ANWB Routeplanner Italië

Met de auto naar Italië

Italië is een zonnig land met wijngaarden, bergen, meren, vulkanische gebieden, stranden, idyllische dorpjes en grote cultuursteden. Italiaanse natuur, cultuur en gastronomie zijn van hoog niveau. Wil je onderweg wat van het land zelf zien en dus van de snelweg af? Voor ‘toeristische routes’ kies je in de routeplanner de optie ‘geen snelwegen’. Je kan natuurlijk ook een tussenstop op een specifieke plaats inplannen.

Route Italië plannen

Het wegennet in Italië is goed onderhouden en daar moet je tol voor betalen. Hoewel de meeste grote wegen tolwegen zijn, kan je de route zo plannen dat je de tolwegen zoveel mogelijk ontwijkt door in routeplanner ‘geen tolwegen’ aan te geven.

Tips voor tijdens de route naar Italië

Als milieubeschermingsmaatregel om CO2-uitstoot te beperken zijn een aantal milieuzones (zona traffico limitato) ingesteld, waar (op gezette tijden) een inrijverbod geldt. In Milaan en Bologna mag je met een milieuvignet toch de milieuzone in rijden. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie van je eigen route naar Italië kan meenemen.