Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel
Nazomeren

Trouwe-Ledenvoordeel blauw lidmaatschapbrons lidmaatschapzilver lidmaatschapgoud lidmaatschapplatina lidmaatschap

4-daagse stedentrip Gdansk

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Gdańsk aan de Oostzee is de stad van Solidarność (Solidariteit) en Lech Walesa. Groot geworden door de handel in graan en rijk aan Nederlands-Vlaamse architectuur en sfeervolle pleinen. Ontdek al het moois tijdens je verblijf midden in deze havenstad, waar ook de stranden lonken.
  • Gdańsk is een stad rijk aan bezienswaardigheden  
  • verblijf in een modern viersterrenhotel aan het water, in hartje centrum
  • inclusief rechtstreekse vlucht met KLM

  • Jouw Reis
  • Verblijf
  • Vervoer
  • Praktische Informatie

Jouw Reis

Gdańsk was een welvarende Hanzestad die eeuwenlang heeft gefungeerd als ontmoetingsplaats van uiteenlopende culturen, nationaliteiten en religies. Vooral de Lange Straat (Ulica Dluga) en Lange Markt (Dlugi Targ) zijn populair. In de binnenstad vind je talrijke restaurants, cafés en terrassen en kun je bovendien prima shoppen. Het prijsniveau is alvast aantrekkelijk. 

Wie goed oplet, vindt de oude handelsrelaties van de stad - met Nederland en Vlaanderen - terug in de architectuur. Op sommige plekken lijkt Gdańsk met zijn gevels, bakstenen en water net een stad uit de Lage Landen. 

De Mariakerk met haar panoramisch uitzichtpunt is de grootste bakstenen kerk ter wereld. Deze oorspronkelijk protestantse kerk werd na de Tweede Wereldoorlog, toen Danzig (Duits) Gdańsk (Pools) werd, een katholieke kerk. 

Over panoramische uitzichtpunten gesproken. Ook vanaf het Amber Sky reuzenrad op het eiland Ołowianka bekijk je de stad en het havengebied van grote hoogte. Scheepsbouw en Gdańsk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een rondvaart door het havengebied is een ontspannen en leerzaam uitje. 

Meer weten over de Poolse vakbondsbeweging Solidarność en de val van het communisme? Bezoek dan het European Solidarity Centre. 

Ook het Oostzeestrand is nooit ver weg. Gdańsk vormt samen met Gdynia (de moderne haven) en Sopot (een elegante badplaats) de stedelijke agglomeratie Driestad (Trojmiasto). Sopot heeft de langste houten pier van Europa en een breed zandstrand en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Je verblijft in…
Je verblijft drie nachten in Hotel Holiday Inn Gdansk City Centre, gelegen op het eiland Spichrzów. Dit moderne viersterrenhotel beschikt over een sky bar inclusief terras. Tot de faciliteiten van dit hotel behoren een sfeervol restaurant, gratis wifi en een fitnesscentrum. Je bevindt je op slechts 450 meter afstand van de Lange Markt.

Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. 

Verlengen
Deze stedentrip kan niet worden verlengd.

Wat is er inbegrepen in deze reis?

  • retourvlucht Amsterdam - Gdansk met KLM, inclusief 12 kilo handbagage per persoon (zie tab Vervoer)
  • luchthavenbelasting en brandstofheffing
  • 3 overnachtingen in Holiday Inn Gdansk City Centre op basis van logies-ontbijt (zie tab Verblijf)