Voordelen mobiel parkeren

Parkeren: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker en tot 20% goedkoper

Iedere keer zoeken naar een parkeerautomaat, uitvogelen hoe die werkt en vooraf eigenlijk niet weten hoe lang je wilt parkeren. Herken je dit? Dan is mobiel parkeren via een app de oplossing.

De voordelen van ANWB Parkeren

 • Meest betrouwbare parkeerapp volgens de Consumentenbond (test parkeerapps juni 2018)
 • Werkt met iedere mobiele telefoon* (door te bellen of via de ANWB Onderweg app).
 • Gratis registratie en voordeel op gebruikstarieven van Yellowbrick: 28 cent per transactie i.p.v. 34 cent per transactie (17% voordeel) of 55 cent per week op het abonnement i.p.v. 75 cent per week (26% voordeel)
 • Gratis herinneringen tijdens je lopende parkeertransactie via de ANWB Onderweg app.
 • Geen verborgen kosten en geen betaalde sms’jes. Parkeer je niet, dan betaal je niets (als je kiest voor betalen per transactie).**
 • Je betaalt alleen de werkelijke parkeertijd automatisch op basis van het voordeligste tarief en bespaar tot 20% op je parkeerkosten.***
 • Achteraf betalen via je bankrekening (automatische incasso) of ANWB Creditcard.
 • Parkeren in meer dan 160 steden en 150 Q-Park garages en P&R terreinen met de gratis P+Pas.

Heb je geen iPhone of Android telefoon?
Dan kun je ook parkeren door te bellen naar een speciaal telefoonnummer (belparkeren).

** Parkeer je veel en wil je geen transactiekosten? Voor gebruikers die onbeperkt willen parkeren is er na registratie, indien gewenst, de mogelijkheid om een abonnement a € 0,55 cent per week in te stellen (in plaats van € 0,75 cent bij Yellowbrick) en vervallen de transactiekosten.

*** Bespaar tot 20% op je parkeerkosten!
Bij ANWB Parkeren betaal je alleen per transactie €0,28 bovenop de gemeentelijke parkeerbelasting (in plaats van 34 cent bij Yellowbrick). Het is geen abonnement. Parkeer je niet, dan betaal je ook niets. Toch ben je al snel tot 20% goedkoper uit met ANWB Parkeren: Je betaalt alleen voor jouw parkeertijd waardoor je geen parkeergeld betaalt voor de tijd die je niet nodig hebt. Er wordt ook automatisch het voordeligste tarief berekend, dus de kosten zijn nooit hoger dan die van een dag- en/of avondkaart. Zo bespaar je tot wel 20% op je parkeerkosten op straat
t.o.v. betalen bij de automaat. Bij parkeren met P+ Pas bij Q-park locaties betaal je de normale tariefstaffels maar hoef je niet in de rij te staan.

Gratis registratie en handige app

Voor ANWB-leden is er de gratis app ANWB Onderweg. Na gratis registratie op anwb.nl/mobielparkeren reken je je parkeertijd af via de app: transactiekosten + parkeergeld. Die transactiekosten zijn een vast bedrag en ANWB-leden krijgen hier 17% korting op. Waardoor de transactiekosten doorgaans lager zijn dan het geld dat je had ‘weggegeven’ aan de parkeerminuten die je niet nodig bleek te hebben. Betalen gaat achteraf via je bank of creditcard. Voor deze dienst werkt de ANWB samen met Yellowbrick.

Downloaden & gratis registreren

 1. Download de ANWB Onderweg app:
  anwb.nl/onderwegapp
 2. Registreer gratis voor ANWB Parkeren:
  anwb.nl/mobielparkeren

Gratis parkeren?

Ook leuk! Soms is een paar minuten lopen genoeg om gratis te parkeren. Je moet het alleen even weten. Maar waar vind je die alwetende parkeergoeroe? Juist, in de app ANWB Onderweg. Stippel je route uit en de app vertelt je of er betaald parkeren is op je bestemming. En met de tariefkleuren kun je zien waar het betaald parkeren gebied stopt en waar je gratis kunt parkeren.

Zie ook:
ANWB Parkeren 
ANWB Onderweg App