Blijven Fietsen Fietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Bereken je premie

ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopende fietsverzekering met track & trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je je fiets zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Fietsverzekering. Een complete fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug.

Hoe werkt het?

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender en een preventiesticker. Hiervoor maak je tijdens het afsluiten van de verzekering online een afspraak. Vervolgens komt er een monteur thuis bij je langs voor de montage. Download de ANWB Fietsen app en log in met je ANWB-account. Wanneer je fiets wordt gestolen, is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets. Enkele dagen na het afsluiten is jouw verzekering zichtbaar in de Fietsen app. Natuurlijk ben je wel al direct na het afsluiten verzekerd.

Wegenwacht Fiets Service

Als je de Blijven Fietsen Fietsverzekering afsluit, ben je altijd verzekerd van hulp bij pech onderweg. Heb je een lekke band of ligt je ketting eraf? Eén telefoontje naar de Alarmcentrale, en de Wegenwacht komt naar je toe. Zo helpen we je snel weer op weg. Kan de fiets niet ter plekke gerepareerd worden, dan wordt er in ieder geval voor gezorgd dat je op jouw eindbestemming of bij de fietsenmaker terecht komt.

Wat zijn de kosten?

Dit is afhankelijk van onder andere het merk en type fiets en je woonplaats. Wil je weten wat jouw premiebedrag is? Dit bereken je snel en gemakkelijk online. Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering betaal je maandelijks een lage premie. Je hoeft dus niet het hele bedrag in één keer te betalen.

Dekking

Met de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering kun je altijd blijven fietsen zonder zorgen. Onze uitgebreide dekking maakt dit voor je mogelijk.

Afsluiten via rijwielhandelaar

Je kunt de Blijven Fietsen Fietsverzekering ook afsluiten via een fietsenwinkel.Heb je schade of wil je melding doen van diefstal van je fiets? Neem dan uitsluitend contact op met je rijwielhandelaar. De rijwielhandelaar handelt dit vervolgens met ons af.

Wordt jouw fiets gestolen? Met onze fietsverzekering komt alles weer goed. Bij diefstal sporen wij jouw fiets op met track&trace. En is jouw fiets na 48 uur niet teruggevonden? De eerste 5 jaar krijg je het volledige aankoopbedrag vergoed. Je gaat er dus nooit op achteruit. 

De accu van je e-bike is standaard meeverzekerd. Bij diefstal of beschadiging van de accu vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu van dezelfde soort onder aftrek van een afschrijving. Deze afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. 

Wanneer de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of door een aanrijding, dan vergoedt ANWB de schade. Ook wanneer wij de fiets terugvinden en de fiets is beschadigd.

Heb je pech onderweg? Met de Wegenwacht Fiets Service is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met de fiets naar jouw fietsenwinkel of naar huis gebracht. Wij helpen je 24/7 in Nederland en België.

Je moet er niet aan denken, maar stel dat je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je fiets, dan krijgen jij of je nabestaanden een vergoeding.

Krijg je tijdens het fietsen schade door schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Uitgelicht

Installatie & gebruik van de Fietsen app

Installatie & gebruik van de Fietsen app

Bij de Blijven Fietsen Verzekering hoort de Fietsen App. Lees hier meer over de installatie en waar je jouw polis en de knop voor het melden van diefstal kunt vinden.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Heb je een Blijven Fietsen Verzekering en is je fiets gestolen? Lees hier wat je precies moet doen en welke volgende stappen van belang zijn.

Aflopende Fietsverzekering

Aflopende Fietsverzekering

Met de Aflopende Fietsverzekering zit je goed. Als jouw fiets wordt gestolen, krijg je van ons het aankoopbedrag terug. Met de dekking Compleet ben je ook verzekerd voor schade en juridische hulp.

Veelgestelde vragen

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

  • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. 
  • Beschadiging
  • Ongevallen
  • Verhaalrechtsbijstand
  • 24/7 pechhulp, in Nederland en België

Ja, de verzekering is af te sluiten voor alle soorten fietsen.

Wacht na de melding op berichtgeving van de ANWB.

Achter of op het slot, op een vlakke ondergrond. Dit is de beste plek voor het signaal. Andere plekken hebben we ook getest, maar hier is het signaal zwakker.

 

 

Nee, we gebruiken het signaal niet om jou te volgen. Alleen bij melding van diefstal gebruiken we het signaal om jouw fiets te traceren en zo snel mogelijk op te sporen. 

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & service