Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

8-daagse wandelrondreis Beierse Alpen en Meren

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren en uitgestrekte Alpenweiden met klingelende koeienbellen. Al wandelend blijf je je verwonderen over de pracht van de Beierse Alpen en meren. Dat wil je toch niet missen?
  • wandelen door de prachtige Beierse Alpen
  • verblijf in comfortabele 3-sterrenhotels
  • boottocht over de Tegernsee

Jouw reis

Beleef actief de wandelwereld van Beieren. De hoge toppen, diepe dalen en weidse uitzichten laten het hart van iedere wandelaar sneller kloppen.

De afwisselende wandeletappes nemen je mee naar een alpine wereld van kristalheldere bergmeren, groene weides, besneeuwde bergtoppen en natuurlijk gezellige berghutten die traditionele Beierse specialiteiten serveren.

Op zoek naar verkoeling? Neem een duik in één van de frisse bergmeren. De typische Beierse stadjes Bad Tölz en Bayrischzell zijn misschien wel de mooiste stadjes van Beieren. De grootste Duitse deelstaat is fameus om zijn 'gemütlichkeit’. Proost in een typisch Beierse biertuin op een onvergetelijk wandelavontuur. Goed om te weten: een tweetal gondelritten is inclusief, net als een boottocht over de Tegernsee.

Dagelijks wandel je zo’n vijf tot achttien kilometer waarbij enige hoogteverschillen door het Alpenlandschap onvermijdelijk zijn, maar onthoud dat de uitzichten meer dan de moeite waard zijn! Iedereen die een goede wandelconditie heeft en in goede fysieke gezondheid verkeert kan deze wandelingen maken.

Je verblijft in…
Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele driesterrenhotels, je verblijft op basis van logies en ontbijt. Onder de tab Verblijf vind je een selectie van voorbeeldhotels waar je mogelijk verblijft.

Ongeveer zeven dagen voor vertrek ontvang je bij de reisbescheiden de hotellijst met de hotels die voor je zijn gereserveerd. Het is niet mogelijk om je voorkeur voor een hotel vooraf door te geven. In het eerste hotel ontvang je je volledige pakket met routebeschrijvingen en wandelkaarten en eventuele benodigde vouchers. 

Bij de meeste hotels kan je een lunchpakket voor onderweg kopen, het is daarnaast ook vaak mogelijk om onderweg bij een bakker of restaurant te lunchen. Houd wel rekening met Ruhetagen waarbij horeca gelegenheden gesloten zijn. Alle hotels waar je verblijft liggen nabij restaurants of hebben een restaurant waar je ’s avonds kunt eten. 

Verlengen
Dit arrangement kan helaas niet worden verlengd.