bij een ongeval

Krijg je tijdens het fietsen schade door schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Uitgelicht

Pechhulp voor je fiets

Pechhulp voor je fiets

Met de ANWB Fietspas kan je rekenen op hulp bij pech. Lekke band of ligt je ketting eraf? Wij helpen je snel weer op weg. En is reparatie niet direct mogelijk, dan brengen wij je naar je bestemming of fietsenmaker.

Voorkom fietsendiefstal

Voorkom fietsendiefstal

'Hier stond ’ie toch?’.....Ondanks dat je fietsdiefstal nooit helemaal kunt voorkomen, kun je het dieven wel zo lastig mogelijk maken. Wij geven je graag enkele tips.

ANWB Fietsverzekering

ANWB Fietsverzekering

Met de ANWB Fietsverzekering zit je goed. Als jouw fiets wordt gestolen, krijg je van ons het aankoopbedrag terug. En kies je voor de dekking Compleet, dan ben je ook verzekerd voor schade en juridische hulp.

Veelgestelde vragen Blijven Fietsen Verzekering

De ANWB Blijven Fietsen Verzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

 • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden dan ontvang je de eerste 5 jaar een nieuwe fiets van hetzelfde merk en type, inclusief eventuele prijsstijgingen.
 • Beschadiging
 • Ongevallen
 • Verhaalrechtsbijstand
 • ANWB Fietspas inclusief de Wegenwacht Fietsservice (24/7 pechhulp), in Nederland en België

Bekijk ook de video waarin meer uitleg wordt gegeven over deze verzekering.

Nee, alleen ANWB-leden kunnen dit product afsluiten. Voor € 15,50 per jaar ben je lid van de ANWB, de kosten van een partnerlidmaatschap zijn € 5,00 per jaar.

Ja, alleen de focus ligt op elektrische fietsen.

Ga naar je tweewielerspecialist om de track&trace-zender te laten vervangen. Hier zitten geen kosten aan verbonden.

Wacht na de melding op berichtgeving van ANWB.

Contact & service