Blijven Fietsen Fietsverzekering

Blijven Fietsen Fietsverzekering

Nú 15% korting

ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering

Doorlopende fietsverzekering met track & trace

Je wilt altijd op je fiets kunnen rekenen. Wordt je fiets gestolen? Dan wil je je fiets zo snel mogelijk terug of een nieuwe fiets. Kies daarom voor onze Blijven Fietsen Fietsverzekering. Een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. Da’s dus goed voor mekaar.

Hoe werkt het?

Jouw fiets wordt uitgerust met een track&trace-zender en een preventiesticker. Hiervoor maak je tijdens het afsluiten van de verzekering online een afspraak. Vervolgens komt er een monteur thuis bij je langs voor de montage. Download de ANWB Fietsen app en log in met je ANWB-account. Wanneer je fiets wordt gestolen, is het één druk op de knop in de app en een opsporingsdienst gaat op zoek naar jouw fiets. Enkele dagen na het afsluiten is jouw verzekering zichtbaar in de Fietsen app. Natuurlijk ben je wel al direct na het afsluiten verzekerd. Nú extra voordelig met een jaar lang 15% kennismakingskorting. Bekijk de actievoorwaarden.

24/7 pechhulp voor je fiets in Nederland en België

Als je de Blijven Fietsen Fietsverzekering afsluit, ben je altijd verzekerd van hulp bij pech onderweg. Heb je een lekke band of ligt je ketting eraf? Eén telefoontje naar de Alarmcentrale, en de Wegenwacht komt naar je toe. Zo helpen we je snel weer op weg. Kan de fiets niet ter plekke gerepareerd worden, dan brengen wij je naar je eindbestemming of de fietsenmaker. 

Ben je ANWB-lid? Dan ontvang je na het afsluiten ook aanvullend Wegenwacht Fiets Service. Hiermee profiteer je van vele extra's, zoals een gratis fietscheck, korting bij de ANWB Gastvrij Plus punten en juridische hulp bij een fietsongeval.

Wat zijn de kosten?

Dit is afhankelijk van onder andere het merk en type fiets en je woonplaats. Wil je weten wat jouw premiebedrag is? Dit bereken je snel en gemakkelijk online. Met de Blijven Fietsen Fietsverzekering betaal je maandelijks een lage premie. Je hoeft dus niet het hele bedrag in één keer te betalen.

Afsluiten via rijwielhandelaar

Je kunt de Blijven Fietsen Fietsverzekering ook afsluiten via een fietsenwinkel. Heb je schade of wil je melding doen van diefstal van je fiets? Neem dan uitsluitend contact op met je rijwielhandelaar. De rijwielhandelaar handelt dit vervolgens met ons af.

Dekking

Met de ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering kun je altijd blijven fietsen zonder zorgen. Onze uitgebreide dekking maakt dit voor je mogelijk.

Wordt jouw fiets gestolen? Met onze fietsverzekering komt alles weer goed. Bij diefstal sporen wij jouw fiets op met track&trace. En is jouw fiets na 48 uur niet teruggevonden? De eerste 5 jaar krijg je het volledige aankoopbedrag vergoed. Je gaat er dus nooit op achteruit. 

De accu van je e-bike is standaard meeverzekerd. Bij diefstal of beschadiging van de accu vergoeden wij de aanschafwaarde van een nieuwe accu van dezelfde soort onder aftrek van een afschrijving. Deze afschrijving is 1,5% per maand tot maximaal 75% van de aanschafwaarde. 

Wanneer de fiets beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een val of door een aanrijding, dan vergoedt ANWB de schade. Ook wanneer wij de fiets terugvinden en de fiets is beschadigd.

Heb je pech met je fiets? Dankzij een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. Bij pech komt een fietswegenwacht naar je toe om je snel weer op weg te helpen. Of je nu een lekke band hebt, een kapotte ketting of een lege fietsaccu. Is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met de fiets naar jouw fietsenwinkel of naar huis gebracht. Wij helpen je 24/7 in Nederland en België.

Exclusief voor ANWB-leden

ANWB-leden ontvangen daarnaast Wegenwacht Fiets Service en profiteren van de volgende voordelen:  

  • Gratis Fietscheck
  • Juridische hulp bij een fietsongeval
  • Korting bij de ANWB Gastvrij Plus punten

Je moet er niet aan denken, maar stel dat je blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval met je fiets, dan krijgen jij of je nabestaanden een vergoeding.

Krijg je tijdens het fietsen schade door schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Uitgelicht

Installatie & gebruik van de Fietsen app

Installatie & gebruik van de Fietsen app

Lees hier meer over de installatie van de Fietsen app en waar je jouw polis en de knop voor het melden van diefstal kunt vinden.

Schade of diefstal melden, wat moet ik doen?

Schade of diefstal melden, wat moet ik doen?

Heb je schade of is je fiets gestolen? Meld dit dan bij ANWB of via je rijwielhandelaar. Lees hier wat je precies moet doen en welke volgende stappen van belang zijn.

Aflopende Fietsverzekering

Aflopende Fietsverzekering

Met de Aflopende Fietsverzekering zit je goed. Als jouw fiets wordt gestolen, krijg je van ons het aankoopbedrag terug. Met de dekking Compleet ben je ook verzekerd voor schade en juridische hulp.

Veelgestelde vragen

De ANWB Blijven Fietsen Fietsverzekering is een complete fietsverzekering die bestaat uit de dekkingen:

  • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons het aankoopbedrag terug. 
  • Beschadiging
  • Ongevallen
  • Verhaalrechtsbijstand
  • 24/7 pechhulp in heel Nederland en België
  • Exclusief voor ANWB-leden: Wegenwacht Fiets Service bestaande uit jaarlijks een gratis fietscheck, korting bij de ANWB Gastvrij Plus punten en juridische hulp bij een fietsongeval

Ja, de verzekering is af te sluiten voor alle soorten fietsen.

Wacht na de melding op berichtgeving van de ANWB.

Achter of op het slot, op een vlakke ondergrond. Dit is de beste plek voor het signaal. Andere plekken hebben we ook getest, maar hier is het signaal zwakker.

Nee, we gebruiken het signaal niet om jou te volgen. Alleen bij melding van diefstal gebruiken we het signaal om jouw fiets te traceren en zo snel mogelijk op te sporen. 

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service