Voordelen mobiel parkeren

Parkeren: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker en tot 20% goedkoper

Iedere keer zoeken naar een parkeerautomaat, uitvogelen hoe die werkt en vooraf eigenlijk niet weten hoe lang je wilt parkeren. Herken je dit? Dan is mobiel parkeren via een app de oplossing.

De voordelen van ANWB Parkeren

Ledenvoordeel op de reguliere tarieven van Yellowbrick na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren:

 • Lagere gebruikskosten.
 • Je betaalt alleen de werkelijke parkeertijd automatisch op basis van het voordeligste tarief en bespaar tot 20% op je parkeerkosten.*
 • Geen toeslag als je betaalt met creditcard.
 • Gratis herinneringen via de ANWB Onderweg-app.
 • Volgens de Consumentenbond de betrouwbaarste parkeerapp (test parkeerapps juni 2018)
 • Geen verborgen kosten en geen betaalde sms’jes. Parkeer je niet, dan betaal je niets (tenzij je kiest voor een abonnement).
 • Werkt met iedere mobiele telefoon* (door te bellen of via de ANWB Onderweg app).
   

* Bespaar tot 20% op je parkeerkosten!

Bij ANWB Parkeren betaal je gebruikskosten bovenop de gemeentelijke parkeerbelasting. Toch ben je al snel tot 20% goedkoper uit met ANWB Parkeren: Je betaalt alleen voor jouw parkeertijd waardoor je geen parkeergeld betaalt voor de tijd die je niet nodig hebt. Er wordt ook automatisch het voordeligste tarief berekend, dus de kosten zijn nooit hoger dan die van een dag- en/of avondkaart. Zo bespaar je tot wel 20% op je parkeerkosten op straat t.o.v. betalen bij de automaat.

Gratis registratie en handige app

Voor ANWB-leden is er de gratis app ANWB Onderweg. Na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren reken je je parkeertijd af via de app: transactiekosten + parkeergeld. Die transactiekosten zijn een vast bedrag en ANWB-leden krijgen hier korting op. Waardoor de transactiekosten doorgaans lager zijn dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan de parkeerminuten die je niet nodig bleek te hebben. Betalen gaat achteraf via je bank of creditcard. Voor deze dienst werkt de ANWB samen met Yellowbrick.

Downloaden & gratis registreren

 1. Download de ANWB Onderweg app:
  anwb.nl/onderwegapp
 2. Registreer gratis voor ANWB Parkeren:
  anwb.nl/mobielparkeren

Gratis parkeren?

Ook leuk! Soms is een paar minuten lopen genoeg om gratis te parkeren. Je moet het alleen even weten. Maar waar vind je die alwetende parkeergoeroe? Juist, in de app ANWB Onderweg. Stippel je route uit en de app vertelt je of er betaald parkeren is op je bestemming. En met de tariefkleuren kun je zien waar het betaald parkeren gebied stopt en waar je gratis kunt parkeren.

Zie ook:
ANWB Parkeren 
ANWB Onderweg App